Ben je in La Paz in Bolivia? Dan raden wij je zeker aan om vanuit La Paz naar Coroico te reizen. Veel toeristen die al in dit stadje geweest zijn, vertellen super enthousiast over de architectuur, de cultuur en vooral de rust in de unieke stad. Meer weten over Coroico? Lees dan meer over deze stad in Bolivia op deze pagina.

De stad Coroico

Coroico is een stad in de provincie Nor Yungas die ongeveer 90 kilometer van La Paz verwijderd is. De stad is niet zo groot, maar wel het meest bezochte plaatsje in de subtropische provincie Nor Yungas. Dit komt niet alleen omdat de stad in een mooie omgeving ligt, maar ook omdat het de perfecte plaats is om lekker te relaxen en mooie wandelingen te maken langs de vele coca- en koffieplantages in de omgeving.

coroico

Cotopata National Park in de buurt van Coroico

Bezienswaardigheden Coroico

Er zijn diverse dingen te zien en te doen als je hier bent. De leukste bezienswaardigheden en te ondernemen activiteiten in de Boliviaanse stad, worden hieronder beschreven.

Wandelen in de natuur van

In de omgeving van Coroico vind je prachtige natuurgebieden. Wie de natuur van dichtbij wil bekijken en het leuk vindt om actief bezig te zijn, kan vanuit de stad diverse mooie wandelingen maken. Dit kan met gids, maar ook zonder gids op eigen houtje.

De meeste reizigers bezoeken Coroico als dagtrip vanuit La Paz. ALs je echte langer dan 1 dag blijft kun je vanuit Coroico ook meerdere (dag)trips boeken. Een leuke trip is bijv. de Zzip the Flying Fox. Je vliegt dan aan een zipline met 85 km/h door de bossen!

Sende Verde

Sende Verde is een verblijf voor mishandelde, gewonde en illegaal verkochte dieren. Je kunt er naartoe om schildpadden te bekijken, maar ook om dieren als ara’s, apen, slangen en wasbeertjes te zien. Een bijzondere plaats, zeker omdat hier erg goed voor de dieren wordt gezorgd en er alles aan wordt gedaan om de dieren weer een gelukkig leven te geven. Een aanrader voor dierenliefhebbers!

Raften op de rivier

Van maart tot en met november is het mogelijk om te raften op de Rio Coroico, een flinke rivier bij de stad. Je organiseert je eigen middag raften via het reisbureau, wat doorgaans mogelijk is vanaf een gezelschap van vier deelnemers.

coroico

Het dorpje Cruz Loma dat prachtig in de bergen ligt

Geschiedenis Coroico

In Coroico en omgeving wonen afstammelingen van de Aymara-stam, maar ook veel Afrobolivianen. Dit zijn afstammelingen van Afrikaanse slaven, die vele jaren geleden in de omgeving van deze stad moesten werken. Kijk je naar de architectuur in de stad, dan zie je invloeden van beide bevolkingsgroepen terug. Dit maakt de architectuur van de stad erg bijzonder en zeker de moeite waard om te bekijken tijdens een wandeling door de stad.

TIP – je kunt trip boeken met 4×4 en naar mooie watervallen en meertjes rijden in de omgeving

Coroico is door de jaren heen veel populairder geworden onder toeristen in het land, maar het is nog altijd niet druk in de stad. Zeker als je op zondag naar de stad gaat, merk je dat veel toeristen de stad juist verlaten.

Zij hebben bijvoorbeeld een dagexcursie gedaan naar Coroico vanuit La Paz. Wil je liever in alle rust de stad te ontdekken, zorg dan je dat je op zondag aankomt in het stadje. Op andere dagen is het hier iets drukker.

Tocaña

Ongeveer 14 kilometer van Coroico, ligt het door cocaplantages omgeven plaatsje Tocaña. In deze stad wonen voornamelijk Afrobolivianen, die vele jaren geleden door slavernij in de omgeving terecht zijn gekomen. Door de korte afstand tussen Coroico en Tocaña kun je het stadje prima bereiken met de mountainbike. Liever niet fietsen? Dan kun je ook gewoon met de auto of met de bus naar Tocaña. 

coroico

De natuur is schitterend in deze regio

Hoe kom je er?

Je reist naar Coroico vanuit La Paz, waarbij je een afstand van 90 kilometer af moet leggen. Met de bus, of micro, doe je er zo’n 3 tot 4 uur over en het kost je B$25 per persoon.

Houd er rekening mee dat je wat langer onderweg bent omdat je over slingerende wegen moet rijden die niet zo goed onderhouden zijn. Geniet tijdens de reis vooral van de mooie omgeving, want op de smalle bergweggetjes heb je een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving van Coroico.

Beste reistijd

Coroico heeft een subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 18 graden Celsius. In de zomer is het er warmer dan 25 graden, maar dan regent het wel meer in de omgeving. Daarom raden wij je aan om Coroico te bezoeken in de Boliviaanse winter, die van mei tot en met september duurt. In de winter is het iets frisser in Coroico, maar regent het wel veel minder dan in de zomer. Zeker als je lange wandelingen wil maken in de omgeving van de stad, is de droogte in de winter een groot pluspunt.

Locatie Coroico