Argentinië is een gigantisch land. De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. De maanden september en november tot en met februari kun je beschouwen als de beste reistijd Argentinië.

Beste reistijd Argentinië

Tijdens de Argentijnse lente heb je bijna overal mooi weer. Als je de toppen van de Andes wil beklimmen of lekker aan het strand wil liggen moet je hier in de zomer zijn. Dat zijn de maanden december tot en met februari. Het is tevens de beste tijd van het jaar om naar Tierra del Fuego te reizen. Verder valt de beste reistijd Argentinië onder te verdelen in verschillende seizoenen.

TIP; Een retourtje Buenos Aires boek je al vanaf €505. Vergelijk de Tickets hier.

Als je alles wil weten over de beste reistijd Argentinië lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

TIP – de beste reistijd Argentinië zijn de maanden september tot en met november (lente) en december tot en met februari (zomer)

De seizoenen van Argentinië

De beste reistijd van Argentinië heeft grotendeels te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Dat heeft niet alleen met het weer te maken maar ook met de drukte en prijzen in het land. Zo gaan de prijzen voor hotels en bezienswaardigheden in het hoogseizoen flink omhoog.

Hoogseizoen

el chalten
November t/m februari + juli

Deze maanden zijn zomermaanden in Argentinië en de temperaturen zijn het hoogst, hoewel er ook de meeste regen valt. Beste tijd om Patagonia en de stranden te bezoeken. Houd er rekening mee dat het drukker wordt bij de stranden. Prijzen gaan omhoog. In ski resorts, zijn juni en augustus drukke maanden.

Tussenseizoen

angel falls
Spt t/m Nov & Mrt t/m Mei

In deze maanden is heersen de lente en de herfst in de hooglanden. Deze maanden zijn ideaal omdat het wat minder druk is bij bezienswaardigheden maar nog steeds mooi weer is. Dit is ook de beste tijd om Buenos Aires te bezoeken. Prijzen zijn lager dan in het hoogseizoen terwijl het weer nog steeds goed is.

Laagseizoen

bariloche
Juni t/m augustus

De beste maanden om het noorden van Argentinië te bezoeken. Houd er rekening mee dat veel accommodatie en voorzieningen bij het strand en in de bergen (sneeuw) dicht gaan vanwege het weer. Juli is a wintersport seizoen dus dan wordt het druk in de ski resorts.

beste reistijd argentinie

Reistijd per maand

Weet je nog niet precies wanneer je naar Argentinië gaat, maar wil je wel weten welke maanden de beste maanden zijn voor jou? Lees dan de onderstaande maanden goed door. Er wordt per maand aangegeven hoe het weer is. Zo kun je zelf bepalen wat de beste reistijd Argentinië voor jou is.

Dit zijn de warmste maanden van de zomer. Het zijn populair goede maanden om PatagoniëEl Calafate en Bariloche te bezoeken. Accommodatie is snel volgeboekt in deze tijd van het jaar. In januari kan regent het tevens veel in het noordwesten en is het behoorlijk warm in de noordoostelijke ‘wetlands’.

Een goede maand om door Argentinië te reizen. De zomer is dan net ten einde in het hele land, maar Patagonië is nog steeds toegankelijk en trekking in de bergen zijn prima te doen (en goedkoper).

De herfst is een mooie tijd om naar Patagonië en de wijnvelden van Mendoza te bezoeken. Grootste voordeel is dat er minder toeristen zijn omdat je buiten de zomer reist. De veranderende kleuren van de bomen zorgen voor mooie foto’s.

Een goed moment om de moeras gebieden van Argentinië te bezoeken. Mei en juni zijn de koelere maanden dus zorg er voor dat je ook warme kleding mee neemt. Daarnaast zijn deze maanden goed om goede wildlife te spotten.

Onze zomermaanden maar winter in Argentinië. Tijdens deze maanden kun je skiën in Argentinië. Er valt sneeuw rond Bariloche en omgeving. Dit zijn niet de maanden als je lekker aan het strand wil liggen. Het is wel een goede tijd om walvissen te spotten.

Juli en augustus zijn tevens koude maanden, maar minder koud dan juni. Het zijn goede maanden voor een bezoek aan Buenos Aires. Houd er rekening mee dat het in de avonden en ochtenden redelijk fris kan zijn.

September en oktober behoren tot de beste reistijd Argentinië. Het zijn de beste maanden om Peninsula Valdes te bezoeken. Zeker de natuurliefhebbers zitten in deze maand goed. Het zijn namelijk prima maanden om walvissen, zeehonden, pinguïns en veel vogels te spotten.

Het is lente en vooral bij het Lake District en rond Bariloche is dit te merken met mooie bloeiende bloemen. Daarnaast is dit een goede maand voor activiteiten in de buitenlicht zoals hiken en fietsen. De temperatuur is namelijk nog niet te hoog. Er kan wat regen vallen maar buien duren niet heel lang.

De maand november is het begin van de zomer. Een bezoek aan Argentinië in november betekent ook dat het steeds drukker begint te worden en prijzen beginnen te stijgen. Het dorre landschap van Salta bloeit in deze periode goed op.

December is zomer in Argentinië. Het is de drukste tijd van het jaar, maar biedt ook de beste mogelijkheid op warm en mooi weer. Zeker in Patagonië. De regen die in het Iguazu Falls valt betekent dat de watervallen op het mooist zijn met hoge waterstanden.

Beste reistijd in Argentinië

De beste reistijd voor Argentinië verschilt per regio en per maand. Over het algemeen is de lente, de maanden september tot en met november, de beste tijd om Argentinië te bezoeken. Je hebt dan het beste weer door heel het land. November tot en met februari zijn de zomermaanden.

TIP – de beste reistijd Argentinië zijn de maanden september tot en met november (lente) en december tot en met februari (zomer)

Dan heb je het warmste weer, maar ook de meeste regen. Het noorden is daarom niet echt een goede regio om te bezoeken in de maanden november tot en met februari. De regen zorg voor overstromingen en zware stormen.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.