Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

reis expert header

Blog

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste reistips betreffende Zuid-Amerika? Bekijk dan ons blog. Wij proberen hier regelmatig leuke tips, tricks, informatie en inspiratie met jullie te delen. Daarnaast plaatsen we hier natuurlijk ook onze eigen reisverhalen over Zuid-Amerika.

De nieuwste reistips!

Route door Suriname

Suriname word ook Earth’s Greenest Treasure genoemd. Hoewel maar weinig reizigers naar Suriname vertrekken om rond te reizen is het wel een land wat alles te bieden heeft voor een prachtige reis!

Dagtrip naar Colonia del Sacramento

Uruguay is niet het meest populaire land van Zuid-Amerika. Waar dat aan ligt is een raadsel, maar reizigers reizen liever richting buurlanden Argentinië en Brazilië. Bijzonder, want het land is veel leuker dan mensen denken. Een van die tofste plekken die je kunt bezoeken is Colonia del Sacramento.

Reisroute Brazilië

Brazilië is een super tof land. Je kunt er bijna alles doen wat je op vakantie zou willen doen. Relaxen aan het strand, door mooie steden slenteren, bergen beklimmen, door de jungle hiken, surfen of gigantische watervallen bezoeken. Maar het is ook een heel groot land en het is best lastig om de beste reisroute voor Brazilië te bepalen. Daarom delen wij onze route!

Route Bolivia

Reizigers die op zoek zijn naar stranden zoals Brazilië, of Inca ruïnes zoals Peru hoeven niet naar Bolivia te komen. Reizigers die echter op zoek zijn naar avontuur, ongerepte natuur en een fascinerende cultuur, zitten in Bolivia meer dan goed. Het land heeft ongelooflijk veel te bieden en speciaal voor iedereen die er heen wil, delen wij onze route door Bolivia.

De 8 beste tours in Zuid-Amerika

We moeten het toegeven, Zuid-Amerika is best wel groot. En ook al heeft het in aantallen niet ontzettend veel landen, veel van de landen hebben een formaat waar je bang van wordt. Hoe ga je al deze landen bezoeken en zorgen dat je niks mist? 

Roadtrip door Argentinië

Argentinië: het land van de tango, het Andes gebergte, Patagonië en natuurlijk onze koningin Maxima. Er zijn oneindig veel redenen te bedenken om dit land eens te bezoeken. Een geweldige manier om het land te ontdekken is een roadtrip door Argentinië. Wij delen de mooiste routes!

5x onbekende highlights in Bolivia

Bolivia staat bij veel reizigers op hun bucketlist. Dat is niet zo gek voor een land met wereldwijd bekende bezienswaardigheden als Sucre, Salar de Uyuni of het Titicacameer. Stuk voor stuk prachtige plekken om te bezoeken, maar wat veel mensen niet weten is dat er nog veel meer te zien is. Daarom delen we vandaag de 5 onbekendste highlights in Bolivia.

8x doen in Guyana

Guyana, wie kent het niet? Meer mensen dan je denkt waarschijnlijk. Guyana is samen met Frans Guyana het minst bezochte land van Zuid-Amerika. Sterker, waarschijnlijk moet 90% van de mensen eerst even Googlen om te kijken waar het ligt. Er komen hier bijna geen reiziger en het is hét land voor avonturiers. Maar wat is er eigenlijk te zien en doen in Guyana?

Insider tips voor Valparaíso

Valparaíso is een van de leukste bestemmingen in Chili. De stad staat bij menig reiziger op de to-do lijst en met de kleurrijke straten, de prachtige ligging, het lekkere eten en de vele activiteiten is dat ook niet voor niets. Onze blogster Lotte, die al een paar maanden in deze stad woont, deels graag wat insider tips voor Valparaíso.

Bezienswaardigheden in Santiago

Hoewel het toerisme in Santiago nog in ontwikkeling is zijn er al genoeg plekken in de stad bestempeld als “must-sees” of, in andere woorden, de toeristische trekpleisters. Als je graag de pure Chileense sfeer wilt proeven of de onbehandelde paden wilt ontdekken, hebben we hier nog een aantal mooie onbekende bezienswaardigheden in Santiago.

Auto huren in Argentinië

Argentinië is een schitterend land en tevens een behoorlijk groot land. Hoewel het openbaar vervoer goed werkt (al is het vrij prijzig), is het huren van een auto vaak een betere/leukere optie. De wegen zijn over het algemeen goed, ze rijden hier redelijk normaal (in tegenstelling tot andere landen) en je hebt meer vrijheid met een eigen auto. Check onze tips.

3 dagen in Bogota

Bogota is vaak de eerste stad die reizigers zien als zo Colombia bezoeken. De meeste reizigers reizen gelijk weer door en zien vrij weinig van de stad. Zonde, want het is een onwijs leuke stad! Wij verbleven er drie dagen en we delen graag onze ervaringen en de dingen die we gedaan hebben in die 3 dagen in Bogota.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder