Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Blog

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste reistips betreffende Zuid-Amerika? Bekijk dan ons blog. Wij proberen hier regelmatig leuke tips, tricks, informatie en inspiratie met jullie te delen. Daarnaast plaatsen we hier natuurlijk ook onze eigen reisverhalen over Zuid-Amerika.

De nieuwste reistips!

De 8 beste tours in Zuid-Amerika

We moeten het toegeven, Zuid-Amerika is best wel groot. En ook al heeft het in aantallen niet ontzettend veel landen, veel van de landen hebben een formaat waar je bang van wordt. Hoe ga je al deze landen bezoeken en zorgen dat je niks mist? 

Tips voor reizen in Suriname

Suriname is bij de meeste Nederlanders bekend als land dat ooit bij Nederland hoorde. Maar ondanks de bekendheid zijn er weinig reizigers die hier naar toe gaan voor een vakantie of een backpackreis. Wat ons betreft is Suriname het wilde westen van Zuid-Amerika.

Roadtrip door Argentinië

Argentinië: het land van de tango, het Andes gebergte, Patagonië en natuurlijk onze koningin Maxima. Er zijn oneindig veel redenen te bedenken om dit land eens te bezoeken. Een geweldige manier om het land te ontdekken is een roadtrip door Argentinië. Wij delen de mooiste routes!

5x onbekende highlights in Bolivia

Bolivia staat bij veel reizigers op hun bucketlist. Dat is niet zo gek voor een land met wereldwijd bekende bezienswaardigheden als Sucre, Salar de Uyuni of het Titicacameer. Stuk voor stuk prachtige plekken om te bezoeken, maar wat veel mensen niet weten is dat er nog veel meer te zien is. Daarom delen we vandaag de 5 onbekendste highlights in Bolivia.

8x doen in Guyana

Guyana, wie kent het niet? Meer mensen dan je denkt waarschijnlijk. Guyana is samen met Frans Guyana het minst bezochte land van Zuid-Amerika. Sterker, waarschijnlijk moet 90% van de mensen eerst even Googlen om te kijken waar het ligt. Er komen hier bijna geen reiziger en het is hét land voor avonturiers. Maar wat is er eigenlijk te zien en doen in Guyana?

Insider tips voor Valparaíso

Valparaíso is een van de leukste bestemmingen in Chili. De stad staat bij menig reiziger op de to-do lijst en met de kleurrijke straten, de prachtige ligging, het lekkere eten en de vele activiteiten is dat ook niet voor niets. Onze blogster Lotte, die al een paar maanden in deze stad woont, deels graag wat insider tips voor Valparaíso.

Bezienswaardigheden in Santiago

Hoewel het toerisme in Santiago nog in ontwikkeling is zijn er al genoeg plekken in de stad bestempeld als “must-sees” of, in andere woorden, de toeristische trekpleisters. Als je graag de pure Chileense sfeer wilt proeven of de onbehandelde paden wilt ontdekken, hebben we hier nog een aantal mooie onbekende bezienswaardigheden in Santiago.

Auto huren in Argentinië

Argentinië is een schitterend land en tevens een behoorlijk groot land. Hoewel het openbaar vervoer goed werkt (al is het vrij prijzig), is het huren van een auto vaak een betere/leukere optie. De wegen zijn over het algemeen goed, ze rijden hier redelijk normaal (in tegenstelling tot andere landen) en je hebt meer vrijheid met een eigen auto. Check onze tips.

3 dagen in Bogota

Bogota is vaak de eerste stad die reizigers zien als zo Colombia bezoeken. De meeste reizigers reizen gelijk weer door en zien vrij weinig van de stad. Zonde, want het is een onwijs leuke stad! Wij verbleven er drie dagen en we delen graag onze ervaringen en de dingen die we gedaan hebben in die 3 dagen in Bogota.

10x doen in Argentinië

Er is alles te zien en doen in dit Zuid-Amerikaanse land. We zouden dit lijstje ook ‘100x dingen om te doen in Argentinië‘ kunnen noemen, maar dat wordt waarschijnlijk iets te lang. Daarom houden we het bij de volgende tien bezienswaardigheden.

6 redenen om Tayrona te bezoeken

Colombia is een van onze favoriete landen in Zuid-Amerika. Het is nog niet zo toeristisch, de mensen zijn ongekend vriendelijk en er is heel veel te zien. Een van die bijzondere plekken is Tayrona National Park. Een indrukwekkend nationaal park in het noorden van het land. 6 redenen waarom je Tayrona moet bezoeken Tayrona National Park is [...]

5x leuke dingen om te doen in Ecuador

Ecuador is een geweldig land. We hadden weinig verwachtingen toen we het land bezochten, maar hadden nooit kunnen denken dat het zo'n leuk en vooral mooi land zou zijn. Natuurlijk zijn er de Galapagos Eilanden, maar Ecuador biedt zo veel meer dan deze bekende eilanden. Wij delen daarom 5 leuke dingen om te doen in [...]

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.