Hou je van lange wandeltochten in de prachtige natuur, dan is Bolivia een prima vakantiebestemming voor jouw actieve vakantie. In Bolivia zijn diverse gebieden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen, waaronder Cordillerea Real. Met meer dan 600 bergtoppen hoger dan 5.000 meter die makkelijk te bereiken zijn vanuit La Paz is dit een van de mooiste regio’s van Bolivia.

Cordillerea Real; intro

Cordillerea Real is een berggebied in de Andes in Bolivia. Het berggebied ligt niet ver van La Paz. In het berggebied vind je tientallen verschillende hoge bergen, waarvan de hoogste berg ongeveer 6.500 meter de hoogte in schiet. Het is een prachtig gebied om te wandelen en zeker als je van actieve en vrij uitdagende wandeltochten in bergachtige omgevingen houdt.

TIP – er zijn trektochten te boeken varierend van 1 dag tot 17 dagen. Je boekt ze vaak in La Paz.

cordillerea real

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in Cordillerea Real zijn de hoge bergen die je in dit bergachtige gebied kunt vinden. De hoogste berg van het gebied is Illimani, een grote berg die bijna 6.500 meter hoog is. Je kunt ervoor kiezen om deze berg te bewandelen, maar in Cordillerea Real zijn ook vele andere prachtige bergen te vinden.

Heb je een van de bergen in het gebied eenmaal beklommen, dan heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. De uitzichten waar je op de bergen van Cordillerea Real op getrakteerd wordt, zijn ook zeker bezienswaardigheden te noemen.

TIP – boek je tocht altijd met een ervaren gids en de juiste technische apparatuur. De wandelingen hier zijn niet geschikt voor onervaren wandelaars.

Winter

In de Boliviaanse winter is het droog, maar kan het zeker in de avond en in de bergen erg koud worden.

Door je warm aan te kleden tijdens het wandelen, voorkom je dat je jouw tocht vroegtijdig af moet blazen door de kou. Op de pagina beste reistijd vind je meer info.

cordillerea real

Geschiedenis

Cordillerea Real is een vrij rustig gebied in Bolivia. Er komen wel toeristen, maar het gebied is lang niet zo toeristisch als sommige andere plekken in het land. Door de jaren heen is het gebied niet veel veranderd, al zijn er wel wandelpaden aangelegd om het maken van lange wandelingen wat gemakkelijker te maken.

Ben je in Cordillerea Real, dan zie je zelf hoe de natuur het landschap van een bepaald gebied door de jaren heen kan veranderen. Een interessante gewaarwording, zeker als je veel van de natuur houdt.

Hoe kom je er?

Je kunt hier het gemakkelijkst komen door eerst naar La Paz te reizen. Cordillerea Real ligt bij deze grote stad in de buurt en daarom worden er vanuit La Paz diverse excursies georganiseerd. Wil je op eigen houtje naar Cordillerea Real (zonder excursie), dan doe je dit tevens vanuit La Paz. Vanuit deze stad rijden diverse plaatselijke bussen naar het wandelgebied.

cordillerea real

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Cordillerea Real te gaan, is in de Boliviaanse winter, van de maand mei tot en met de maand september. In de winter kan het flink koud worden op de toppen van de verschillende bergen, maar het is wel droger in de winter dan in de Boliviaanse zomer.

Ga je in de Boliviaanse zomer naar Cordillerea Real om hier te wandelen? Dan moet je rekening houden met vrij veel neerslag. Omdat dit niet zo prettig is bij het maken van (lange en vrij uitdagende) wandeltochten, raden wij je aan om tussen mei en september naar het berggebied te gaan.

Locatie Cordillerea Real