Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Inentingen Argentinië

Het regelen van je inentingen Argentinië behoort waarschijnlijk niet tot je favoriete dingen bij de voorbereiding van je reis. Daarnaast wordt het nog wel eens overgeslagen om kosten te besparen. Iets wat wij overigens niet aanrader. Ziek worden is namelijk het laatste wat je wil op rei. En helaas spreken wij uit ervaring.

Verplichte inentingen Argentinië

Als je op reis gaat naar Argentinië ben je qua inentingen snel klaar. Die heb je namelijk niet nodig. Uiteraard kan dat wel veranderen, dus houd de website van de Rijksoverheid goed in de gaten. Als je het niet vertrouwd ga dan naar de dokter, die kunnen altijd advies geven.

TIP – voor een reis naar Argentinië zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

Er mogen dan geen verplichte inentingen zijn voor Argentinië, er worden er wel een aantal aangeraden. Deze kun je nemen mocht je zeker zijn van een ‘virus-vrij’ verblijf. De volgende inentingen Argentinië worden aangeraden:

  • vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A

Ga je langer dan drie maanden naar Argentinië? Dan worden de volgende inentingen Argentinië aanbevolen:

  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

TIP ♥ – bij Meditel kun je je voordelig en makkelijk laten inenten

Malaria

Houd er rekening mee dat in delen van Argentinië Malaria voor komt. Dit is vooral het geval bij de grens met Bolivia en Paraguay en rond de Iguazu watervallen. Anti-muggenmaatregelen zijn belangrijk in deze gebieden.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.