Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Rondreis Argentinië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Een rondreis Argentinië is een schitterende manier om het land te ontdekken. De natuur in het land is indrukwekkend, de steden zijn sfeervol en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Het is een fascinerend land. Als je niet op eigen gelegenheid door Argentinië kan, of wil reizen, is een rondreis misschien wel wat voor jou!

Rondreis Argentinië

Het rondreizen in Argentinië kan een behoorlijke uitdaging zijn. De mensen en de wegen, de bussen, treinen en vliegvelden zijn anders dan dat wij gewend zijn. Dat is zeker niet erg, het maakt het reizen juist leuk! Maar voor iemand met weinig reiservaring is dat best spannend. Of voor mensen die geen Spaans spreken, want dat is hier best belangrijk. Als je dat beide niet hebt is een rondreis Argentinië een prima uitkomst. Je kunt namelijk veel delen van het land zien waarbij veel voor je wordt geregeld. he hoeft dus alleen maar te genieten van je rondreis!

Er zijn verschillende websites waar je rondreizen kunt boeken. Wij hebben goede ervaringen (en contact) met Tenzing Travel. Een gerenommeerde reisorganisatie met veel kennis en ervaring.

bariloche

Het landschap van Bariloche is prachtig.

tenzing-250x250

Op reis met Tenzing Travel

Ben je op zoek naar een rondreis door Zuid-Amerika die precies bij jouw wensen aansluit? De reisspecialisten van Tenzing Travel gaan graag voor je aan de slag! Op basis van hun eigen ervaringen en jouw wensen stellen zij een reis op maat voor u samen.

Backpacken Argentinië

Als je iets avontuurlijker bent aangelegd is backpacken in Argentinië misschien iets voor jou. Houd er wel rekening mee dat je minimaal een woordje Spaans moet spreken. Als je gaat backpacken Argentinië kun je je reis geheel op eigen wijze invullen.

Tijdens een backpackreis heb je iets meer vrijheid. Je zit immers niet vast aan een reisschema dus je bent vrij om alle dagen vrij in te vullen. Houd er tevens rekening mee dat Argentinië niet heel goedkoop is. Backpackers prijzen kennen ze hier niet.

Het backpacken door Argentinië vult iedereen anders in. De een reist liever van stad naar stad en ontmoet graag locals, terwijl de ander liever met een cocktail in de hand alle stranden af gaat. Hoe je ook reist, het is verstandig om het een en ander voor te bereiden voor je vertrekt. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Argentinië

Je kunt er van uit gaan dat hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter je budget Argentinië moet zijn. Houd minimaal rekening met zo’n €25 tot €40 per dag per persoon. Dan hebben we het over slapen in een dorm (slaapzaal), het eten van lokale snacks en het beperken van andere uitgaven.

Visum Argentinië

Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel wel een toeristenkaart.

Beste reistijd Argentinië

De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. De maanden september en november tot en met februari kun je beschouwen als de beste reistijd Argentinië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken