Leukste markten in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika staat bekend om de vele leuke markten die je hier hebt. Of je ze nu bezoekt om een beetje rond te wandelen of om tassen vol souvenirs in te slaan voor thuis, je vindt er altijd wat je zoekt. Maar wat zijn nou precies de leukste markten in Zuid-Amerika? Er zijn er namelijk nogal wat

Markten in Zuid-Amerika

In dit blog delen we de leukste markten in Zuid-Amerika waarvan wij vinden dat je ze een keer bezocht moet hebben. Zo kan jij met een gerust hart op zoek naar de leukste souvenirs 😉

1. OTAVALO MARKET ➜ OTAVALO (ECUADOR)

Otavalo

Quito mag dan de meeste aandacht trekken als ‘Mooiste stad van Zuid-Amerika’ (echt een schitterende stad!), het is het stadje Otavalo (Ecuador) waar je de leukste markt van het land vindt. Steker nog, de Otavalo Market is een van de bekendste en leukste markten in Zuid-Amerika.

Otavalo is een geweldige plek voor een daguitstapje, want het ligt op slechts 2 uur rijden van Quito. De handgemaakte producten, zoals kleding (poncho’s!), sieraden, tassen en hangmatten worden lokaal gemaakt, meestal door de inheemse bevolking van Otavalo. Rondom de markt vind je kleine restaurants, bars en pinautomaten om er zeker van te zijn dat je je hier de hele dag kunt vermaken 😉

TIP ♥ – meer weten? Lees dan onze pagina over Otavalo

2. WITCHES' MARKET ➜ LA PAZ (BOLIVIA)

markten in Zuid-Amerika

Als je in La Paz bent is een bezoek aan de Witches ‘Market, ook wel de Mercado de las Brujas genoemd, een must. Deze markt vind je aan de Santa Cruz straat. Het is niet te missen als je in de buurt bent, want de hele stad lijkt er te lopen. De lokale bevolking verkoopt in geïmproviseerde kraampjes bijzondere producten. Bij ‘normale’ markten gaat het vooral om kleding, souvenirs en sieraden. Hier verkopen ze (tover)drankjes, gedroogde kikkers en geluksamuletten.

Er zijn wel wat mensen die roepen dat de Witches ‘Market wat toeristisch is geworden. Je bent zeker niet de enige toerist, maar wij vonden het nog meevallen. Wel is het zo dat je op andere plekken in Bolivia dezelfde spullen kunt kopen als hier.

TIP ♥ – meer weten? Lees dan onze pagina over La Paz

3. PISAC MARKET ➜ PISAC (PERU)

Sucre

Pisac is een van de beroemdste markten van Zuid-Amerika. Deze markt wordt alleen gehouden op zondag en wordt bezocht door duizenden toeristen. Zij komen allemaal af op het kleurrijke handwerk en textiel in de vorm van tassen, kleding en hangmatten.

Net als in Otavalo komen er inheemse mensen om hun producten te verkopen. De markt is ook een uitstekende plek om klassieke Peruaanse gerechten te proeven. Als je besluit naar Pisac te gaan, negen uur ten noorden van Arequipa, overweeg dan ook om naar Ollantaytambo te gaan. Dit is de laatst overgebleven stad bewoond door Inca’s.

4. TARABUCO MARKET ➜ SUCRE (BOLIVIA)

Tarabuco Marke

Op anderhalf uur rijden van Sucre vind je de Tarabuco Market. Deze markt is de beste plek om textiel, kleurrijke tassen, truien en hoeden te kopen. Het is een ideale dagtrip vanuit Sucre als je wat souvenirs wil scoren. Je kunt de ochtendbus nemen zodat je hier makkelijk een hele dag rond kunt wandelen.

Het leuke van de Tarabuco Market is dat het een van de meest authentieke markten is. De markt, die elke zondag wordt gehouden, is het fundament voor de lokale bevolking en van cruciaal belang voor hun inkomen. Net als alle andere markten komen ook hier locals van ver om hun spulletjes te verkopen.

5. SAN TELMO ➜ BUENOS AIRES (ARGENTINIË)

Beunos Aires

Een keer per week komt de trendy wijk San Telmo in Buenos Aires helemaal tot leven, vooral rond de Plaza Dorrego. San Telmo is de plek van de bekende antiekmarkt van de stad. Het gebied staat op zondag helemaal vol met antiekwinkels die overlopen in de straat, evenals kraampjes met tweedehands kleding en handgemaakte kleding.

Er zijn ook straatartiesten die de bezoekers vermaken, bars waar je wat kunt drinken en restaurants waar je een hapje kunt eten. je kunt je hier makkelijk een dag vermaken. Deze markt behoort tot de bekendste markten in Zuid-Amerika en is elke zondag open.

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Lees dan onze pagina Buenos Aires

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.