11x de mooiste trektochten in Zuid-Amerika

Wandelen, hiken, trails lopen of trektochten… geef het een naam. Het gaat er om dat je in Zuid-Amerika een paar van de mooiste wandelroutes ter wereld vindt. De trektochten in Zuid-Amerika vormen een van de meest populaire activiteiten voor veel reizigers die naar het continent reizen. Ieder land lijkt een stukje natuur te hebben dat gemaakt is voor onvergetelijke wandelingen.

Wij hebben een overzicht gemaakt van de 11 mooiste trektochten in Zuid-Amerika. Hierbij laten we die naar de Machu Picchu even buiten wegen. Daarover lees je in dit blog meer.

1. COLCA CANYON ➜ PERU

Colca Canyon

De Colca Canyon in Peru is een van de beste plekken ter wereld om te wandelen. Het is een van de diepste canyons ter wereld. Ter vergelijking, het is hier dieper dan de bekende Grand Canyon in Amerika. Het landschap hier is adembenemend met bergen, rivieren, landbouwgrond, besneeuwde toppen en de groene valleien.

Er zijn meerdere trektochten te boeken variëren van een paar uur tot een paar dagen. De meeste trekkingen hebben een afdaling naar de bodem van de kloof en een lastige klim naar de rand. Als je geluk heb spot je onderweg nog de Andean Condors, de beroemdste inwoners van de kloof.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over de Colca Canyon

2. TORRES DEL PAINE ➜ CHILI

Torres del Paine

Je kunt niet over trektochten in Zuid-Amerika schrijven en Torres del Paine overslaan. De ruige, puntige bergen van Torres del Paine zijn niet alleen een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden in Chili, het is ook een van de meest iconische en herkenbare landschappen van het continent.

De beroemde W-trek door Torres del Paine is een droom voor wandelaars. Het is een van de bekendste wandelroutes ter wereld. In vier of vijf dagen wandel je door een paar van de meest adembenemende landschappen ter wereld.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Torres del Paine

3. FITZROY ➜ ARGENTINIË

patagonie

Patagonië behoort tot de mooiste natuurgebieden in Zuid-Amerika. Het meest herkenbare punt van Patagonië is de berg Fitzroy. Hier kun je de Fitzroy Loop lopen, een flinke trektocht in een van de meest epische gebieden ter wereld. Het is een 10-daagse trektocht en zeker niet voor beginners.

De route is alleen te doen, maar een gids raden we altijd aan. Als je Fitzroy wil zien zonder 10 dagen in het gebied te hiken kun je ook naar El Calafate of El Chalten. Stadjes rondom Los Glaciares National Park. Hier kun je vrij makkelijk dagtochten maken naar het gebied.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Patagonië

4. CHAPADA DIAMANTINA ➜ BRAZILIË

Chapada Diamantina

In Chapada Diamantina, een van de mooiste nationale parken in Brazilië, kun je het Grand Circuit lopen. Een van de mooiste trektochten in Zuid-Amerika. Het park ligt in Bahia in het noordoosten van Brazilië en is beroemde vanwege de platte rotsplateaus en spectaculaire uitzichten.

De beste manier om deze opmerkelijke omgeving te verkennen het Grand Circuit, een 5-daagse trektocht door het park. Onderweg zie je schitterende dingen!

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Chapada Diamantina

5. CIUDAD PERDIDA ➜ COLOMBIA

Hike naar de Ciudad Perdida

Wat de Inca Trail in Peru is, is de Ciudad Perdida (of Lost City) voor Colombia. Dit is veruit onze meest favoriete trektocht in Zuid-Amerika. Het de beste trektocht van het land en een eeuwige favoriet onder reizigers en backpackers in het land. Je kunt een 3, 4 of 5-daagse hike doen. Die van 4 dagen is het populairst.

Deze hike brengt je langs prachtige bossen, rivieren, gigantische valleien en rivieren in het Sierra Nevada gebergte van Santa Marta. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk de mysterieuze en mooie Lost City zelf bereiken. Magic Tours is een bekende organisatie waar je deze hike kunt boeken.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Ciudad Perdida

6. EL CHORO ➜ BOLIVIA

Trektochten in Zuid-Amerika

Het is een van de minder bekende trektochten in Zuid-Amerika, maar El Choro is wel degelijk bekend in Bolivia. Zeker onder backpackers. Het is vooral populair omdat het dicht bij de hoofdstad La Paz ligt. De trektocht begint op ruim 4.500 meter hoogte dus het is zeker geen eitje. Het hoogste punt van de trektocht ligt net onder de 5.000 meter.

De trektocht brengt je door het bekende gebied van Yungas, een van de mooiste gebieden in Bolivia. De hike is 57 kilometer lang.

7. COCORAVALLEI ➜ COLOMBIA

Cocoravallei

Een trektocht kun je het bijna niet noemen, maar de Cocoravallei in Colombia is te mooi om niet te noemen. Deze vallei, bij het dorpje Salento is een van de populairste bestemmingen voor reizigers in Colombia. Je kunt in één dag door de vallei lopen waar je de grootste palmen (waspalmen) ter wereld vindt.

De wandeling zelf duurt slechts ongeveer vijf uur, maar de route door de bossen, langs landbouwvelden, kolibrie farms en schitterende valleien is meer dan de moeite waard!

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over de Cocoravallei

8. QUILOTAO LOOP ➜ ECUADOR

quilotoa loop

De Quilotoa Loop is een cirkelvormige route die start en eindigt in de plaats Latacunga en je langs het Quilotoa meer voert. Het is een route die je kunt bewandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om (een deel van) de route met een ezel of de bus af te leggen. Het is natuurlijk leuker om het lopend te doen. Hikes variëren van een dag tot meerdere dagen.

Quilotoa Loop is een verzameling van onverharde paden met een totale lengte van ongeveer 200 kilometer. Je legt deze route niet helemaal af (hoewel dat wel kan), maar een deel om langs het bekende krater meer Quilotoa Lake te lopen. Je kunt de route te voet afleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren, op de rug van een paard plaats te nemen of zelfs een ezeltje te huren om de route af te leggen.

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over de Quilotoa Loop

9. HUAYHUASH ➜ PERU

Huayhuash

Huayhuash Cordillera biedt een paar van de beste trektochten in Zuid-Amerika. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht op besneeuwde bergtoppen, blauwe meren en indrukwekkende bergen. Er zijn verschillende opties voor een trektocht in het gebied, maar dé hike in dit gebied is de 12-dagen-durende hike van meer dan 120 kilometer.

Een behoorlijk uitdaging dus 🙂

TIP ♥ – meer weten? Bekijk onze pagina over Huayhuash

10. COTOPAXI ➜ ECUADOR

Cotopaxi

Ze noemen de hike hier ook wel de ‘Avenue of Volcanos‘. Het is een van de beste trektochten in Zuid-Amerika. Cotopaxi is ook een van de bekendste plekken in Ecuador. Vergis je niet, met 6.000 meter hoogte is Cotopaxi zeker geen makkie en ook niet gestikt voor beginners.

Het indrukwekkende uitzicht vanaf de top en de kans om een echte vulkaan te beklimmen, maken het echter een van de meest bijzondere tochten die je kunt maken in Zuid-Amerika.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.