15x doen in Bogota | De nieuwe Hotspot van Colombia

Bogota komt waarschijnlijk niet in je naar boven als je denkt aan de leukste steden in Zuid-Amerika om te bezoeken. En dat is ook niet zo gek. Veel mensen slaan de hoofdstad van Colombia over en reizen snel verder. Toegegeven, het is op het eerste gezicht niet bepaald een gezellige stad, maar daar komt verandering in. Bogota wordt de laatste jaren steeds populairder en wij vertellen waarom. Bekijk hier de 15 leukste dingen om te doen in Bogota!

1. Bekijk de kleurrijke graffiti

Onze reis door Colombia begon in Bogota en een van de eerste dingen die we gedaan hebben was de fietstour door Bogota langs alle graffiti die je in de stad vindt. Dit is een van de leukste dingen om te doen in Bogota. Verspreid over de stad hebben kunstenaars schitterende graffiti op de muur gezet.

De graffiti is in allerlei stijlen te vinden. Van bijzondere fantasie tot indrukwekkende verhalen over de heftige tijd die Bogota achter de rug heeft. Je kunt prima zelf mooie plekjes opzoeken, maar een gids weet de verhalen achter de kunstwerken te vertellen. Heel erg indrukwekkend!

TIP ♥ – een fietstour boek je onder andere boeken bij Bogotravel en het kost zo’n 40.000 peso per persoon.

Bogota

2. Bezoek de wijk La Candelaria

We moeten eerlijk toegeven, Bogota is niet de mooiste stad in Zuid-Amerika (die eer gaat naar Quito), maar lelijk is de stad zeker niet. Je hebt namelijk La Candelaria; een van de mooiste en leukste wijken van de stad. Het is het historische centrum van Bogotá, met kleurrijke, koloniale, traditionele gebouwen en kleine restaurants en winkels.

Het is ook de wijk met de leukste vibe voor reizigers. Of je nu een avondje wil dansen of gewoon lekker wil genieten van een cocktailtje. De kans is groot dat je het hier vindt.

Bogota

3. Proef het goddelijke fruit!

Een van de beste dingen om te doen in Bogota is zo veel mogelijk fruit proeven 🙂 Wij waren verrast door de grote hoeveelheid vers fruit dat hier voor handen is. En ook nog eens fruit wat wij nog nooit gezien hadden, laat staan geproefd.

Colombia heeft een divers klimaat, waardoor hier echt van alles groeit. Er is hier zelfs fruit dat je nergens anders ter wereld vindt. Je vindt dan ook veel straatkraampjes waar je allerlei fruitshakes kan proberen.

TIP ♥ – tijdens de fietstour ga je ook naar de markt om vers fruit te proeven. Je boekt de tour bij Bogotravel (zie link hierboven)

4. Check de markten

Leuk om te doen in Bogota is het bezoeken van verschillende marktjes. Er zijn een aantal plekken waar je leuke lokale marktjes hebt. Je kunt er van alles kopen. Eten en drinken natuurlijk, maar ook souvenirs of kleding. Bij Mount Monseratte vind je achter de kerk een leuk marktje. Andere markten zijn onder andere de Usaquenmarkt. Dit is een wekelijkse markt die elke zondag wordt gehouden in de wijk Usaquen.

San Victorinio is een dagelijkse markt dicht bij de wijk La Candelaria, waar alle denkbare dingen worden verkocht zoals eten en drinken, kleding en andere producten.

Doen in Bogota

5. Probeer de lekkerste koffie

Als je ergens koffie moet proeven is het natuurlijk in Colombia. Het land is een van ‘s werelds grootste koffieproducenten en exporteerd de koffie de hele wereld over. Naar Bogota gaan en géén kop koffie proberen is dan ook not-done.

Hoewel de meeste goede koffie van het land wordt geëxporteerd kun je op veel plekken in Bogota nog een prima bakkie proeven. Bogotá heeft een groot aantal koffietentjes, winkels en tours waar je niet alleen koffie kunt proeven, maar ook leert over het hele proces van boon tot kopje koffie!

