Het regelen van je inentingen is een van minst favoriete dingen tijdens de voorbereiding van je reis. Gelukkig ben je dan voor Bolivia snel klaar. er zijn namelijk geen inentingen voor een reis naar dit land. Er zijn echter wel wat aanbevelingen. Lees daarom deze pagina over inentingen Bolivia goed door.

Verplichte inentingen Bolivia

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor. Uiteraard kan het advies wel veranderen. We adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden.

TIP – voor een reis naar Bolivia zijn er geen inentingen verplicht

Zika Virus

Hou er rekening mee dat in Bolivia het zikavirus voor komt! Het virus wordt verspreid door de gelekoortsmug. Het zikavirus is e gevaarlijk voor zwangere vrouwen!

Ben je zwanger (of wil je zwanger worden)? Check dan eerst met je huisarts of het wel veilig is om naar Bolivia af te reizen. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor de zwangerschap. Meer informatie over het zikavirus vind je op de websites van het RIVM.

Aanbevolen inentingen

er zijn geen verplichte inentingen, maar er worden er wel een aantal aanbevolen. Dit is niet verplicht! Er zal dus ook niet om worden gevraagd bij de grens. Dit zijn de inentingen die worden aangeraden bij een reis naar Bolivia;

  • een vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A
  • vaccinatie tegen gele koorts

Ga je langer dan drie maanden naar Bolivia? Dan worden de volgende inentingen Bolivia aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Malaria

In heel Bolivia komt Malaria voor in gebieden beneden de 2.500 meter. Er wordt sterk aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken bij een bezoek aan deze regio.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.