Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Bolivia

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bolivia is een indrukwekkend land, met de besneeuwde bergtoppen, spiegelgladde meren, grote woestijnen, gigantische regenwouden, uitgestrekte savannes en het Amazonegebied. Het mystieke landshap biedt tal van adembenemende bezienswaardigheden.

TIP ♥ –een retourtje Bolivia ➜ nu voor €870

Waarom moet je naar Bolivia

Als dat nog niet genoeg regen is om het land te bezoeken zijn er altijd nog de vriendelijke inwoners. De buitenaardse zoutvlaktes, oude Inca paden en gigantische vulkanische pieken. Bolivia beloont de avontuurlijke reizigers en omvat alles wat je zoekt op reis.

Op de zee na vind je in Bolivia alles wat je in Zuid-Amerika zoekt. Net zo fascinerend als de natuur is de cultuur in het land. Drie eeuwen lang is Bolivia gekoloniseerd en die overheersing heeft een stempel gedrukt op de taal, godsdienst en architectuur. Maar de echte Boliviaanse traditionele cultuur is eigenlijk nog veel mooier. 

Wat is er te doen?

Ondanks de vele bezienswaardigheden is Bolivia een van Zuid-Amerika’s minst bezochte landen. Sommige geven Queen Victoria de schuld, die na een diplomatieke rel de naam van zijn de wereldkaart streepte en zei; “Bolivia bestaat niet“. Maar Bolivia is op de weg terug, en terecht.

Het is een feest voor avonturiers; rijden op ’s werelds meest gevaarlijke wegen in Yungas, paragliden boven de groene La Paz valleien if vissen in de Amazone rivier. Of misschien doe je wel een poging de 6.000 meter hoge Andes pieken te bedwingen of je springt uit een zweefvliegtuig.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Top Tips Bolivia

Gek genoeg is Bolivia een van de minst bezochte landen in Zuid Amerika. Daardoor is het reizen best een uitdaging. Het is niet zo makkelijk reizen als bijvoorbeeld Thailand, maar dat maakt het juist des te avontuurlijker. We hebben een aantal tips voor je vertrekt.

  • Bezoek minimaal één van de negen nationale parken! Ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend.
  • Neem altijd genoeg cash mee (Amerikaanse dollars) omdat je niet overal kunt pinnen.
  • Zorg voor genoeg kleingeld. Niet alle winkels hebben terug van ‘grote’ biljetten.
  • Let op voor nep agenten, net toeristen en locals die je iets te graag willen helpen. Dit kunnen vaak scamms zijn.
  • Neem altijd een creditcard mee. Die kunnen bijna overal gebruikt worden.

Budget

Backpacken

Essentiële reisinfo

Wat wij vinden:
  • 7.4/10
    Zuid-AmerikaExpert - 7.4/10
7.4/10

Samenvatting

Bolivia is een indrukwekkend land, met de besneeuwde bergtoppen, spiegelgladde meren, grote woestijnen, gigantische regenwouden, uitgestrekte savannes en het Amazonegebied. Het mystieke landshap biedt tal van adembenemende bezienswaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.