TIP ♥ – voor een leuke koffietour kun je ook naar Salento gaan!

Salento

5. Je hebt een autoloze zondag!

Op 6 januari 1974 had je in Nederland de laatste autoloze zondag. Een hoop van onze lezers waren toen nog niet eens geboren 😉 Maar geen paniek! In Bogota heb je nog een autoloze zondag. Elke zondag is een groot wegennet in de stad afgesloten voor auto’s, waardoor bewoners veilig kunnen wandelen, fietsen of rennen.

Je kunt er niet alleen lekker lopen of fietsen, er zijn ook veel kraampjes en activiteiten op of rond de straten. Je vindt er straatkraampjes met souvenirs of lekkere snacks. De weg is elke zondag gesloten van 07.00 tot 20.00 uur.

6. Ga naar het viewpoint

Ee van de leukste dingen om te doen in Bogota is naar Mount Monseratte. Mount Monseratte steekt met 3.152 meter hoog boven de stad uit. De berg grenst aan de stad. Gelukkig hoef je de ruim 3.000 meter niet omhoog te lopen. Er gaat namelijk een kabelbaan of een treintje heen.

De berg is niet alleen een belangrijke toeristische spot, maar ook een religieuze spot. Op de top van de berg vind je een grote kerk en een klooster. De naam is afgeleid van de berg Montserrat in de buurt van Barcelona in Spanje. Je kunt omhoog met een cable car of een treintje.

7. Probeer de streetfood!

Een van de beste dingen om te doen in Bogota is al het lekkere eten proeven. Je vindt hier ontzettend veel streetfood met dingen die je waarschijnlijk nog nooit hebt gegeten. Het eten in Colombia is niet geweldig, maar de snacks die je op straat kan kopen zijn heerlijk.

Je vindt er alles. Uiteraard heb je het vele fruit, maar ook mais snacks of zelfgemaakte snoepjes. De overgrote meerderheid van het streetfood wordt gekookt op gegrild en gemengd met kruiden. Grootste voordeel; het is lekker goedkoop 🙂

Doen in Bogota

8. Ga naar een van de events

Je zou het niet meteen denken, maar Bogotá is een van de leukste steden om te bezoeken. Gek genoeg is dat bij de internationale reizigers nog niet zo bekend. In de stad vind je veel leuke evenementen, kunstweken, markten, feesten en andere evenementen.

Het hele jaar door trekt de hoofdstad een groot aantal bezoekers (zowel nationaal als internationaal) en Bogota doet er een hoop aan om die mensen te vermaken. Het is leuk om tijden’s zo’n evenement in de stad te zijn.

Doen in Bogota

9. Bezoek het goudmuseum

Museo del Oro, ook wel het Goudmuseum, is misschien wel het beroemdste museum in Colombia. Het is een van de meest spectaculaire tentoonstellingen die je kunt bezoeken. Met meer dan 55.000 goudstukken in het museum heb je hier heel wat te zien.

Het is de grootste tentoonstelling van gouden artefacten ter wereld, waarbij de meeste stukken zijn ontdekt en opgegraven in Colombia. Als je in Bogota bent is dit een van de leukste dingen om te doen! Leuk voor een halve dag. Een ander leuk museum om te bezoeken is het Museo de Botero.

TIP ♥ – het museum is op van dinsdag tot zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur en op zondag van 10:00 tot 16:00

Doen in Bogota

10. Bezoek een van de mooist kerken

Het is een hele mond vol, maar Santuario Nuestra Señora del Carmen is een van de mooiste en meest historische katholieke kerken in Bogotá, gewijd aan de Maagd Maria. Het ligt in de bekende wijk La Candelaria en is dus onderdeel van veel tours.

De kerk werd in gebruik genomen in 1938 en staat bekend om de witte en rode kleur en gotische stijl. De rode en witte horizontale strepen die zowel van binnen als van buiten lopen, zijn moeilijk te missen waardoor het een bekende kerk is in Bogota.

Bogota

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.