Argentinië is een prachtig land. Het is duidelijk waarom reizigers het land al langere tijd bovenaan hun lijstje hebben staan. Gezegend met de prachtige gebieden zoals Patagonië en de Andes. Wonderlijke steden die elkaar afwisselen met bergdorpen en indrukwekkende kustplaatsen. Argentinië is een fascinerend land.

TIP  – voor €507 boek je bij CheapTickets een retourtje Amsterdam – Buenos Aires

Argentinië trekt jaarlijks duizenden reizigers die afkomen op de schoonheid van het land. En hoewel het niet het goedkoopste land is, krijg je wel waar voor je geld. Want met de Iguazú Falls in het noorden tot de gigantische Glaciar Perito Moreno in het zuiden. Voordat je gaat reizen is het goed om deze pagina met reisinformatie Argentinië te lezen;

Beste reistijd Argentinië

Argentinië is een gigantisch land. De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. Ruwweg kun je de maanden september tot en met november, de lente, beschouwen als de beste reistijd Argentinië.

Tijdens de Argentijnse lente heb je bijna overal mooi weer. Als je de toppen van de Andes wil beklimmen of lekker aan het strand wil liggen moet je hier in de zomer zijn. Dat zijn de maanden december tot en met februari. Als je meer gedetailleerde informatie zoekt over de de beste reistijd check dan de pagina beste reistijd Argentinië.

beste reistijd argentinie
bariloche

Het prachtige Bariloche in Argentinië.

Budget Argentinië

Een dagbudget bepalen is best lastig. Ten eerste omdat een budget Argentinië voor iedereen anders is. De wil immers in comfortabele hotels slapen terwijl de ander genoegen neemt met een budget hostel voor €10 per nacht. Ten tweede omdat er behoorlijk veel verschil zit tussen de prijzen in bepaalde regio’s.

TIP – reken voor je budget Argentinië op minimaal €35-€40 per dag

Je kunt er van uit gaan dat hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter je budget Argentinië moet zijn. Houd minimaal rekening met zo’n €25 tot €40 per dag per persoon. Dan hebben we het over slapen in een dorm (slaapzaal), het eten van lokale snacks en het beperken van andere uitgaven.

Meer gedetailleerde info vind je op onze pagina Budget Argentinië.

Realistisch

Er wordt nog wel eens geroepen dat mensen voor €20 per dag door Argentinië reizen.

Wat er vaak niet bij verteld wordt is dat ze dan slapen in dormitories, op straat eten, geen bezienswaardigheden bezoeken en reizen met lokaal vervoer. Dit kan, maar is niet realistisch.

Visum Argentinië

Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel ook een toeristenkaart. Deze dien je ten alle tijden bij je te houden en moet je bij vertrek uit Argentinië ook weer inleveren.

Bewaar dit document dus goed! Als je de toeristenkaart niet kunt overleggen kan je vertrek uit Argentinië namelijk geweigerd worden.

TIP – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Argentinië

Fitz Roy

De Fitz Roy, een must-see in Argentinië

Inentingen Argentinië

Als je op reis gaat naar Argentinië ben je qua inentingen snel klaar. Die heb je namelijk niet nodig. Uiteraard kan dat wel veranderen, dus houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten. Als je het niet vertrouwd ga dan naar de dokter, die kunnen altijd advies geven.

BELANGRIJK – in de provincie Tucuman komt op dit moment het ZIKA-virus voor. Meer info hierover vind je bij Inentingen Argentinië.

Eten en drinken Argentinië

Argentinië is het paradijs voor liefhebbers van rundvlees. Eigenlijk kun je heel het eten Argentinië samenvatten met rundvlees. Ze hebben hier namelijk de beste rundvlees ter wereld. Het sappige, rode en vooral verse rundvlees gecombineerd met een beetje groente.

Natuurlijk is er meer dan rundvlees. Hoewel het altijd het menu zal domineren is er naast rundvlees nog veel meer te krijgen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, zeker niet als je dat vergelijkt met eten uit andere werelddelen zoals Azië, maar slecht is het zeker niet. Meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Argentinië.

Vervoer Argentinië

Argentinië is een groot land dus de afstanden zijn enorm. Gelukkig is het vervoer Argentinië goed geregeld, maar reken er op dat je een aanzienlijk deel van je budget kwijt bent aan het reizen. Het vervoer met de bus is het beste optie om een goede indruk van het landschap te krijgen. Rond Patagonië zijn de binnenlandse vluchten weer effectiever.

TIP –  hou je paspoort altijd bij je (in je handbagage)

Het inter-city bus netwerk is uitgebreid, maar in afgelegen gebieden ben je vaak aangewezen op het huren van een auto. Treinen zijn oud en beperkt zijn en over het algemeen niet langzamer en duurder dan de bus. Meer info over he vervoer vind je op de pagina Vervoer Argentinië.