5x leuke dagtrips vanuit Medellin

Medellin is een van de populairste steden in Colombia. Het is een gegarandeerde stop voor elke reis die naar Colombia reist. Heel vreemd is dat ook niet, want naast dat het een van de leukste steden is, is er ook een hoop te zien en doen. Maar, als je een  paar dagen in de stad hebt doorgebracht, wil je misschien wat andere dingen zien.

Dit zijn de 5 leukste dagtrips Medellin

De omgeving van Medellin is misschien nog wel mooier dan de stad. Je vindt er koffieplantages, koloniale dorpen en indrukwekkende natuur die je kunt bezoeken. En dat kan vrij makkelijk. Pak de bus en binnen een paar uur zit je in een totaal andere omgeving. Dus ga er voor zitten, want dit zijn de leukste dagtrips Medellin die jij zou moeten zien!

1 ➜ GUATAPE

Guatape
Guatape

Dit is natuurlijk de onbetwiste koning van de dagtochten die in Medellin is te boeken. Guatape noemen ze ook wel het meest kleurrijke dorp van Colombia en degene die er wel eens geweest zijn kunnen dat beamen. Je kunt er makkelijk een dag heen, maar we raden aan om meerdere dagen te gaan.

Wij waren er in 2017 ruim 2 dagen en dat is meer dan genoeg voor dit kleine stadje. Guatape, met de felgekleurde huizen, het pittoreske pleintje en één van Pablo Escobars oude huizen is zeker een bezoek waard als je in Medellin bent. Toch is dé attractie hier niet het stadje zelf, maar de prachtige El Penol-rots. Waarom? Omdat je vanaf hier een indrukwekkend uitzicht hebt over de regio en de bijzondere meren.

TIP ♥ – de bus van Medellin naar Guatape doet er 2,5 uur over en kost 13.500 peso p.p (€2,30). Meer weten? Check onze pagina Guatape

2 ➜ SANTA FE DE ANTIOQUIA

Dagtrips Medellin

Een van Colombia’s indrukwekkende ‘Heritage Towns‘ is Santa Fe de Antioquia, een paar uur ten noorden van Medellin. Het is een van de populairste dagtrips Medellin voor diegenen die op zoek zijn naar een warm klimaat en prachtige, traditionele architectuur.

Lopend door de mooie, geplaveide straatjes van Santa Fe is een ontspannende onderneming. Het kleine koloniale stadje is de oudste nederzetting van de regio en was ooit de hoofdstad van Antioquia. Omdat het al zo lang werd overschaduwd door Medellin, is het stadje nooit slachtoffer geworden van nieuwbouw waardoor het lijkt alsof je zo terug de tijd in gaat. Vergeet ook zeker niet de Puento de Occidente brug te bezoeken!

TIP ♥ – een bus vanuit Medellin (2 uur) kost 10.000 peso p.p. Een minivans kost je 14.000 peso p.p (1,5 uur)

3 ➜ JARDIN

Jardin

Als je het hebt over dagtrips Medellin mag Jardin zeker niet ontbreken. Dit stadje is, net als Santa Fe, een van de mooiste stadjes in de regio met daarnaast een prachtige omgeving. De gekleurde huisjes steken mooi af tegen de groene heuvels in de omgeving.

Het is wel een langere dagtocht. Het duurt ongeveer drie uur om hier vanuit Medellin te komen, maar het is echt de moeite waard! Jardin is misschien wel een van de leukste stadjes in Colombia en veel minder druk dan bijvoorbeeld Guatape en Santa Fe. Het is de perfecte plek voor koffieliefhebbers. Je vindt er een klein plein vol met tafels en stoelen en locals die koffie drinken, maar ook lokale koffieboerderijen en watervallen. Een must-see!

TIP ♥ – de bus doet er 3 uur over en kost 18.000 peso p.p. Je kunt ook een tour boeken.

4 ➜ JERICO

Jerico

Jerico ligt nog iets meer afgelegen dan de andere genoemde stadjes. Dat zie je ook bij aankomst aan de locals die duidelijk geen toeristen gewend zijn. Jerico is net als Guatape, Jardin en Sana Fe een schitterende stad die vooral bekend staat om de productie van heerlijke koffie. Er zijn dan ook veel tours te boeken vanuit Medellin naar de koffieplantages.

Het centrale plein of het park is een geweldige plek om tijd door te brengen, met een aantal restaurants en cafe’s. In de stad vind je twee grote kerken. De Santuario al Inmaculado Corazón de María en de Catedral de Nuestra Señora de Las Mercedes.

Daarnaast heb je nog een mooi viewpoint (Morro El Salvador). Op hoogste punt staat een groot Christusbeeld, maar je komt hier voor het spectaculaire uitzicht op Jericó en de bergen. Het is een van de leukste dagrips Medellin, maar eigenlijk moet je hier een paar dagen heen zodat je ook de omgeving kunt verkennen!

TIP ♥ – een bus van Terminal del Sur in Medellin kost 46.000 peso (retour) en doet er 3 uur over

5 ➜ PARQUE ARVI

Dagtrips Medellin

Dit is een beetje valspelen want Parque Arvi ligt eigenlijk in Medellin, maar je zou er makkelijk een dagtrip van kunnen maken. Zo groot is het. Het is dan ook een van de populairdere dagtrips Medellin. Het is een ideale get-away van de stad en daarnaast super makkelijk te bereiken.

Het is best bijzonder dat zo’n groot park net buiten Medellin ligt. En de rit in de kabelbaan er naar toe is misschien nog wel leuker. Je hebt er een fantastisch uitzicht op de stad. In het park kun je georganiseerde wandeltochten boeken en meren bezoeken. Een wandeltocht kost zo’n 5.000 tot 7.000 peso. 

TIP ♥ – met de metro reis je naar Santo Domingo. Zodra je de metro verlaat, koop je nog een kaartje voor de aparte metrolijn die loopt van Santo Domingo naar Parque Arvi .Dit kost zo’n 4.600 peso ($ 2.20 USD).

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.