Kerst en Oud&Nieuw in Zuid-Amerika

Wil je Kerst en Oud & Nieuw niet in Nederland, maar het liefst in Zuid-Amerika vieren? Dan vertellen wij je graag waar je moet zijn voor een onvergetelijke Kerst- en nieuwjaarsviering.  In dit blog zetten we de vijf leukste steden op een rij om de feestdagen door te brengen in Zuid-Amerika. Bereid je voor want Oud & Nieuw of Kerst vieren in Zuid Amerika is een onvergetelijke ervaring!

1. Kerst en Oud& Nieuw vieren in Quito

Quito is onze favoriete stad in Zuid-Amerika dus we zijn een beetje bevooroordeeld 🙂 Deze stad is zo ontzettend leuk, mooi en gezellig dat Kerst en Oud&Nieuw vieren hoe dan ook gezellig wordt! Quito is iets minder populair als vakantiebestemming rond de feestdagen, maar de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zeker omdat er duizenden lichtjes opgehangen worden. Ze geven een hele andere dimensie aan Kerst vieren in Zuid Amerika!

Een leuk restaurantje vinden kan wat lastig zijn (zeker op kerstavond), maar met een beetje geluk vind je een restaurant met dakterras. Hier kun je de verlichte stad extra goed bewonderen. Feesten kan ook, maar het kan lastig zijn een drukke discotheek te vinden. Veel Ecuadorianen blijven namelijk thuis. Gelukkig zijn er altijd wel een paar toeristen te vinden in de stad die graag met jou mee op stap gaan.

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Check onze pagina over Quito

Quito

2. Kerst en Oud&Nieuw vieren in Rio de Janeiro

Wil je op een unieke manier Oud&Nieuw of Kerst vieren in Zuid Amerika? Dan mag je Rio eigenlijk niet over slaan, zeker tijdens Oud&Nieuw! In Rio de Janeiro vindt absoluut het grootste Oud & Nieuw feest plaats. Ruim twee miljoen Brazilianen luiden het nieuwe jaar in, met veel eten, drinken en uiteraard vuurwerk.

Als het dan eigenlijk 12 uur is, start er een vuurwerkshow die maar liefst 20 minuten duurt. In de stad en op het strand van Copacabana wordt gezorgd voor muziek, de hele nacht door. Goed om te weten: in Rio de Janeiro draagt iedereen wit tijdens Oud & Nieuw. Dit is de kleur van geluk. Check deze website met handige tips voor het vieren van Oud&Nieuw in Rio!

TIP ♥ – meer weten over de stad? Check onze pagina Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

3. Kerst of Oud&Nieuw vieren in Buenos Aires

In Argentinië beginnen de kerstvieringen lekker vroeg, namelijk op 8 december. Op deze dag, Inmaculada Concepción genoemd, worden de kerstbomen opgezet en versierd. Overigens is een kerstboom in Argentinië niet hetzelfde als in Nederland, want vrijwel iedere boom in Buenos Aires (BA) kan omgetoverd worden in een mooi versierde kerstboom.

Wat Kerst en Oud&Nieuw zo bijzonder maakt in Buenos Aires (en de rest van het land), is dat het in deze tijd van het jaar niet koud is in het land. Daarom eet je je kerstdiner niet binnen, maar gezellig buiten in de vorm van een picknick of barbecue. Oud & Nieuw wordt niet overal even feestelijk gevierd (sommige kroegen, bars en disco’s zijn gesloten), maar feestjes zijn overal te vieren. Zeker als je Kerst vieren in Zuid Amerika, zit je in BA goed!

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Check onze pagina Buenos Aires

Buenos Aires

4. Kerst en Oud&Nieuw vieren in Santiago

Kerst is een echt familiefeest in Chili. Houd hier rekening mee, want veel restaurants, bars en clubs zullen niet geopend zijn tijdens Kerstmis. Weet je toch een restaurant te vinden waar je lekker kunt eten, dan raden wij je aan ‘cazuela de ave’ te nuttigen. Dit is een traditioneel Chileens gerecht dat veel gegeten wordt tijdens Kerst. Het bestaat uit kip, aardappelen, uien en mais. Als dessert kun je een ‘pan de pascua’ eten. Dit is een zoete fruitcake.

Oud & Nieuw wordt ook zeker gevierd in Santiago, maar ook dit is voor velen een familiefeest. Niet alle kroegen, bars en discotheken zijn geopend, maar net zoals in Buenos Aires het geval is vind je hier ook altijd wel een plek waar je goed kunt feesten. Gelukkig zijn er steeds meer jongeren die in grote steden de gezelligheid opzoeken dus wees niet bang dat je alleen zit 😉

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Check onze pagina Santiago

Santiago

5. Kerst en Oud&Nieuw vieren in Bogota

Wij waren helaas niet met kerst of Oud&Nieuw in Bogota, maar de sfeer is er super! Ook in Colombia begint het kerstseizoen al vroeg, namelijk op 7 december. Vanaf 8 december heeft iedereen een kerstboom en zijn de straten mooi versierd met lichtjes. Iedere avond wordt er gezongen en gebeden op straat. Dit geeft de stad een bijzondere sfeer. Op kerstavond komen families samen om het kerstdiner te nuttigen, maar dit kun je als toerist ook in een restaurant doen.

Als de cadeautjes eenmaal geopend zijn, is het in Colombia gebruikelijk om tot diep in de nacht feest te vieren en uitbundig te dansen. Dit maakt het hartstikke leuk om Bogota tijdens Kerst te bezoeken. Wil je op een leuke manier Kerst vieren in Zuid Amerika? Dan is Bogota zeker een optie!

TIP ♥ – meer weten over onze tijd in Bogota? Check ons blogbericht!

Kerst vieren in Zuid Amerika

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.