De beste tips voor Cartagena

TIP ♥ – check onze nieuwe digitale reisgids van Colombia

Als je naar Colombia gaat mag een bezoek aan Cartagena zeker niet ontbreken. Het is samen met Medellin de leukste stad in Colombia met het oude centrum als hoogtepunt. De stad ligt bezaaid met gezellige pleintjes, oude kerken, kleurrijke straten en sfeervolle restaurants. Om je een beetje op weg te helpen delen we vandaag onze tips voor Cartagena!

Onze favoriete stad in Colombia

Cartagena was een van de eerste steden die we bezochten tijdens onze reis door Colombia. Het was meteen een goede kennismaking met Colombia, wat ons betreft een van de leukste en mooiste landen ter wereld. Waar Medellin de hippe stad is, is Cartagena veel meer een sfeervolle stad en naar onze mening ook gezelliger. In dit blog delen we info over het volgende;

TIP ♥ – als je wil weten wat er allemaal te doen is in deze stad check dan onze pagina Cartagena

Cartagena

Ties in het oude centrum

Het oude centrum

Eigenlijk dé reden dat Cartagena zo populair is, is vanwege het oude centrum. Dit centrum bevindt zich achter de oude stadsmuren en is de trekpleister van de stad. Het oude centrum (Old Town) en La Ciudad Vieja is het hart en de ziel van Cartagena.

Old Town en La Ciudad Vieja (ook wel San Diego) zijn eigenlijk twee aparte wijken, maar staan samen bekend als het historische centrum of de ommuurde stad. Het is de thuisbasis van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen van Cartagena. De wijk werd niet voor niets een Werelderfgoed locatie van UNESCO.

Een van de beste en belangrijkste tips voor Cartagena is om het oude centrum wandelent te verkennen en de romantische, oude straatjes, eeuwenoude kerken, pleinen en restaurants en street food kraampjes te verkennen.

Belangrijkste hoogtepunten in het oude centrum

Op onze pagina over Cartagena gaan we dieper in op de belangrijkste bezienswaardigheden van het oude centrum, maar zorg er voor dat je deze plekken sowieso bezoekt;

 • Torre del Reloj (de klokkentoren)
 • St. Catherine of Alexandria Cathedral
 • Las Bóvedas
 • Church of San Pedro Claver
 • Plaza San Pedro Claver
 • Plaza de La Aduana
 • Plaza Santo Domingo
 • Plaza de Los Coches
Cartagena
Cartagena
Cartagena

De mooiste stranden

Een van de beste tips voor Cartagena is het boeken van een van de vele stranden in de buurt. De stad is ontzettend leuk, maar er is buiten de stad ook heel veel te zien, waaronder stranden. Dit zijn de mooiste plekjes aan zee (of in de zee!).

#1 Verblijf in Casa en el Agua

Casa en el Agua is een van de leukste nieuwe hostel in Colombia. Het is een drijvend huis midden in de zee! Het is ongeveer twee uur varen vanuit Cartagena, maar het is de reis meer dan waard. Je brengt je dag door in een hangmat met een cocktail in je hand. Wij hebben het niet gezien (wel in Port Barton in de Filipijnen), maar je kunt ‘s nachts zelfs zwemmen in lichtgevend plankton.

TIP ♥ – reserveren is een must. Check daarvoor hun eigen website.

#2 Playa Blanca

Een populairste dagtrip vanuit Cartagena is Playa Blanca. Nadeel is dat het behoorlijk druk kan worden, zeker in het weekend wanneer hier veel locals komen. Je kunt daarom ook overnachten hier omdat het ‘s avonds veel rustiger wordt.

#3 Isla Grande

Dit eiland ligt op minder dan een uur varen van de stad. Een van de beste tips voor Cartagena is om dit paradijselijk Caribisch eiland met witte zandstranden, kristalhelder water en wuivende palmbomen te bezoeken. Vooral omdat je er zo snel bent. Je kan hier snorkelen, een kajak huren of gewoon aan het strand hangen

Met backpacks op Playa Blanca

#4 Isla Mucura

Dicht in de buurt van Casa en el Agua ligt het prachtige Caribische eiland Mucura, de thuisbasis van het luxe vakantieoord Punta Faro. Het hotel beschikt over een privéstrand, een spa met uitzicht op de zee en biedt duik, snorkel en kajaktochten aan.

