Een van de eerste dingen die je moet checken voor je reis is het visum Argentinië. Gelukkig ben je dan voor Argentinië  snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen kunnen namelijk 3 maanden (90 dagen) in Argentinië blijven zonder visum.

Visum Argentinië

Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel wel een toeristenkaart. Deze dien je ten alle tijden bij je te houden en moet je bij vertrek uit Argentinië ook weer inleveren.

Bewaar dit document dus goed! Als je de toeristenkaart niet kunt overleggen kan je vertrek uit Argentinië namelijk geweigerd worden.

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum Argentinië 90 dagen in het land blijven

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld gratis een stempel krijgt waar je 90-dagen mee door het land mag reizen, dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een stempel krijgt. Dit zijn;

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Argentinië
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane

Visum Argentinië verlengen

Je kunt je visum, of toeristenstempel, verlengen met nog eens 90 dagen. Dit kost je 300 ARS, zo’n €18. Je moet je dan melden bij een migraciones (immigratie kantoor). Deze vind je in elke grote stad. Regel dit wel voordat je visum verloopt!

TIP

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres.

Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Grensovergang

Je kunt Argentinië binnen komen, of verlaten, via verschillende landsgrenzen. Er zijn een aantal grenzen die je over kunt zoals die met Bolivia, Paraguay, Brazilië, Uruguay en een hele hoop met Chili.

Over het algemeen is de grens oversteken in Argentinië niet heel lastig mits al je documenten in orden zij.