Eduardo Avaroa National Park is een nationaal park dat ook wel aangeduid wordt met de naam Eduardo Avaroa Andean Fauna National Reserve. Het nationaal park is niet zomaar een mooi natuurpark. Het is een van de populairste beschermde natuurparken van het land en bekend onder toeristen van over de hele wereld. Meer weten over dit natuurpark? Lees dan meer over Eduardo Avaroa National Park op deze pagina.

Een korte intro

Eduardo Avaroa National Park is een van de meest bezochte beschermde natuurgebieden van Bolivia. Het natuurgebied ziet er niet alleen prachtig uit, maar huist ook vele bijzondere diersoorten. Het nationaal park ligt tussen de 4200 en 5400 meter hoog en bevat vele tientallen bergen. Je kunt deze bergen van een afstand bewonderen, maar je kunt er ook voor kiezen om een lange wandeltocht te maken over ene of meerdere van de bergen. 

TIP – wil je flamingo’s in het ‘echt’ zien? Dan zit je hier goed.

Tijdens het maken van een wandeltocht, kun je de vele bijzondere vogelsoorten in het park van dichtbij bewonderen. Denk hierbij aan de drie flamingosoorten die in het park voorkomen, maar ook aan andere bijzondere vogelsoorten die je in Nederland niet buiten de dierentuin ziet. Een ideale vakantiebestemming voor vogelspotters!

Dieren spotten

Wil jij alle bijzondere diersoorten in Eduardo Avaroa National Parkvan dichtbij kunnen bewonderen? Neem dan zeker een verrekijker mee als je naar dit natuurgebied gaat. Durven de dieren niet dichterbij te komen, dan kun je ze in ieder geval goed zien met dit handige hulpmiddel.

eduardo abaroa

Bezienswaardigheden 

De belangrijkste bezienswaardigheden in Eduardo Avaroa National Park zijn de vulkanen in het natuurgebied (waarvan sommige vulkanen nog altijd actief zijn). Verder heb je waterbronnen met heet water, de lagoons of meren, de vele bergen en de flamingo’s die je in het natuurgebied kunt zien.

Er komen drie verschillende soorten flamingo’s voor in Eduardo Avaroa National Park, die in bepaalde perioden van het jaar erg goed te zien zijn en vele toeristen naar het park trekken.

TIP – bezoek Laguna Colorado en Laguna Verde in het park

Geschiedenis

Het park werd opgericht als nationaal park in het jaar 1953. Het is vernoemd naar Eduardo Avaroa (1838-1879), de nationale held van Bolivia. Sinds het jaar 2009 hoort het park bij Los Lípez Ramsar, een groter oppervlak met prachtige natuur.

Een andere bezienswaardigheid in het natuurpark, is Árbol de Piedra, ook wel de ‘stone tree’ genoemd. Dit is een bijzondere steenformatie die maar liefst zeven meter hoog is. Het heeft zijn unieke vorm gekregen door het zand dat in Eduardo Avaroa National Park wordt meegenomen door de wind en tegen de steenformatie aan wordt geblazen.

eduardo abaroa

Hoe kom je er?

In het departement Potosí is een vliegveld, waar je met een nationale vlucht direct naartoe kunt vliegen. Wat de meeste mensen echter doen als ze Eduardo Avaroa National Park willen bezoeken, is het nemen van een trein of bus vanuit een andere Boliviaanse stad. Omdat het om een populair en toeristisch natuurgebied gaat, rijden er vanuit de meeste grote steden in het land wel directe treinen en bussen naartoe.

Beste reistijd

Je kunt Eduardo Avaroa National Park het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september, ofwel in de Boliviaanse winter. In de Bolivaanse winter kan het wat fris worden in het gebied (zeker in de avonduren!), maar dan is het wel veel droger dan in de Boliviaanse zomer. Zeker als je veel wil wandelen in het natuurgebied en echt van de omgeving wil genieten, is het een aanrader om in de droge periode naar Eduardo Avaroa National Park te gaan.

Locatie Eduardo Avaroa