Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

reis expert header

Quebrada de Humahuaca

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

De Quebrada de Humahuaca is een bizar, levendig landschap. Kurkdroog maar gespleten door rivieren. Het spectaculaire landschap biedt een spectrum van kleuren en lijkt bijna onrealistisch. Het landschap verandert voortdurend, van een haast witte omgeving tot dieprode rotsformaties. In 2003 werd de vallei om deze reden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd.

De Quebrada vallei

Quebrada de Humahuaca is een prachtige vallei die niet alleen bijzonder is door de mooie natuur in het gebied, maar ook door de sporen van prehistorische jachtgemeenschappen. Deze kun je nog altijd in het gebied zien. Het gaat om sporen van het Incarijk, maar ook om sporen van de onafhankelijkheidsstrijd in de negentiende en twintigste eeuw.

TIP ♥ – in het stadje kun je voor 20 tot 60 peso (€1 – €3,50) mountainbikes huren

Quebrada de Humahuaca wordt ook wel de Argentijnse Grand Canyon genoemd en dit is niet voor niets. Vergelijk je het landschap van Quebrada de Humahuaca met het landschap van de Grand Canyon, en je ziet veel overeenkomsten. Al met al een bijzondere vallei, die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

La Quiaca

Als je in de Quebrada de Humahuaca vallei bent en je wilt graag de oversteek maken naar Bolivia kun je het beste naar La Quiaca reizen.

Dit ligt op ongeveer 2 uur van Tilcara, een mooi stadje in de vallei. Vraag naar de mogelijkheden bij je accommodatie.

quebrada de humahuaca

De vallei kleur bijzonder rood.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Quebrada de Humahuaca is eigenlijk de vallei zelf. Net zoals je de Grand Canyon bezoekt om dit natuurverschijnsel te zien, doe je dit bij Quebrada de Humahuaca ook om de omgeving zelf. Wil je niet alleen genieten van de vallei zelf, maar ook kennis maken met de dieren die hier wonen? Stop dan af en toe eens met je wandeltocht om echt goed om je heen te kijken. Door goed om je heen te kijken, zie je vele bijzondere diersoorten die je anders misschien voorbij was gelopen.

Tilcara

Het pittoreske Tilcara is voor veel mensen de basis om Quebrada de Humahuaca te ontdekken. Het is een prachtig dorpje waar lokale boeren krijgen hun eeuwenoude werk uitvoeren naast de artistiekelingen uit de stad die op zoek naar een rustiger bestaan. Er zijn tal van boutique hotels en veel hostels waar je kunt overachten. Zeker de moeite waard als je wat langer in Quebrada wil blijven.

tilcara

Het stadje Tilcara.

Hoe kom je er?

De meeste mensen bezoeken Quebrada de Humahuaca door naar Salta te reizen. Salta heet namelijk een luchthaven en een gunstige ligging ten opzichte van de vallei. Vanuit de hoofdstad van Argentinië gaan dagelijks meerdere vluchten naar Salta, dus je hebt altijd wel de mogelijkheid om naar Salta en Quebrada de Humahuaca af te reizen. Overigens kun je ook met langeafstandsbussen naar Salta reizen, waarbij je over het algemeen goedkoper uit bent dan wanneer je vliegt.

TIP ♥ naast het stad Tilcara kun je ook in Humahuaca overnachten.

Beste reistijd

Je kunt het beste naar Quebrada de Humahuaca gaan in het voorjaar of in het najaar. De maanden september, oktober, april en mei zijn over het algemeen de beste maanden om het gebied te bezoeken. Niet alleen omdat de temperatuur in deze maanden niet te hoog en niet te laag is, maar ook omdat het in deze maanden vrij droog is in Quebrada de Humahuaca. Zo kun je echt goed genieten van de mooie omgeving, zonder dat je last hebt van de regen en hierdoor mogelijk zelfs niet overal kunt komen.

quebrada de humahuaca

Locatie Quebrada de Humahuaca 

Wat wij vinden:
  • Zuid-AmerikaExpert
4

Samenvatting

De Quebrada de Humahuaca is een bizar, levendig landschap. Kurkdroog maar gespleten door rivieren. Het spectaculaire landschap biedt een spectrum van kleuren en lijkt bijna onrealistisch. Het landschap verandert voortdurend, van een haast witte omgeving tot dieprode rotsformaties. In 2003 werd de vallei om deze reden aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoeg

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder