Bolivia is een schitterend land, en gek genoeg wordt het vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. En dat is op z’n minst vreemd want Bolivia is een prachtig land. Een rondreis Bolivia is niet voor iedereen weggelegd maar degene die het avontuur aan gaan worden beloond met een onvergetelijke ervaring!

TIP – bij CheapTickets boek je voor €794 een retourtje Bolivia

Rondreis Bolivia

Bolivia is een nog onontdekt land Zuid-Amerika waar nog maar weinig reizigers heen gaan. De reizigers die wel gaan worden beloond met een prachtige reis. Of je nu ’s werelds meest gevaarlijke wegen rijdt, gaat paragliden boven groene valleien of gaat vissen in de Amazone rivier. De mogelijkheid voor een waar avontuur is grenzeloos.

Wat je ook doet, wat je ook zoekt in je reis. De kans is groot dat je het vindt in Bolivia. OF dat nu de natuur, de mensen of de cultuur is. De veelzijdigheid van het land maken je rondreis Bolivia onvergetelijk. Er zijn verschillende websites waar je rondreizen kunt boeken. Veruit de voordeligste partij is TravelBird. Je kunt hier makkelijk, veilig en snel online boeken.

salar de uyuni

Tijdens je rondreis Bolivia kom je ongetwijfeld langs de zoutvlaktes van Salar de Uyuni

Backpacken Bolivia

Rondreizen is niet voor iedereen weggelegd. Je zit vaak vast aan een reisschema. Als je liever wat vrijheid hebt kun je er voor kiezen om te gaan backpacken door Bolivia. En dat kan prima in dit land. Of je nu zelf met je koffer of met een rugtas op pad gaat, het gaat om de vrijheid die je ervaart. En er is geen betere manier om die vrijheid te ervaren dan te gaan backpacken door Bolivia.

TIP – in Lima kun je heel makkelijk je reis vervolgen naar allerlei bestemmingen. Van te voren boeken is eigenlijk niet nodig.

Highlights

Ga je binnenkort backpacken door Bolivia maar weet je nog niet precies wat je wil zien? Check dan onze pagina met bezienswaardigheden Bolivia. Hier staan de leukste en mooiste bezienswaardigheden.

Het backpacken Peru wordt door iedereen anders ingevuld. De een komt graag voor de stranden waar de ander liever cultuur op zoekt. Het feit dat je bij backpacken weinig vast plant betekent niet dat je helemaal geen voorbereiding hoeft te doen. Het is namelijk wel handig om het een en ander te weten voordat je je ticket aanschaft.

Budget Bolivia

Als je gaat backpacken (of een rondreis Bolviia maakt) is het belangrijk om te weten wat je ongeveer uit zal geven. Een budget is per persoon verschillend maar met €20 tot €25 per dag per persoon kun je een heel eind komen. Het kan goedkoper als je low-budget reist en duurder als je wat meer luxe zoekt.

Visum Bolivia

Zodra je op het vliegveld van La Paz, of over de grens aan komt in Bolivia krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Dit is gratis. Eigenlijk is het ook geen visum maar een stempel. Ze noemen het een tourist card. Hiermee mag je 90 dagen lang vrij door Bolivia mag reizen.

Beste reistijd Peru

Hoewel Bolivia een land is van extreme weersomstandigheden, is het wel een bestemming die het hele jaar door bezocht kan worden. De winter, ook wel invierno, loopt van mei tot en met oktober. Dit is de beste reistijd Bolivia. Hoewel het dan ook hoogseizoen is heb je wel het beste weer met blauwe luchten en weinig regen.