6x TIPS voor carnavallen in Rio

Niet alleen in het zuiden van Nederland, maar ook in Brazilië wordt carnaval gevierd. Door carnaval te vieren in Rio de Janeiro, vieren de Brazilianen de komst van de lente. Wil je de Braziliaanse carnaval een keer meemaken? Dan moet je in het voorjaar richting Rio voor een van de beste feestjes die je ooit hebt meegemaakt!

Carnavallen in Rio

Een vakantie in Rio de Janeiro is niet goedkoop. Als je een reis richting Rio boekt om het Braziliaanse carnaval mee te maken, dan wil je natuurlijk wel dat jouw vakantie een groot succes is. Wij kunnen je helpen een geslaagde vakantie te organiseren. Dit doen we door enkele praktische tips voor het carnavallen in Rio te geven. In dit artikel vertellen we je niet alleen waar je moet zijn als je wil carnavallen in Rio, maar ook wanneer je precies richting Brazilië moet gaan, hoe je jouw reis het beste kunt boeken en ga zo maar door.

TIP – Carnaval in 2018 is van 24 februari tot en met  28 februari.

1. Ga naar de optochten van Sambódrome

Het Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro is één groot feest, maar de optochten van Sambódrome vormen het hoogtepunt van het carnaval. Tijdens de optochten van Sambódrome laten duizenden sambadansers uit honderden verschillende dansgroepen aan het publiek zien waar ze het hele jaar voor geoefend hebben. Er wordt muziek gemaakt, gezongen en uiteraard uitbundig gedanst.

Ook worden er prijzen uitgereikt aan de beste groepen. Als bezoeker van de optochten kun je alles goed zien, want er staan hoge tribunes om de optochten te bekijken.

Carnavallen in Rio

2. Bezoek een carnavalesk bal

In de maanden voorafgaand aan carnaval, worden er vele carnavaleske bals georganiseerd. Hier kun jij als toerist ook naartoe gaan, om lekker een avondje helemaal los te gaan. Verdiep je van tevoren in de verschillende bals die georganiseerd worden als jij in Rio de Janeiro bent en je weet precies waar je moet zijn als je in Brazilië wil feesten.

TIP ♥ – ga naar het Magische Bal, een carnavalesk bal dat georganiseerd wordt in een van de meest prestigieuze paleizen van Rio. Dit is een van de beste en populairste carnavalsbals in Rio de Janeiro.

Als je meer wil weten over het carnavallen in Rio, check dan de officiele website 

3. Wil je niks missen? Ga dan iets eerder naar Rio

Wil je absoluut niks missen van het Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro? Ga dan iets voor de start van het carnaval richting deze stad. Door enkele weken voor de start van carnaval naar Rio te gaan, kun je zo veel mogelijk leuke feestjes bezoeken. Zo kun je optimaal genieten van de geweldige en unieke sfeer van het Braziliaanse carnaval in Rio.

TIP ♥ – meer over de beste reistijd in heel Brazilië lees je op de pagina Beste Reistijd Brazilië

Rio de janeiro

Op en rond het strand bij Copacabana kun je ook leuke feestjes vieren

Bezienswaardigheden Brazilië

De kans is klein dat je alleen voor het carnaval naar Brazilië komt. De meeste mensen pakken het carnavallen in Rio mee tijdens hun reis door Brazilië. En dat is prima te combineren. Carnaval in 2018 begint op 24 februari 2018 en duurt 4 dagen. Als je rond deze tijd aan komt kun je na het carnavallen in Rio verder reizen in Brazilië.

Als je wil weten wat de andere must-see’s zijn in Brazilië, bekijk dan onze pagina bezienswaardigheden Brazilië

4. Het beste vervoer tijdens carnaval

Tijdens het Braziliaanse carnaval reis je van locatie naar locatie in Rio de Janeiro, zodat je alle leuke feestjes kunt bezoeken. Als je niet zo ver hoeft te lopen raden we je aan om jouw tocht lopend af te leggen. Zo kom je niet alleen snel en gemakkelijk van A naar B, maar kun je ook de gezellige sfeer op straat proeven.

Moet je van de ene wijk naar de andere wijk reizen? Dan is het beter om de metro te pakken. Wil je ’s nachts na een feestje naar je hotel, dan kun je het beste een taxi nemen.

TIP ♥ – het is niet verstandig om in het donker alleen over straat te gaan, simpelweg omdat er ook criminelen door Rio lopen. Meer over veiligheid in Brazilië lees je op de pagina Backpacken Brazilië

Carnavallen in Rio

5. Een hotel boeken voor carnaval in Rio

Wij raden je aan om jouw hotel voor carnaval in Rio op tijd te boeken. De hotels zitten namelijk snel vol. Je kunt het beste een hotel zoeken in Ipanema of Copacabana. Hier worden namelijk de meeste carnavalsfeestjes georganiseerd. Zit je buiten de stad, dan moet je steeds ver reizen om de feestjes in de stad te bezoeken. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld.

TIP ♥ – meer info over accommodatie in Rio vind je op de pagina Overnachten Brazilië

6. Houd rekening met hogere kosten

Tot slot is het goed om rekening te houden met hogere reiskosten, als je net voor of tijdens het carnaval van Rio richting Brazilië gaat. Net voor en tijdens het carnaval komen er nog meer mensen richting Rio de Janeiro en dit drijft de prijzen op. Je budget voor Brazilië ligt daarom tijdens het carnavallen in Rio wel iets hoger.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.