Een rondreis Argentinië is een schitterende manier om het land te ontdekken. De natuur in het land is indrukwekkend, de steden zijn sfeervol en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Het is een fascinerend land. Als je niet op eigen gelegenheid door Argentinië kan, of wil reizen, is een rondreis misschien wel wat voor jou!

TIP – bij Djoser hebben ze vaak mooie en voordelige rondreizen door Argentinië

Rondreis Argentinië

Het rondreizen in Argentinië kan een behoorlijke uitdaging zijn. De mensen en de wegen, de bussen, treinen en vliegvelden zijn anders dan dat wij gewend zijn. Dat is zeker niet erg, het maakt het reizen juist leuk! Maar voor iemand met weinig reiservaring is dat best spannend. Of voor mensen die geen Spaans spreken, want dat is hier best belangrijk. Als je dat beide niet hebt is een rondreis Argentinië een prima uitkomst. Je kunt namelijk veel delen van het land zien waarbij veel voor je wordt geregeld. he hoeft dus alleen maar te genieten van je rondreis!

Er zijn verschillende websites waar je rondreizen kunt boeken. Een goede partij is TravelBird. Je kunt hier makkelijk en snel online een reis boeken. Helaas hebben ze niet altijd aanbiedingen voor Argentinië.

Beste reistijd

Houd rekening met de beste reistijd van Argentinië. Je gaat immers niet elke dag naar Argentinië dus mooi weer is dan wel belangrijk. De beste reistijd van Argentinië zijn de maanden november tot en met februari. ‘Nadeel’ is dat de prijzen ook hoger zijn.

bariloche

Het landschap van Bariloche is prachtig.

Backpacken Argentinië

Als je iets avontuurlijker bent aangelegd is backpacken in Argentinië misschien iets voor jou. Houd er wel rekening mee dat je minimaal een woordje Spaans moet spreken. Als je gaat backpacken Argentinië kun je je reis geheel op eigen wijze invullen.

Tijdens een backpackreis heb je iets meer vrijheid. Je zit immers niet vast aan een reisschema dus je bent vrij om alle dagen vrij in te vullen. Houd er tevens rekening mee dat Argentinië niet heel goedkoop is. Backpackers prijzen kennen ze hier niet.

TIP – bij CheapTickets boek je voordelige vliegtickets naar Argentinië

Highlights

Ga je binnenkort backpacken door Argentinië, maar weet je nog niet precies wat je wil zien?

Check dan onze pagina met bezienswaardigheden Argentinië. Hier staan de leukste en mooiste bezienswaardigheden.

Het backpacken door Argentinië vult iedereen anders in. De een reist liever van stad naar stad en ontmoet graag locals, terwijl de ander liever met een cocktail in de hand alle stranden af gaat. Hoe je ook reist, het is verstandig om het een en ander voor te bereiden voor je vertrekt. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Argentinië

Je kunt er van uit gaan dat hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter je budget Argentinië moet zijn. Houd minimaal rekening met zo’n €25 tot €40 per dag per persoon. Dan hebben we het over slapen in een dorm (slaapzaal), het eten van lokale snacks en het beperken van andere uitgaven.

Visum Argentinië

Zodra je in Argentinië aan komt (waarschijnlijk in Buenos Aires) krijg je op het vliegveld een toeristenstempel in je paspoort voor een verblijf van 90 dagen. Dit ‘visum’ is verlengbaar met nog eens 90 dagen. Hoewel je geen visum Argentinië nodig hebt, krijg je naast de stempel wel een toeristenkaart.

Beste reistijd Argentinië

De totale lengte van het land bedraagt 3.500 kilometer dus de beste reistijd Argentinië is niet overal hetzelfde. Het is niet te doen om je reis, en elk gebied, zo te plannen dat je overal het beste weer hebt. De maanden september en november tot en met februari kun je beschouwen als de beste reistijd Argentinië.