Voor dat je daadwerkelijk op reis gaat naar Bolivia is het belangrijk om te checken of je een visum Bolivia nodig hebt. Gelukkig ben je daar snel klaar mee. Je hebt namelijk geen visum nodig voor een bezoek aanBolivia. Je krijgt gratis een toeristenstempel.

Visum Bolivia

Zodra je op het vliegveld van La Paz, of over de grens aan komt in Bolivia krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Dit is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum maar een stempel. Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen.

Je hebt dus geen visum Bolivia nodig. Er zitten ook geen kosten aan verbonden. De tourist card die je krijgt bij de grens moet je ALTIJD bij je hebben en goed bewaren. Zodra je het land verlaat moet je deze namelijk weer inleveren.

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Bolivia blijven

Wat heb je nodig

Zoals gezegd krijgen alle Nederlanders en Belgen een toeristen stempel, of tourist card, waarmee je 90 dagen door het land kunt reizen. Je moet echter wel wat dingen op orde hebben om hier voor in aanmerking te komen zoals:

  • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Bolivia
  • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
  • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Bolivia

Wil je langer dan 3 maanden (90 dagen) in Bolivia blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

Exit Stamp

Officieel is het niet nodig maar er zijn gevallen geweest waar mensen bij afgelegen grensovergangen 15 tot 30 Boliviaanse boliviano (€2 tot €4) moesten betalen toen ze het land verlieten. Een zogenaamde Exit Stamp.

Visum Verlengen

Er zijn weinig reizigers die langer dan 90 dagen in Bolivia zullen blijven. Mocht je wel langer dan 3 maanden door het land reizen kun je je visum, of tourist card, verlengen. Dit kan bij elke Immigration Officer in de grotere steden. Dit kost zo’n €25 voor 30 extra dagen.

LET OP – je mag maximaal 180 dagen per jaar in Bolivia blijven. Voor elke dag die je langer blijft dan je tourist card toe laat betaal je een boete van 14 boliviano (€1,85).

Reacties

1
  1. Luypaert Greta

    Mijn. Schoondochter een boliviaanse gaat normaal voor 14 dagen terug naar bolivie op familiebezoek.
    Haar boliviaans paspoort is maar geldig tot in april 2018. Kan eij hiermee vertrekken op 1 februari en 14 februari terugkomen.

    Beantwoorden

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.