5x leuke plekken Suriname

Suriname: het land van tropisch regenwoud, veel en lekker eten, tripjes naar het binnenland, salsa dansen, dolfijnen spotten en relaxen in de hangmat. Wie graag eens op vakantie wil naar een tropisch land met prachtige natuur en een mooie cultuur, haalt in Suriname zijn hart op. Check deze vijf leuke plekken Suriname voor een mooie vakantie in Suriname.

1. Bezoek Paramaribo

De hoofdstad van Suriname en tegelijkertijd ook het meest bevolkte stukje van het land. In de stad overheersen koloniale gebouwen en houten kerken, zoals de Sint Petrus -en Paulus-kathedraal. Wanneer je een aantal dagen in Paramaribo wilt doorbrengen, kun je via Casacama een appartement huren.

Een van de beste tips Suriname is om te gaan eten is De Waterkant. Zoals de naam al doet vermoeden, is er aan de waterkant aan de Surinamerivier een plek waar veel kraampjes staan, waar je eten en drinken kunt halen.

Paramaribo

Je haalt bijvoorbeeld een djogo (literfles) Parbobier met een aantal cups (plastic bekertjes) en deelt dan met z’n allen die fles. Spotgoedkoop en lekker. Een ander drankje dat veel wordt verkocht, is Borgoe (bruine rum) met cola. Als je wat wilt eten, heb je vooral keuze uit banaan (gebakken, gefrituurd, gekookt) of rijst, bami en kip.

Aan de rand van het water en verspreid over het plein waar de kraampjes zijn, staan plastic stoeltjes. Het resultaat: mensen staan, zitten, hangen en lopen rond met plastic bekertjes en kletsen met iedereen.

Dansen

Houd je van salsa dansen? Een van de leuke plekken Suriname is ’t Vat. Hier kun je je op vrijdagavond op de bovenste verdieping helemaal uitleven. Ook bij Touché en Havana is het voor dansliefhebbers een waar paradijs. Naast een stad van eten, drinken en dansen is Paramaribo ook een stad van cultuur en geschiedenis. Fort Zeelandia, bekend van de Decembermoorden, is bijvoorbeeld de moeite waard om te bezoeken.

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Bekijk dan onze pagina Paramaribo.

Paramaribo

2. Slapen op oude plantages

Aan de overkant van Paramaribo, aan de andere kant van de Surinamerivier, ligt het district Commewijne. Om aan de overkant te komen, kun je over de brug, maar dat gaat alleen met de auto. Fietsen is verboden. Wil je een fiets meenemen? Huur dan in Paramaribo een fiets bij Zus & Zo.

Aan de Surinamerivier kun je een bootje huren om jou en de fiets naar de overkant te varen. Hier zijn de oude koffie-en cacaoplantages en kleine dorpjes die verbonden zijn door prachtige natuurgebieden.

TIP ♥ – bij Zus & Zo kun je ook lekker eten en dagtripjes boeken

Mariënbosch en Frederiksdorp

Dit zijn twee leuke plekken Suriname. Mariënbosch en Frederiksdorp zijn oude plantages waar je nu kunt overnachten. Vanuit deze regio is een bezoek aan Matapica ook de moeite waard. Twee uur varen met de boot en dan kom je op dit strandje uit waar je kunt relaxen, eten en drinken. ’s Avonds is het mogelijk om hier zeeschildpadden te spotten (onder begeleiding uiteraard).

Marienbosch
Leuke plekken Suriname

3. Bezoek het natuurreservaat Bigi Pan

Bigi Pan, een natuurreservaat in het noordwesten van Suriname, behoort zeker tot de leuke plekken Suriname . Het is een prachtige plek om heen te reizen en te overnachten. Vanuit Nieuw-Nickerie vaar je in een uur naar Bigi Pan. Onderweg zie je verschillende soorten vogels, natuur en geniet je van de wind door je haren en de omgeving. Overnachten is hier bijzonder: je slaapt in een huis dat op palen in het water staat. In je hangmat of in een bed: dat mag je zelf kiezen.

Er staan in totaal 2 huisjes. Een waar de locals in wonen en de ander waar je als toerist dus kunt overnachten.

TIP ♥ – je kunt in Nieuw-Nickerie verschillende tours boeken

Bigi Pan

4. Ga naar Babunhol voor een dolfijnentour

Heuvelachtige landschappen en mooie natuur: Babunhol is een plek om helemaal tot rust te komen, zo’n tachtig kilometer ten zuiden van Paramaribo. Hier is het mogelijk om te zwemmen in de Surinamerivier, een boswandeling te maken, met een bootje te varen of lekker in de hangmat te liggen.

Wil je graag een keer dolfijnen spotten? Ga dan op dolfijnentour vanaf de Leonsberg aan de Surinamerivier. Je vaart een paar uur over de Suriname- en Commewijnerivier en krijgt onderweg uitleg over de omgeving, terwijl je dolfijnen spot.

Leuke plekken Suriname
Leuke plekken Suriname

5. Blanche Marie watervallen

De meeste tripjes die je in Suriname doet, zijn goed te boeken in Paramaribo. Een van de leuke plekken Suriname zijn de Blanche Marie watervallen die bij diverse touroperators te vinden zijn. Vanuit Paramaribo is het ongeveer zeven uur rijden naar de watervallen. De wegen in het binnenland zijn niet erg goed, dus het hobbelt wel hier en daar.

Het laatste stuk naar de watervallen is alleen met een jeep bereikbaar: daar kom je echt in de jungle. De watervallen zijn groot en indrukwekkend en fijn om even in af te koelen na een lange rit. Overnachten kan daar in een hangmat, wél met klamboe, anders word je helemaal lek geprikt door de muggen.

TIP ♥ – de kosten van een 4-daagse tour zijn €275 p.p

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.