Argentinië is niet echt een goedkope bestemming en het wordt ook snel duurder. Je budget Argentinië zal een stuk hoger liggen dan bijvoorbeeld Bolivia of Peru. Voordeel is wel dat je veel waar krijgt voor je geld. Accommodatie is vaak goed en het eten is erg lekker. Op deze pagina vertellen we je het volgende over het budget Argentinië;

Dagbudget Argentinië

Een dagbudget bepalen is best lastig. Ten eerste omdat een budget Argentinië voor iedereen anders is. De wil immers in comfortabele hotels slapen terwijl de ander genoegen neemt met een budget hostel voor €10 per nacht. Ten tweede omdat er behoorlijk veel verschil zit tussen de prijzen in bepaalde regio’s.

Je kunt er van uit gaan dat hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter je budget Argentinië moet zijn. Houd minimaal rekening met zo’n €25 tot €40 per dag per persoon. Dan hebben we het over slapen in een dorm (slaapzaal), het eten van lokale snacks en het beperken van andere uitgaven.

TIP – reken voor je budget Argentinië op minimaal €35-€40 per dag

Een budget van zo’n €50 per dag per persoon is niet zo gek. Je kunt dan een keer iets luxer slapen en een keer een binnenlandse vlucht boeken in plaats van een 20 uur durende busreis. De budget-backpackers kunnen zeker voor €30 per dag rondkomen, maar realistischer is een budget tussen de €40 en €50 per dan.

Realistisch

Er wordt nog wel eens geroepen dat mensen voor €20 per dag door Argentinië reizen. Wat er vaak niet bij verteld wordt is dat ze dan slapen in dormitories, op straat eten, geen bezienswaardigheden bezoeken en reizen met lokaal vervoer.

Dit kan, maar is niet realistisch. Iedereen reist en eet een keer wat luxer. Zeker als je langere tijd gaat reizen.

Kosten per persoon per dag

Budget Argentinië

Kosten voor eten

Zoals gezegd is Argentinië niet goedkoop. Het eten in Argentinië is daarom ook een stuk duurder dan andere landen in Zuid-Amerika. Zelfs in een goedkoop restaurant betaal je voor het kleinste gerecht al snel zo’n 100 Argentijnse Peso (ARS). Dat is omgerekend zo’n €6. Als je een iets betere maaltijd wil met een goede steak en wijn, ga je al snel naar de 320 Argentijnse Peso, zo’n €20. Voor een biertje betaal je zo’n 35 ARS Peso, 25 ARS voor een cappuccino en 15 ARS (€0,90) voor een water.

TIP – als je in Brazilië bent probeer dan Feijoada, het nationale gerecht.

Argentijnse Peso

De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse Peso. Deze wordt aangeduid met ARS. Op dit moment (oktober 2016) is 100 Argentijnse Peso ongeveer €6. Pinautomaten zijn aanwezig in elke grote stad.

Kosten voor accommodatie

Accommodatie is overal te vinden. Hostels zijn de goedkoopste opties en beginnen rond de 80 tot 100 ARS voor een dorm (gedeelde slaapzaal) in goedkopere regio’s. Dat is zo’n €5 tot €6 per persoon. Als je liever wat privacy hebt en een eigen kamer wil moet je rekenen op zo’n 200 ARS (€12) per kamer.

Een hotel slaat een iets groter gat in je budget Argentinië. Op duurdere plaatsen zoals Mendoza en Patagonia kosten een kamer in een hotel al snel zo’n 420 ARS (€25) per nacht. Casas de familia (een soort guesthouse) zijn een populaire en goedkopere optie. Je slaapt in een extra slaapkamer van een lokaal gastgezin, en de prijs is vaak inclusief drie maaltijden per dag.

TIP – neem altijd een CreditCard (Visa, MasterCard) mee. Hiermee kun je in veel hotels betalen (en bijv. vliegtickets boeken)

Eten argentinie

Als je streetfood eet kun je een hoop geld besparen. En het is nog lekker ook!

Kosten voor vervoer

Het vervoer in Argentinië is goed geregeld. Zeker het netwerk van lange afstand bussen is uitstekend. De duurdere bussen bieden over het algemeen ook veel service. Reken er voor dat je voor afstanden langer dan 200 kilometer, het gebruikelijk is om te reserveren. Je hebt vaak WiFi aan boord.

Een busreis van Buenos Aires naar Bariloche, een rit van zo’n 21 uur, kost je ongeveer 700 tot 800 ARS (€42 tot €48). Van Buenos Aires naar Rosario kost zo’n 150 ARS. Dat is ongeveer 5 uur rijden.

Treinen worden steeds meer gebruikt, ook omdat de overheid er flink in investeert. Er liggen sporen van en naar Buenos Aires, Cordoba en Rosario.

TIP – de meest populaire treinrit is de Train to the Clouds. Een toeristische trein die begint in Salta, en door de Andes rijdt. Het is een van de hoogste spoorwegen ter wereld. Het kost je 2.600 ARS (€157), maar is zeker de moeite waard.