Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Beste reistijd Argentinië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 17 september, 2019

Argentinië is een gigantisch land. De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd voor Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. De maanden september en november tot en met februari kun je beschouwen als de beste reistijd voor Argentinië.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Argentinië zijn de maanden september tot en met november (lente) en december tot en met februari (zomer)

Beste reistijd Argentinië

Tijdens de Argentijnse lente heb je bijna overal mooi weer. Als je de toppen van de Andes wil beklimmen of lekker aan het strand wil liggen moet je hier in de zomer zijn. Dat zijn de maanden december tot en met februari. Het is tevens de beste tijd van het jaar om naar Tierra del Fuego te reizen. Verder valt de beste reistijd voor Argentinië onder te verdelen in verschillende seizoenen.

Als je alles wil weten over de beste reistijd voor Argentinië lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

ARGENTINIËTemp.Regen (mm)Go / No Go
Januari29ºC140
Februari27ºC135
Maart26ºC95
April22ºC55
Mei20ºC35
Juni17ºC30
Juli18ºC35
Augustus19ºC35
September22ºC35
Oktober24ºC65
November27ºC80
December28ºC110

De seizoenen van Argentinië

De beste reistijd van Argentinië heeft grotendeels te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Dat heeft niet alleen met het weer te maken maar ook met de drukte en prijzen in het land. Zo gaan de prijzen voor hotels en bezienswaardigheden in het hoogseizoen flink omhoog.

Hoogseizoen

el chalten
November t/m februari + juli

Deze maanden zijn zomermaanden in Argentinië en de temperaturen zijn het hoogst, hoewel er ook de meeste regen valt. Beste tijd om Patagonia en de stranden te bezoeken. Houd er rekening mee dat het drukker wordt bij de stranden. Prijzen gaan omhoog. In ski resorts, zijn juni en augustus drukke maanden

Tussenseizoen

angel falls
Spt t/m Nov & Mrt t/m Mei

In deze maanden is heersen de lente en de herfst in de hooglanden. Deze maanden zijn ideaal omdat het wat minder druk is bij bezienswaardigheden maar nog steeds mooi weer is. Dit is ook de beste tijd om Buenos Aires te bezoeken. Prijzen zijn lager dan in het hoogseizoen terwijl het weer nog steeds goed is.

Laagseizoen

bariloche
Juni t/m augustus

De beste maanden om het noorden van Argentinië te bezoeken. Houd er rekening mee dat veel accommodatie en voorzieningen bij het strand en in de bergen (sneeuw) dicht gaan vanwege het weer. Juli is a wintersport seizoen dus dan wordt het druk in de ski resorts.

Reistijd per maand

Weet je nog niet precies wanneer je naar Argentinië gaat, maar wil je wel weten welke maanden de beste maanden zijn voor jou? Lees dan de onderstaande maanden goed door. Er wordt per maand aangegeven hoe het weer is. Zo kun je zelf bepalen wat de beste reistijd voor Argentinië voor jou is.

Beste reistijd Argentinië

Januari en februari

Dit zijn de warmste maanden van de zomer. Het zijn populair goede maanden om PatagoniëEl Calafate en Bariloche te bezoeken. Accommodatie is snel volgeboekt in deze tijd van het jaar. In januari kan regent het tevens veel in het noordwesten en is het behoorlijk warm in de noordoostelijke ‘wetlands’.

☀️- 27/29°C
🌧️- 135 mm


Maart

Een goede maand om door Argentinië te reizen. De zomer is dan net ten einde in het hele land, maar Patagonië is nog steeds toegankelijk en trekking in de bergen zijn prima te doen (en goedkoper).

☀️- 26°C
🌧️- 95 mm


April

De herfst is een mooie tijd om naar Patagonië en de wijnvelden van Mendoza te bezoeken. Grootste voordeel is dat er minder toeristen zijn omdat je buiten de zomer reist. De veranderende kleuren van de bomen zorgen voor mooie foto’s.

☀️- 22°C
🌧️- 55 mm


Mei

Een goed moment om de moeras gebieden van Argentinië te bezoeken. Mei en juni zijn de koelere maanden dus zorg er voor dat je ook warme kleding mee neemt. Daarnaast zijn deze maanden goed om goede wildlife te spotten.

☀️- 20°C
🌧️- 35 mm


Juni

Onze zomermaanden maar winter in Argentinië. Tijdens deze maanden kun je skiën in Argentinië. Er valt sneeuw rond Bariloche en omgeving. Dit zijn niet de maanden als je lekker aan het strand wil liggen. Het is wel een goede tijd om walvissen te spotten.

☀️- 17°C
🌧️- 30 mm

Beste reistijd Argentinie

Juli en augustus

Juli en augustus zijn tevens koude maanden, maar minder koud dan juni. Het zijn goede maanden voor een bezoek aan Buenos Aires. Houd er rekening mee dat het in de avonden en ochtenden redelijk fris kan zijn.

