Bariloche ligt langs de oever van Lago Nahuel Huapi, in het midden van het Rio Negro National Park. Bariloche heet eigenlijk San Carlos de Bariloche en  het is een van de mooist gelegen steden in Zuid-Amerika. Dit, in combinatie met de vele zomer- en winteractiviteiten in het omliggende landschap maakt het de belangrijkste bestemming van het bekende Lake District.

Bariloche is een populaire stad in Argentinië en trekt veel mensen die op zoek zijn naar mooie natuur. Op deze pagina geven we je alle tips voor een leuk verblijf in deze mooi gelegen stad.

Waarom Bariloche?

Als je in Bariloche bent lijkt het net of je gewoon in Europa bent. De stad heeft sterke invloeden uit diverse Europese landen en dit zie je duidelijk aan de architectuur. Zo staan er bijvoorbeeld veel Zwitserse chalets in de stad en in de omgeving van de stad, simpelweg omdat er vroeger veel rijke Zwitserse families in Bariloche woonden.

TIP – het centrum waar ‘alles’ gebeurd is Centro Civio, met veel mooie gebouwen.

Nu denk je misschien dat het niet zo interessant is om de stad te bezoeken door het Europese uiterlijk van de stad, maar dit is zeker niet het geval. Het is juist bijzonder dat de Argentijnse stad Europese looks heeft en omdat de omgeving van de stad ook erg mooi is, is de stad zeker de moeite waard om te bezoeken.

Skiën

Wil je een keer een ander skigebied bezoeken dan de Europese landen? Dan kun je jouw skivakantie ook organiseren in Bariloche. In de buurt van de stad zijn vele bergen om vanaf de skiën. De beste tijd om te skiën is juni tot en met oktober.

bariloche

De omgeving is schitterend

Bezienswaardigheden Bariloche

De omgeving van Bariloche is zonder twijfel de mooiste bezienswaardigheid. Dit is ook de reden dat veel mensen hier komen. Toch zijn er nast de natuur wel een aantal dingen te zien in Bariloche. De populairste bezienswaardigheden worden in onderstaande alinea’s beschreven.

TIP – schaf een buspas aan om in Bariloche te reizen. Dit is een soort OV-kaart (17 peso) waarmee je door de stad kimt reizen. Je kunt er overal nieuwe tegoed opzetten.

Het Patagoniamuseum

Het Patagoniamuseum is de belangrijkste bezienswaardigheid van Bariloche. Het museum staat in het teken van de geologische geschiedenis van de omgeving en de flora en fauna van de groene omgeving Bariloche. Ook is er aandacht voor Italiaanse kunst in het museum, wat misschien een beetje een vreemde combinatie is met de tentoonstellingen over geologie en flora en fauna. Toch is het museum zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de stad bent.

De chocoladefabrieken

Dat Bariloche honderd jaar geleden vooral werd bewoond door rijke Europeanen, zie je ook aan de industrie van de stad. In en rond de stad staan veel chocoladefabrieken, waar door de jaren heen veel chocolade is ontwikkeld. Een vreemde gewaarwording in een land als Argentinië, maar daarom juist extra interessant.

Het natuurschoon 

De prachtige natuur rond het Nahuel Huapi meer is ook een bezienswaardigheid te noemen. Bezoek je Bariloche, dan moet je ook zeker de grenzen van de stad over om de natuur in de omgeving te bekijken. Zo kom je ook meteen in nationaal park Nahual Huapi terecht, waar je naast het gelijknamige meer ook prachtige bomen, planten, bloemen en vele diersoorten tegenkomt.

bariloche

Tijdens het wintersportseizoen is het hier nog mooier

Geschiedenis Bariloche

Dat Bariloche zo op Oostenrijk of Beieren lijkt, is echt vreemd als je dit voor het eerst ziet. Toch is hier een duidelijke verklaring voor en deze verklaring ligt in de geschiedenis van de stad. In de jaren twintig en dertig werd de stad namelijk ontwikkeld door Zwitserse en Duitse emigranten, met als inspiratie het eigen thuisland. Het is nu bijna een eeuw later, maar het stadje is nauwelijks veranderd en heeft nog steeds die unieke Europese sfeer. 

Ik ben een bericht kader. Klik op de knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Sterker nog, de sfeer van de jaren twintig en dertig zijn op veel plekken nog helemaal behouden. Kom je bijvoorbeeld in het Llao Llao hotel, dan lijkt het net of je terug bent in de jaren 30 of 40. De hotel heeft een oude sfeer en brengt je echt terug naar het 1930 of 1940 van Zwitserland of Duitsland.

Het wordt hier ook wel Lake District genoemd

Hoe kom je er?

De beste manier om in Bariloche te komen is door eerst naar Buenos Aires te reizen en vervolgens een binnenlandse vlucht of bus te nemen naar de stad. De binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar Bariloche duurt ongeveer twee uur.

Met de bus doe je er ruim 20 uur over. Het is een aardige zit, maar het kost je slechts zo’n €48.

Beste reistijd

Je kunt Bariloche het beste bezoeken in de maanden december tot en met maart. Tijdens deze maanden is de temperatuur het hoogst, maar valt er ook iets meer gen. In de maanden april en mei is het in de ochtend en avond wat fris, maar is de temperatuur in de middag prima. Ook valt er vrij weinig regen in deze maanden.

Het wintersportseizoen loopt van juni tot en met oktober.

Het Laguna Toncek Lake in de omgeving van Bariloche

Locatie Bariloche