Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

reis expert header

Peninsula Valdes

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Peninsula Valdes wordt ook wel Valdes genoemd. Het is een schiereiland waar je echt naartoe moet gaan als je een groot liefhebber bent van (wilde) dieren. Op Peninsula Valdes kun je namelijk diverse excursies organiseren om oog in oog te komen staan met de plaatselijke wilde dieren, waaronder walvissen, zeeolifanten, pinguïns en orka’s. Meer weten over dit schiereiland? Lees dan meer over Peninsula Valdes op deze pagina.

Waarom Peninsula Valdes

Peninsula Valdes is een schiereiland waar niet zo veel mensen wonen, maar waar je wel vele verschillende (wilde) diersoorten kunt tegenkomen. Denk hierbij aan dolfijnen en zeehonden, maar ook aan zeeleeuwen, zeeolifanten, diverse grote vogelsoorten, gordeldieren en zelfs bultrugwalvissen, orka’s en pinguïns (in het juiste jaargetijde). Het gebied is uniek door deze vele diersoorten, die hier allemaal op een vrij klein oppervlak leven.

TIP ♥ om het Reserva Faunistica Peninsula Valdes binnen te komen moet je 160 peso entree (± €10) betalen.

Het schiereiland is een zanderige bult verbonden met het vasteland door een 35 kilometer lange landtong. Het is een van de meest belangrijke zeereservaten ter wereld. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bereidt je voor op de adembenemende rijkdom van het gebied. Met name de walvissen die hier elk jaar voor de kust van het dorp Puerto Pirámides te zien zijn.

Accommodatie

Je kunt overnachten op het schiereiland. Dit kan in het stadje Puero Piramide. Als je in ze Argentijnse zomer gaat kan het geen kwaad om te reserveren.

La Casa de la Tia Alicia is een goede optie voor het overnachten. Een kamer kost je zo’n 100 peso. Een goedkopere optie is de camping. Daar betaal je 35 per nacht.

peninsula valdes

Het schiereiland is een zanderige bult verbonden met het vasteland.

Wat is er te zien?

De belangrijkste bezienswaardigheden in Peninsula Valdes zijn de vele dieren die je op en vanuit het schiereiland kunt bewonderen. Niet alleen op het land, maar ook in de zee rond het eiland leven vele bijzondere dieren. Erg bijzonder, ook omdat er zo veel verschillende diersoorten op zo’n klein oppervlak voorkomen.

TIP ♥ vanuit Trelew kun je naar Gaiman reizen. Hier kun je het beste walvissen spotten.

Een andere bezienswaardigheid die je kunt bezoeken op Peninsula Valdes, is Puerto Madryn. Hiervandaan kun je niet alleen deelnemen aan een excursie naar de grootste kolonie pinguïns in Zuid-Amerika, maar kun je ook een grote kolonie zeerobben zien. Ook raden wij je aan om naar een van zoutmeren te gaan, waar nog altijd zout wordt gewonnen. Bij de zoutmeren vind je het laagste punt van Latijns-Amerika, een zoutmeer dat 35 meter onder het zeeniveau ligt.

peninsula valdes

Je kunt hier heel goed walvissen spotten

Hoe kom je er?

De luchthaven die het dichtst bij Peninsula Valdes ligt, is de luchthaven bij de stad Trelew. Vanuit Trelew moet je nog ongeveer 140 kilometer rijden om op het schiereiland terecht te komen. Vanuit Buenos Aires gaan er dagelijks vluchten naar Trelew. Vanuit de stad Ushuaia kun je om de paar dagen naar Trelew vliegen om naar Peninsula Valdes te gaan.

Met de bus vanuit Trelew

Je kunt ook de bus nemen vanuit Trelew. Er rijden bussen van en naar Bariloche en Buenos Aires. Een busreis vanuit Bariloche naar Trelew kost je 335 peso (€20) en je doet er 12 uur over. Vanuit Buenos Aires kost het je 625 peso (€37) en duurt 18 uur.

Boeken

De vluchten naar Trelew zijn snel uitverkocht en zeker de vluchten die vanuit de stad Ushuaia vertrekken. Boek je vlucht naar Trelew daarom van tevoren te boeken, zodat je zeker bent van je vlucht.

peninsula valdes

Niet alleen walvissen maar ook andere wilde dieren vind je hier.

Beste reistijd

De beste tijd om naar Peninsula Valdes te gaan, is in de maanden september, oktober en november. Deze maanden vallen in de Argentijnse lente en dan broeden de vele diersoorten die in het gebied leven. Dit betekent dat de mannetjes om de vrouwtjes gaan vechten, de pinguïns aan land komen om hun eieren uit te broeden en de orka’s langs de kust komen om op zeehonden te jagen. Een periode die je moet vermijden, zijn de maanden april, mei en juni. In deze maanden zijn er namelijk minder dieren te zien dan in de rest van het jaar.

Zeeleven spotten

Wil je zeehonden, zeeleeuwen, zeeolifanten en verschillende vogelsoorten zien, dan maakt het niet zo veel uit wanneer je naar Peninsula Valdes gaat. Deze diersoorten zijn namelijk het hele jaar door te zien op het schiereiland. In de maanden juli tot en met december zie je potvissen, bultrugwalvissen en orka’s vlak voor de kust. De pinguïns in het gebied vind je hier van september tot maart.

Locatie Peninsula Valdes

Wat wij vinden:
  • Zuid-AmerikaExpert
4.8

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.