Argentinië is een geweldig land. Het is niet voor niets dat hier jaarlijk duizenden reizigers komen om de indrukwekkende natuur en cultuur te ontdekken. En hoewel sommige over de land binnen komen, komen de meeste hier door te vliegen op Buenos Aires. En gelukkig zijn de prijzen voor vliegtickets Argentinië de laatste jaren gedaald. Als je goed zoekt, vlieg je voor minder dan €500 naar Buenos Aires.

Wij krijgen regelmatig de vraag waar men het goedkoopste vliegticket Argentinië kan boeken. Helaas hebben ook wij geen glazen bol waar we de goedkoopste tickets kunnen zien. Wat we natuurlijk wel kunnen is onze kennis en ervaring (en die van andere) met jullie delen. Daarom vertellen we jullie op deze pagina over het volgende:

Goedkope vliegtickets Argentinië boeken

Een vliegticket Argentinië boeken is vandaag de dag niet zo moeilijk meer. Maar waar vind je het goedkoopste ticket? Dat is niet zo makkelijk te vertellen. Het is wel zo dat er een aantal sites altijd de goedkoopste tickets hebben. Denk bijvoorbeeld aan CheapTickets, WTC of Skyscanner. Deze vergelijkingssites hebben over het algemeen de beste deals en het grootste aanbod.

Samen met Brazilië is Argentinië een van de voordeligste landen in Zuid-Amerika om naar toe te vliegen. En dat terwijl het land zelf vrij prijzig is. Als je naar Argentinië vliegt moet je rekenen op een reistijd van zo’n 15 tot 20 uur, inclusief een tussenstop. Als je een goedkoop vliegticket zoekt, zoek dan met flexibele data.

Houd er rekening mee dat de maanden november tot en met februari het hoogseizoen vormen in Argentinië. In deze maanden zijn de vliegtickets Argentinië duurder. Hetzelfde geldt voor onze vakantieperiodes. Zeker de maanden juli en augustus zijn duur in vergelijking met andere maanden.

vliegtickets argentinie

De beste vliegticket websites

Er zijn de laatste jaren nogal wat site bij gekomen waar je goedkope vliegtickets Argentinië kunt boeken. Allemaal hebben ze scherpe deals en roepen ze dat de goedkoopste tickets verkopen. De realiteit is dat er altijd een paar websites zijn die de goedkoopste tickets aanbieden. En dat zijn ook vaak de grotere websites zoals degene hier onder.

CheapTickets

WTC

WTC logo

Skyscanner

Skyscanner logo

Handige trucjes

Na jaren reizen in Zuid-Amerika, Oceanië en Azië hebben we behoorlijk wat ervaring met het boeken van vliegtickets. Maar het blijkt dat er, ook na jaren reizen, niet één regel is die je kunt toepassen om het goedkoopste ticket Argentinië te boeken. Vandaag de dag kunnen luchtvaartmaatschappijen hun ticketprijzen per dag, en zelfs per uur, verhogen of verlagen.

TIP – uit onderzoek blijkt dat de tickets 8 weken van te voren het voordeligst zijn

Beste tijd

Uit onderzoek blijkt dat dinsdag de beste dag is om te boeken. De prijzen zijn dan het laagst. De meeste luchtvaartmaatschappijen publiceren op dinsdag hun beste deals. 

1. Prijsalarm

Een prijsalarm is een van de makkelijkste manieren om prijzen van bepaalde bestemmingen te volgen. Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het werkt vrij simpel. Als je niet meteen de beste prijs van je ticket vindt, heb je de optie om een prijsalarm in te stellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Iedereen is altijd een beetje huiverig voor nieuwsbrieven. Niemand wil elke dag een volle inbox met tientallen mails. Toch kan het wel degelijk geld schelen. Luchtvaartmaatschappijen kondigen namelijk vaak hun aanbiedingen aan via nieuwsbrieven. Soms volgen luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Als Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Argentinië verlaagt, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Over het algemeen zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen. De maanden maart tot en met mei en oktober en november zijn namelijk rustige maanden.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

TIP – heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken? Check dan de voordelige reizen van Djoser

Vertrek plaats

Als je niet ‘vast’ zit aan Schiphol kun je ook eens kijken om van andere plaatsen te vertrekken. En dan hebben we het niet over Rotterdam of Eindhoven. Andere, dichtstbijzijnde, luchthavens hebben namelijk ook voordelige vluchten naar Zuid-Amerika. Het kan best lonen om eens te kijken naar luchthavens als BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit is vaak een stuk goedkoper vliegen.