Voetbalwedstrijd Zuid-Amerika

In de diverse Zuid-Amerikaanse landen is voetbal absoluut de populairste sport. Ben je een tijdje in Zuid-Amerika en vind je het leuk om een voetbalwedstrijd te bezoeken in een hele andere sfeer dan je gewend bent? Dan koop je tickets voor een wedstrijd in Medellin (Colombia), Buenos Aires (Argentinië) of Lima (Peru).

Voetbalwedstrijd in Medellín

Wil je een voetbalwedstrijd bezoeken in Colombia, dan raden wij je aan om tickets te kopen voor een wedstrijd tussen twee grote clubs in Medellín; Atletico National en Independiente Medellín. Als je een leuke voetbalwedstrijd Zuid Amerika wil bijwonen is dit er zeker een om op je lijstje te zetten!

Het zijn twee grote clubs, beide spelend n Medellin en het stadion zit tot de nok toe vol. Er komen niet alleen duizenden supporters naar het stadion, maar zij zijn bovendien allemaal erg enthousiast en verkleed en geschminkt in de kleuren van hun club. Dit geeft het stadion een bijzondere sfeer.

Kaartje kopen

De wedstrijden zijn meestal op woensdag voor, terwijl sommige op zaterdag of zondag zijn. Tickets kosten ongeveer $10.000 COP tot $ 50.000 COP (€2,85 – €14), afhankelijk van het gedeelte van het stadion. Je koopt ze bij het stadion zelf of bij het Coltejer in het centrum of bij de El tesoro Shopping Mall in Poblado

TIP ♥ – je kunt niet alleen grote wedstrijden bezoeken in het stadion van Medellín, maar ook in Bogota en Cali. Ook in deze steden komen regelmatig twee teams van grote clubs om tegen elkaar te spelen.

voetbalwedstrijd Zuid Amerika

Voetbalwedstrijd in Buenos Aires

Als er een land is waar voetbal leeft dan is het wel in Argentinië. Als je een voetbalwedstrijd Zuid Amerika wil zien mag je die in Buenos Aires natuurlijk niet overslaan want dit is de stad van de bekendste voetbalploeg uit Zuid-Amerika; Boca Juniors.

Voetbal is ontzettend populair in Argentinië. Sterker nog, voetbal is de nationale passie. Zeker in Buenos Aires vindt iedereen voetbal ontzettend belangrijk. In de andere grote steden van het land deelt men de passie voor voetbal, maar speelt de sport wel een minder grote rol in het dagelijks leven. 

Iedere zondag gaan er miljoenen mensen naar het stadion om hun favoriete team te zien spelen. De wedstrijd van het jaar is natuurlijk Boca Juniors vs. River Plate. Er zijn 60.000 seizoenskaarthouders en slechts 47.000 zitplaatsen, reken dat maar uit 😉

Kaartje kopen

De kaartverkoop is uit handen gegeven aan de supportersverenigingen (maffia?). Dat betekent dat de kaartjes via allerlei tussenhandelaren te koop zijn tegen extreme prijzen. Een kaartje kost tussen de $80 en $100 p.p., maar dan krijg je ook wat!

TIP ♥ –  meer info over het kopen van een ticket smurf je hier

Voetbalwedstrijd Zuid Amerika

Voetbalwedstrijd in Lima

Bij een voetbalwedstrijd Zuid Amerika denk je niet meteen aan Peru. In Peru is voetbal minder groot dan in Colombia en Argentinië, maar toch kun je ook zeker hier een voetbalwedstrijd bezoeken. Zo kun je kaartjes boeken voor een wedstrijd van Alianza Lima of Universitario de Deportes, de twee populairste voetbalteams van Lima. Alianza speelt in het Estadio Alejandro Villanueva, met een capaciteit van 35.000 mensen.

Wees je er wel van bewust dat het er in Peru nog een stukje fanatieker aan toe gaat, voor zover dat mogelijk is. Er is ook geen alcohol verkrijgbaar in et stadion.

Dé wedstrijd die je moet bezoeken in Lima is de El Superclásico de Lima. De Peruviaanse versie van de klassieker. Dit is de wedstrijd tussen Alianza en Universitario, beide uit Lima.

Kaartje kopen

Het stadion van Alianza ligt niet in het meest veilige gedeelte van Lima. In theorie zou je naar het stadion kunnen gaan en daar een ticket kunnen kopen, maar dat raden we niet aan. Wil je toch graag naar een wedstrijd? Neem dan eens contact op met Peru Football Tours.

TIP ♥ – als je niet bij een competitie wedstrijd kan zien, kun je altijd voor een wedstrijd van het Nationale Elftal gaan. Ook die spelen in Lima

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.