Jericoacoara is een mooie bestemming in Brazilië. Het trekt reizigers met een perfecte combinatie prachtige kustlandschappen, leuke activiteiten, gezellige pousada’s en leuke uitgaansgelegenheden. En doordat het moeilijk te bereiken is, is het heerlijk rustig. De stranden, duinen en lagunes zijn picture-prefect.

Waarom Jericoacoara

Omdat het, zonder al te veel clichés te gebruiken, een droombestemming is. ’s nachts verlicht het maanlicht de prachtige kust, de indrukwekkende duinen, de rust, de laid-back sfeer en de gezelligheid maken je verblijf hier in een woord magisch. De zandweggetjes van het dorp zijn ingeklemd tussen een breed strand en met gras begroeide heuvels. Het is hier elke avond genieten met een drankje in je hand uit een van de cocktail karretjes.

TIP – wees je ervan bewust dat je in Jericoacoara vrijwel niets hebt! Je vindt hier geen geldautomaten, nauwelijks telefoons en geen straatverlichting. Zorg daarom dat je zelf voldoende spullen meeneemt.

Jericoacoara is, zo zeggen ze, een van de weinige plekken op aarde waar je de zeldzame ‘Emerald Sunset‘ kunt zien. Dit is s wanneer de ondergaande zon net voor het onder gaan een groen licht uit stoot boven de horizon. Een sprookjesachtig mooi feromonen.

Por do Sol

Een van de bekendste punten, en voor veel mensen DE reden om hier te komen is Pôr do Sol.

Een gigantische duin, of berg die hoog boven de rest uit steekt en zorgt voor de mooiste zonsondergang in Amerika.

Zorg dat je dit hebt gezien als je hier bent!

jericoacoara

Er is bijna geen betere plek om lekker bij te komen

Bezienswaardigheden Jericoacoara

De meeste toeristen die naar Jericoacoara afreizen doen dit om de zonsondergang in deze plaats te kunnen bekijken. Deze zonsondergang zorgt voor een verbluffend effect en weerkaatst prachtig op de strakke Atlantische Oceaan. Naast de zonsondergang kun je hier ook terecht om te surfen of uit te rusten van een druk jaar.

Surfen in Jericoacoara

Doordat Jericoacoara in het uiterste noordoosten van Brazilië ligt, heb je hier overdag erg veel wind. Dit biedt je de kans om met je surfplank de zee op te gaan en kennis te maken met de hoge golven die de Atlantische Oceaan je hier biedt. Ben je klaar met het surfen? Kom in alle rust bij op een van de fraaie stranden die je hier vindt!

Prachtige stranden

Naast de mogelijkheid om te surfen rond Jericoacoara, kun je hier tevens bijkomen van een jaar hard werken of studeren. Het noordoostelijk gelegen plaatsje biedt zeer fraaie stranden, waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de felle Braziliaanse zon. In de avond geniet je op diezelfde stranden van de zonsondergang. De mooiste plek om de zonsondergang te bekijken is Por do Sol, een metershoge duin.

Hoe kom je er?

Veel toeristen kiezen ervoor om de omgeving van Jericoacoara per paard te verkennen. De wegen zijn hier erg slecht of helemaal niet toegankelijk voor auto’s, waardoor je geen auto kunt huren of een eigen auto mee kunt nemen.

Wel rijden er bussen en taxi’s naar het gebied, zodat je niet zelf over de slingerende en onverharde wegen hoeft te rijden. Met een bus word je vaak afgezet in Jijoca. In dit plaatsje vind je verschillende chauffeurs die je naar Jericoacoara kunnen brengen. Op deze website vind je meer info over hoe je er komt.

ATM

Je heb in Jericoacoara GEEN pinautomaat (ATM)! Zorg er dus voor dat je voldoende cash mee neemt. De dichtstbijzijnde ATM is in Jijoca.

TIP – neem bij voorkeur de taxi naar Jericoacoara! Hoewel de bus goedkoper is, ben je er met een taxi twee keer zo snel en verloopt de reis een stuk comfortabeler.

Beste reistijd

Eigenlijk kun je  Jericoacoara het hele jaar door bezoeken. Het weer varieert licht. Er is meer wind en zonneschijn tussen juli en februari. Van februari tot en met juni heerst het regenseizoen, wat betekent dat er af en toe buien en bewolking zijn.

Nationale feestdagen komen voor tussen december en februari. Dit is wanneer de Brazilianen (met name uit het zuiden) hun vakantie vieren en richting de noordelijke stranden trekken. Het verstandig om op voorhand te boeken, omdat accommodatie snel vol zit in deze periode.

Locatie Jericoacoara