Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Salta is een stad in het noordwesten van Argentinië. De stad ligt tegen het Andes-gebergte en wordt gezien als de historische hoofdstad van Argentinië. Het staat bekend onder de bijnaam Salta la Linda (de Schone), dankzij de feestelijke sfeer, prachtige gebouwen en spectaculaire ligging. In een regio waar het landschap en de natuur de belangrijkste attracties zijn, is Salta een uitzondering.

Dit is een van de leukste en mooiste steden in Argentinië. Daarom willen we je graag alles vertellen. In dit artikel kom je het volgende te weten over deze bijzondere stad;

Waarom naar Salta?

Door de mooie architectuur van de stad, komen er ieder jaar duizenden toeristen naar Salta. De mooiste gebouwen zijn de koloniale gebouwen die je in het centrum van de stad vindt en waar je prachtige foto’s van kunt maken. Salta ligt op 1.500 kilometer van Buenos Aires, aan de vruchtbare Valle de Lerma.

TIP ♥ in de regio van Salta kun je ook raften. Check Salta Rafting voor meer info.

De stad is bekend om zijn tabaksplantages. Salta ligt ingeklemd tussen steile bergen op 1.190 meter boven de zeespiegel. In de afgelopen jaren is de stad uitgegroeid tot een populaire stad. Dat heeft met name te maken met het grote aantal professionele touroperators.

Salta

Salta is een prachtige stad

Bezienswaardigheden Salta

De stad wordt ook wel ‘La Linda’ of ‘De Schone’ genoemd en dit is niet voor niets. De toeristen die naar de stad reizen, doen dit voornamelijk voor de vele indrukwekkende koloniale gebouwen die je in de stad tegenkomt. De neoklassieke Iglesia San Francisco is het bekendste bouwwerk. Verder heb je nog de Cabildo, een kathedraal uit de achttiende eeuw die er nog altijd prachtig uit ziet. Ook zijn er meerdere musea te vinden in de stad, waaronder het Museo de Alta Montaña. In dit museum vind je onder andere drie lichamen van Inca-kinderen, die in de buurt van Mount Llullailaco gevonden zijn.

Tren a las Nubes

Salta is het vertrekpunt van de Tren a las Nubes, ook wel de ‘Trein naar de Wolken’ genoemd. De Tren a las Nubes is een treinrit van maar liefst 172 kilometer, die uiteindelijk naar het hoogtepunt van 4.420 meter hoog leidt. Het duurt ongeveer negen uur om het hoogtepunt te bereiken, maar in deze uren krijg je wel prachtige uitzichten te zien. Een kaartje kost je zo’n 850 peso. Ongeveer €50.

Salta

De Iglesia san Francisco

Geschiedenis Salta

Salta werd in het jaar 1582 gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernando de Lerma. Hij was onderweg van Lima in Peru naar Buenos Aires in Argentinië en kwam het gebied tijdens een tussenstop tegen. Tot het jaar 1776 maakte Salta deel uit van Peru. Hierna ging de stad over naar het Onderkoninkrijk van de Río de la Plata.

TIP ♥ voor de mooiste uitzichten over Salta en de Lerma vallei kun je voor 30 peso de teleferico (kabelbaan) nemen naar de top van de stad. Je kunt ook fietsen huren (60 peso) en omhoog fietsen.

Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog werd de stad een militair strategisch punt tussen Peru en Argentinië. Na de oorlog was de stad grotendeels verwoest en praktisch blut. Door een spoorlijn aan te leggen, kwam de stad hier weer een beetje bovenop. De handel en de landbouw floreerden en de stad werd niet alleen rijker, maar ook multicultureel. In het midden van de twintigste eeuw heeft de stad nog een paar jaar een explosieve bevolkingsgroei gehad, waarbij de stad is uitgegroeid tot de zesde stad van het land.

Salta

De omgeving van de stad is net zo mooi als de stad zelf

Hoe kom je er?

In de buurt van Salta vind je het vliegveld van de stad. De meeste mensen reizen vanuit Buenos Aires naar deze stad, aangezien er meerdere vluchten per dag vertrekken. Een vlucht van Buenos Aires kost je zo’n €200 per persoon.

Bus

Het busstation ligt op loopafstand van de meeste accommodatie. Er rijden dagelijks bussen naar meerdere bestemmingen binnen en buiten Argentinië.

Bussen hoef je meetal niet te reserveren, behalve tijdens het hoogseizoen (november t/m februari) en nationale feestdagen.

busprijzen salta

Beste reistijd

Over het algemeen valt er niet veel neerslag in Salta, maar in de maanden januari en februari kan het nog wel flink regenen. Daarom raden wij je aan om niet in deze maanden naar Salta te gaan, maar in de drogere maanden een bezoek te brengen aan de stad.

Een voordeel van het klimaat hier is dat het er in de zomer niet al te warm wordt (gemiddeld 20 graden Celsius). Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het in de zomer te heet wordt om de stad echt te ontdekken, want ook in de zomermaanden is het klimaat erg aangenaam. 

beste reistijd salta

Locatie Salta

Wat wij vinden:
  • Zuid-AmerikaExpert
4.8

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.