Wintersport in Argentinië

De meeste Nederlanders reizen voor hun wintersport af naar de welbekende landen als Oostenrijk en Frankrijk, maar er zijn ook waaghalzen die voor iets totaal anders kiezen. Het is in de zomerperiode bijvoorbeeld mogelijk om te gaan skiën of snowboarden in Zuid-Amerika.

Wanneer de pistes in de Alpen sneeuwvrij zijn, kan er nog geweldig geskied worden in Argentinië. Geniet van een totaal andere cultuur, mooie pistes en optimale sneeuwcondities. Wintersport in Argentinië wint snel aan populariteit. Wij hebben hieronder twee zeer geschikte Argentijnse wintersportbestemmingen genoteerd.

  1. Cerro Catedral
  2. Las Leñas
el chalten

1. Het grote Cerro Catedral

Een van de bekendste en grootste Argentijnse skigebieden is Cerro Catedral. Hier ligt voor meer dan honderdtwintig kilometer aan skipistes. Dit wintersportgebied is gemakkelijk bereikbaar vanaf San Carlos de Bariloche, dat over een vliegveld beschikt. In Cerro Catedral zijn bijna veertig skiliften te vinden, welke de wintersporter tot een hoogte van ruim 2100 meter kunnen brengen.

Wintersporten in Argentinië zit de laatste jaren in de lift. Qua pistes hebben de bezoekers een geruime keuze, aangezien er zowel blauwe, als rode en zwarte pistes beschikbaar zijn. Dankzij de goede sneeuwkwaliteit is het zelfs mogelijk om eens off-piste te gaan en op die manier voor meer uitdaging te zorgen. Daarnaast worden er in dit gebied met grote regelmaat leuke evenementen georganiseerd.

TIP ♥ – het seizoen loopt van juni tot en met oktober.

el calafate

2. Het prachtige Las Leñas

Reis af naar het prachtige Las Leñas, wat dichtbij de grote stad Buenos Aires en de Chileense grens ligt. In dit gebied liggen de pistes op het alom bekende Andesgebergte, wat voor optimale sneeuwcondities zorgt. De wintersporters kunnen in Las Leñas een maximale hoogte van meer dan 3400 meter bereiken.

TIP ♥ – het seizoen loopt van juni tot en met oktober.

Wintersport in Argentinië

De laatste jaren is er flink geïnvesteerd in de voorzieningen in Las Leñas en dat is duidelijk terug te zien. Voor veel bezoekers is dat ook een reden om jaarlijks terug te keren. Alle pistes worden aangeduid met de namen van planeten, wat natuurlijk ook wel zo bijzonder is. In Las Leñas kan er gebruik worden gemaakt van 27 verschillende afdalingen, waaronder eentje van rond de zeven kilometer lang. 

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.