Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

reis expert header

Inentingen Bolivia

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Het regelen van je inentingen is een van minst favoriete dingen tijdens de voorbereiding van je reis. Gelukkig ben je dan voor Bolivia snel klaar. er zijn namelijk geen inentingen voor een reis naar dit land. Er zijn echter wel wat aanbevelingen. Lees daarom deze pagina over inentingen Boliviagoed door.

Verplichte inentingen Bolivia

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor. Uiteraard kan het advies wel veranderen. We adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden.

TIP ♥ – voor een reis naar Bolivia zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

er zijn geen verplichte inentingen, maar er worden er wel een aantal aanbevolen. Dit is niet verplicht! Er zal dus ook niet om worden gevraagd bij de grens. Dit zijn de inentingen die worden aangeraden bij een reis naar Bolivia;

  • een vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A
  • vaccinatie tegen gele koorts

Ga je langer dan drie maanden naar Bolivia? Dan worden de volgende inentingen Bolivia aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Malaria

In heel Bolivia komt Malaria voor in gebieden beneden de 2.500 meter. Er wordt sterk aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken bij een bezoek aan deze regio.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Zuid-AmerikaExpert - 7/10
7/10

Samenvatting

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor. Uiteraard kan het advies wel veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.