Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Budget Bolivia

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

De budget reizigers zitten in Bolivia best goed. Het is namelijkeen van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika, en aanzienlijk goedkoper dan buurland Chili, Brazilië en Argentinië. Kosten voor het eten, accommodatie en vervoer zijn allemaal relatief goedkoop. Low-budget backpacker kunnen als budget Bolivia zo’n €20 p.p. per dag aanhouden. Reis je wat luxer? Reken dan op het dubbele.

Wil je weten wat je budget Bolivia moet zijn? Lees dan onze tips en info op deze pagina. We vertellen je onder andere over:

Budget Bolivia

Als je echt low budget reist moet het mogelijk zijn voor €20 tot €25 per dag. Dat is zo’n 150 tot 190 Bolivian Bolíviano. Dat betekent wel dat je low budget moet reizen. Je eet dan alleen lokaal, slaapt in dorms (gedeelde slaapkamers) en bezoekt nauwelijks tot geen betaalde bezienswaardigheden. En dat is zonde want je bent niet elke dag in Bolivia.

TIP ♥ – reken voor je budget op minimaal €20-€25 per dag

Een budget is persoonsgebonden. Niet iedereen is een budget reiziger die voor €15 per dag het wil of kan reizen. Als je wat luxer wil reizen en af en toe een in een duurder restaurant, reist met minivans of slaapt in een hotel gaat het budget Bolivia namelijk wel richting de €40 per dag per persoon. Dat is iets realistischer.

Kosten per persoon per dag

budget bolivia
Sucre

Uitzicht in Sucre

Boliviaanse Boliviano

In Bolivia betalen ze met de Boliviaanse boliviano. De meest prijzen worden overigens ook in Amerikaanse Dollars aangegeven. Op dit moment is 100 Boliviaanse boliviano ongeveer €13. Als je gaat pinnen krijg je briefjes van 10, 20, 50, 100 of 200. In Bolivia noemen ze de boliviano ook wel de Peso omdat de naam in 1987 van Peso werd veranderd naar bBoliviaanse boliviano.

TIP ♥ – als je betaald met Amerikaanse Dollars let er dan op dat je geen verkreukelde of verscheurde biljetten hebt. Die accepteren ze vaak niet.

Pinnen

De meeste grotere steden hebben pinautomaten. In Bolivia noemen ze die cajeros automaticos. Er komen briefjes van 50 en 100 uit. Sommige pinautomaten geven zelfs Amerikaanse Dollars. Ze accepteren bijna allemaal Nederlandse bankpassen met Visa, MasterCard en  Cirrus. In kleinere steden hebben ze vaak geen pinautomaten dus zorg dat je genoeg cash mee neemt voor onderweg.

Wat kost het reizen?

Een budget Bolivia zal voor iedereen anders zijn omdat iedereen zijn of haar geld ergens anders aan uit geeft. Toch willen we je graag een beeld geven over wat je ongeveer uit geeft op een dag in Bolivia.

Kosten accommodatie

De beste waarde voor je geld krijg je in de guesthouses die door families worden gerund. Deze worden ook wel hoteles of alojamientos genoemd. Er zijn campings maar niet heel veel. Backpacker hostels zijn er in overvloed, ze zijn goedkoop, maar vaak vind je voor het zelfde geld een hotel. Voor een hostel (prive kamer) betaal je ongeveer €10 per nacht. Zoek je het wat luxer? Dan betaal je zo’n €20 tot €30 voor een twee- of drie sterren hotel.

hostel bolivia

Door te slapen in hostel bespaar je een hoop geld

Kosten eten en drinken

In Bolivia is het net zo goedkoop om uit eten te gaan als zelf  koken in een hostel, dus zelf koken heeft weinig zijn. En daarnaast is het eten veel te lekker om zelf iets te koken. In een restaurant betaal je zo’n €12 voor een volledige maaltijd, voor een kleinere lunch betaal je niet meer dan €2 tot €3. Voor een biertje betaal je ongeveer €0,65. Op de markt kun je nog veel goedkoper eten halen.

Kosten voor vervoer

Het openbaar vervoer in Bolivia is de beste manier om van An naar B te komen in steden of dorpen. En gelijk ook de makkelijkste. De steden zijn uitgedost met oude school bussen in kleurrijke verf. Taxi’s rijden zowat overal, en het bussysteem brengt je overal waar je wil. Reken op de volgende prijzen. Taxi ritje van 5 minuten, zo’n €1; openbare bus €2 per uur.

Wat wij vinden:
  • 8.1/10
    Zuid-AmerikaExpert - 8.1/10
8.1/10

Samenvatting

De budget reizigers zitten in Bolivia best goed. Het is namelijk een van de goedkoopste landen in Zuid-Amerika, en aanzienlijk goedkoper dan buurland Chili, Brazilië en Argentinië. Kosten voor het eten, accommodatie en vervoer zijn allemaal relatief goedkoop, en reizigers met een klein budget moeten in staat zijn om voor €20 per dag rond te komen.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken