Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Inentingen Bolivia

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Het regelen van je inentingen is een van minst favoriete dingen tijdens de voorbereiding van je reis. Gelukkig ben je dan voor Bolivia snel klaar. er zijn namelijk geen inentingen voor een reis naar dit land. Er zijn echter wel wat aanbevelingen. Lees daarom deze pagina over inentingen Boliviagoed door.

Verplichte inentingen Bolivia

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor. Uiteraard kan het advies wel veranderen. We adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden.

TIP ♥ – voor een reis naar Bolivia zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

er zijn geen verplichte inentingen, maar er worden er wel een aantal aanbevolen. Dit is niet verplicht! Er zal dus ook niet om worden gevraagd bij de grens. Dit zijn de inentingen die worden aangeraden bij een reis naar Bolivia;

  • een vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A
  • vaccinatie tegen gele koorts

Ga je langer dan drie maanden naar Bolivia? Dan worden de volgende inentingen Bolivia aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Malaria

In heel Bolivia komt Malaria voor in gebieden beneden de 2.500 meter. Er wordt sterk aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken bij een bezoek aan deze regio.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Zuid-AmerikaExpert - 7/10
7/10

Samenvatting

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen Bolivia. Het enige wat er verplicht is, is een inentingen tegen gele koorts als je zeven dagen voordat je in Bolivia aan komt in een gele koorts land bent geweest, maar dat komt bijna niet voor. Uiteraard kan het advies wel veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.