Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Tiwanaku

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Tiwanaku (ook wel Tiahuanaco genoemd) was een grote stad in Bolivia op ongeveer tien kilometers afstand van het Titicacameer. Nu is het geen echte stad meer, maar betreft het een archeologisch complex waar je allerlei oude gebouwen en ruïnes kunt bekijken. Meer weten? Lees dan meer over Tiwanaku op deze pagina.

Tiwanaku, een korte intro

Tiwanaku ligt op ongeveer 4000 meter hoogte in het Andesgebergte. Het archeologische complex heeft een rijke geschiedenis en dit zie je duidelijk terug in de gebouwen op de locatie. Door de vele bijzondere gebouwen op het complex, is de stad enkele jaren geleden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen.

TIP ♥ de beste en makkelijkste manier om de ruïnes te ontdekken is via een georganiseerde tour uit La Paz.

Tiwanaku

De geschiedenis van Tiwanaku

Tiwanaku is een oude stad die tussen vele honderden jaren bewoond werd door de Tiwanaku-indianen. Dit is een grote groep indianen die vanaf ongeveer 1600 voor Christus in een groot deel van Bolivia woonden. Vanaf 600 na Christus was het de hoofdstad van het rijk van de indianen, onder andere omdat de stad in de buurt van het Titicacameer lag. 

TIP ♥ het meer is zeer gemakkelijk te bereiken vanuit La Paz of Copacabana.

De typische cultuur verdween plotseling rond 950 na Christus, waarna de stad bewoond werd door andere bevolkingsgroepen. Er worden nog altijd archeologische vondsten gedaan in zowel de stad als het Titicacameer, voorwerpen die allemaal van de Tiwanaku-indianen zijn geweest.

Bezienswaardigheden

Het archeologische complex is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Naast dit complex, zijn er nog twee andere bezienswaardigheden die je eventueel kunt bezoeken.

Museo Iítico de Tiwanaku

Dit museum heeft een grote verzameling keramiek, stenen bouwwerken, metalen bouwwerken en voorwerpen van botten. Het belangrijkste voorwerp in het museum is de monoliet Benett: een bewerkte gedenksteen van ongeveer 10 meter hoog.

Centrale plein

De andere bezienswaardigheid die je kunt bewonderen, is het plein van het dorp. Op dit plein vind je een koloniale kerk uit het jaar 1612, die voor een groot deel gemaakt is van de steenblokken van het archeologische complex.

Cultuur

Voor je naar de stad gaat, raden wij je aan om je een beetje te verdiepen in de Tiwanaku-cultuur. Door je te verdiepen in de cultuur, kun je met hele andere ogen naar de bouwwerken op het complex kijken. Je kunt eventueel ook een tour met gids doen in de stad, zodat de gids je meer kan vertellen over de Tiwanaku-cultuur en de geschiedenis van het archeologische complex.

Tiwanaku

Hoe kom je er?

De stad ligt in de buurt van het Titicacameer, op ongeveer 10 kilometer afstand. Om naar het Titicacameer te gaan, neem je vanuit La Paz de bus naar Copacabana. Vanuit Copacabana reis je door naar het Titicacameer, om vanuit deze toeristische trekpleister naar Tiwanaku te gaan.

Beste reistijd

De beste tijd om naar hier heen te reizen, is in de Boliviaanse winter. De Boliviaanse winter valt in de maanden mei tot en met september. Het is de beste reistijd vanwege het vrij droge weer in deze periode. Ga je in de Boliviaanse zomer (de Nederlandse winter)? Dan heb je veel meer kans op regen. Omdat dit je vakantie echt kan verpesten, raden wij je aan om in de Boliviaanse winter naar je bestemming te gaan. 

TIP ♥ neem warme kleding mee als je in de Boliviaanse winter gaat. In de avonduren kan het fris worden in Bolivia.

Locatie Tiwanaku

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.