☀️- 18°C
🌧️- 35 mm


September

September en oktober behoren tot de beste reistijd voor Argentinië. Het zijn de beste maanden om Peninsula Valdes te bezoeken. Zeker de natuurliefhebbers zitten in deze maand goed. Het zijn namelijk prima maanden om walvissen, zeehonden, pinguïns en veel vogels te spotten.

☀️- 22°C
🌧️- 35 mm


Oktober

Het is lente en vooral bij het Lake District en rond Bariloche is dit te merken met mooie bloeiende bloemen. Daarnaast is dit een goede maand voor activiteiten in de buitenlicht zoals hiken en fietsen. De temperatuur is namelijk nog niet te hoog. Er kan wat regen vallen maar buien duren niet heel lang.

☀️- 24°C
🌧️- 65 mm


November

De maand november is het begin van de zomer. Een bezoek aan Argentinië in november betekent ook dat het steeds drukker begint te worden en prijzen beginnen te stijgen. Het dorre landschap van Salta bloeit in deze periode goed op.

☀️- 27°C
🌧️- 80 mm


December

December is zomer in Argentinië. Het is de drukste tijd van het jaar, maar biedt ook de beste mogelijkheid op warm en mooi weer. Zeker in Patagonië. De regen die in het Iguazu Falls valt betekent dat de watervallen op het mooist zijn met hoge waterstanden.

☀️- 28°C
🌧️- 110 mm

Beste reistijd in Argentinië

De beste reistijd voor Argentinië verschilt per regio en per maand. Over het algemeen is de lente, de maanden september tot en met november, de beste tijd om Argentinië te bezoeken. Je hebt dan het beste weer door heel het land. November tot en met februari zijn de zomermaanden.

TIP  ♥- de beste reistijd voor Argentinië zijn de maanden september tot en met november (lente) en december tot en met februari (zomer)

Dan heb je het warmste weer, maar ook de meeste regen. Het noorden is daarom niet echt een goede regio om te bezoeken in de maanden november tot en met februari. De regen zorg voor overstromingen en zware stormen.

Beste reistijd per regio

Argentinië is geen Curacao waar het weer op het hele eiland ongeveer gelijk is. Dit zo’n gigantisch dat de beste reistijd Argentinië per regio kan verschillen. Als het in Buenos Aires droog is betekent dat natuurlijk niet dat het in Patagonië ook mooi weer is. Daarom hebben we een voerzicht gemaakt met de belangrijkste regio’s.

Noord Argentinië

Noord Argentinië is vooral bekend door de stad Salta en de Iguazú Falls. Het is hier over het algemeen tropisch met warm en vochtig weer, waardoor dit gebied het hele jaar door kan bezoeken. Dit is een van de grooste plekken op aarde.

Met een gemiddelde temperaturen van rond de 17°C. is het hier ook prima vertoeven. Over de grens vind je ook de Atacama Woestijn (Chili). Een van de droogste plekken op aarde, maar ’s avonds ook vrij fris.

TIP ♥ – veel reizigers komen hier tussen september en januari

Beste reistijd Argentinië
Centraal Argentinië

Onder het centrale deel van Argentinië wordt meestal het gebied rondom Buenos Aires en Mendoza bedoelt. Ook hier ligt de gemiddelde temperatuur rond de 18°C  met december, januari en februari als warmste maanden van het jaar.

De regio rondom BA en Mendoza kun je ook het hele jaar door bezoeken. Mendoza is overigens DE wijnregio van het land en in februari of maart worden hier de druiven geoogst. Door de bergketens rondom het gebied valt er weinig regen. Dit verklaart waarom er geen slechte tijd is om het gebied te bezoeken.

TIP ♥ – veel reizigers komen hier tussen september en april

Beste reistijd Argentinië
Lake District 

Gezien de diversiteit in de regio rond Bariloche wordt het vaak gezien als een van de mooiste regio’s van het land. Daarnaast kun je in de wintermaanden (onze zomermaanden) goed skiën. Wat is dus de beste reistijd? Dat verschilt per persoon. Als je wil skieën zijn de maanden juni tot en met oktober de beste maanden.

Ben jij meer op zoek naar zon en warme temperaturen dan kun je beter in de maanden november tot en met januari naar deze regio komen.

Beste reistijd Bariloche
Patagonië

Patagonië is een gigantisch gebied, maar we houden het hier even op het gebied rond El Calafate en El Chalten. Ook hier heb je relatief weinig neerslag in een jaar. Het is daarom een ​​goede bestemming om het hele jaar door te bezoeken.

Een ding is wel zeker. Het waait hier altijd vrij hard. De Patagonische winden zijn berucht. Er zijn een aantal maanden per jaar wanneer deze wind daalt. Dat is ron de lente en herfst waardoor de maanden februari tot en met april en oktober tot en met december goed zijn om te reizen.

Tips voor Patagonie
Wat wij vinden:
  • 8.2/10
    Zuid-Amerika Expert - 8.2/10
8.2/10

Samenvatting

Argentinië is een gigantisch land. De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. De maanden september en november tot en met februari kun je beschouwen als de beste reistijd Argentinië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.