Ideaal om even bij te komen!

#5 San Andres

Colombia beschikt over verschillende eilanden waarvan een aantal eilanden die niet direct voor de Colombiaanse kust liggen, maar wel een onderdeel van het land zijn. Een goed voorbeeld hiervan is San Andres, een schitterend eiland, maar niet echt om de hoek 🙂 

Toch is het zeker de moeite waard om te overwegen aangezien het bekend staat als een van de mooiste eilanden van het land.

TIP ♥ – meer over dit eiland lees je op onze pagina San Andres

Tips voor Cartagena

De gezelligste wijken

Een van de beste tips voor Cartagena is het ontdekken van de verschillende wijken. De bekendste wijken zijn het ouden centrum en Getsemani, waar de meeste reizigers slapen. Elke wijk heeft een eigen unieke karakter. Zorg ervoor dat je deze wijken bezoekt.

Oude stad en San Diego

Eigenlijk dé reden dat Cartagena zo populair is, is vanwege het oude centrum. Dit centrum bevindt zich achter de oude stadsmuren en is de trekpleister van de stad. Het oude centrum (Old Town) en La Ciudad Vieja is het hart en de ziel van Cartagena.

Old Town en La Ciudad Vieja (ook wel San Diego) zijn eigenlijk twee aparte wijken, maar staan samen bekend als het historische centrum of de ommuurde stad. Het is de thuisbasis van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en historische gebouwen van Cartagena. De wijk werd niet voor niets een Werelderfgoed locatie van UNESCO.

Getsemani

Getsemani is de backpackers/reizigerswijk van Cartagena. Het is een artistieke wijk met ontzettend veel leuke pleintjes, hippe bars, leuke restaurants en heel veel vermaak ‘s avonds. Het staat bekend als de nieuwe ‘hot spot’ van Cartagena.

TIP ♥ – ga ‘s avonds naar Plaza de la Santisima Trinidad met live muziek en heerlijk eten! Een van de beste tips voor Cartagena 😉

Bocagrande

Bocagrande is een moderne wijk aan het strand. Het is een opkomende wijk waar je vooral veel resorts vindt en hoge gebouwen.  Het is een beetje de ‘dure’ wijk van de stad. Mooi, maar niet onze favoriet.

Pie de la Popa

Pie de la Popa is een van de oudste wijken in Cartagena. Ooit was het de thuisbasis van indrukwekkende herenhuizen, maar helaas heeft deze wijk in de loop der jaren iets van zijn glorie verloren. Wel leuk om te verkennen als je in de stad bent!

Cartagena
cartagena

Kosten in Cartagena

Als we het hebben over tips voor Cartagena is het ook wel handig om te weten wat je ongeveer kwijt bent in deze stad. Het is geen geheim dat Colombia een vrij goedkoop land is om te reizen. Dat maakt het reizen in dit land ook zo aantrekkelijk. Hieronder een voorbeeld van onze kosten in Cartagena.

 • Overnachting in hostel 120.000P per nacht (€39
 • Cartagena naar Isla Baru (1 uur) 3.800 peso p.p (€1,25)
 • Vliegveld naar Cartagena centrum 13.000 peso (€4,25)
Kosten voor eten en drinken
 • Een maaltijd in restaurant ➜ 10.000 tot 15.000 peso p.p (€5)
 • Ontbijt  8.000 peso p.p (€2,65)
 • Biertje op een terras  3.000 peso p.p (€0,98)
 • Corana op hetzelfde terras  8.000 peso p.p (€2,65)
 • Water in supermarkt  1.500 peso p.p (€0,50)
 • Cocktail aan het strand  10.000 peso p.p (€3,25)

TIP ♥ – meer weten? Wij hebben in ons blog ‘Wat kost 4 weken reizen in Colombia‘ alle kosten op een rij gezet.

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.