Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Budget Brazilië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Het budget Brazilië is afhankelijk van je eigen reisstijl. Reken er op dat het leven en reizen hier een stuk duurder is dan bijvoorbeeld Colombia, of Thailand voor degene die in Azië zijn geweest. Als budget Brazilië moet je op zo’n €50 per persoon, per dag rekenen. Op deze pagina vertellen we je het volgende over het budget Brazilië:

Budget Brazilië

Het budget is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen. Je kunt een lager budget dan €50 per dag aanhouden (€35 per dag) als je echt low-budget reist. Maar dan heb je het vooral over slapen in low-budget accommodatie, reizen met lokaal vervoer en alleen gratis bezienswaardigheden zoals het strand.

Als je juist wat meer luxe op reis wilt en je verblijft in goede hotels, reist met comfortabele bussen of vliegtuigen en bezoekt wat bezienswaardigheden ben je al snel zo’n €100 per persoon kwijt. Accommodatie, eten en drinken, busreizen en musea zijn relatief goedkoop (of zelf gratis). Binnenlandse vluchten zijn wel vrij prijzig.

TIP ♥ – reken voor je budget Brazilië op minimaal €45-€50 per dag

Plan realistisch

Een te laag budget is niet altijd handig. Brazilië is nu eenmaal duurder dan andere landen in Zuid-Amerika. Landen als Colombia en Bolivia liggen regelijk gelijk met het budget van landen in Zuidoost-Azië, maar Brazilië hoort hier zeker niet bij.

Als je niet low-budget reist en af en toe wat luxe pakt in plaats van alles low-budget te doen ben je zeker zo’n €60 per persoon per dag kwijt.

Budget Brazilie

Wat kost het reizen in Brazilië?

Die vraag is niet zomaar te beantwoorden. Iedereen heeft eigen behoeftes en wensen tijdens het reizen. Een budget is daarom nooit 100% nauwkeurig af te stellen. Backpackers reiezn bijvoorbeeld vaak op een kleiner budget terwijl andere in 3 weken zo veel mogelijk willen zien. Wij hebben hieronder een klein overzicht gemaakt van de kosten die je kunt verwachten tin Brazilië.

Kosten voor accommodatie

Accommodatie is vrij goedkoop in Brazilië. Een gedeelde slaapkamer in een hostel (dorm) betaal je slechts 20 tot 30 real per nacht. Dat is zo’n €5 tot €8. Als je liever een eigen kamer hebt ga je richting de 40 real (€11). Uiteraard afhankelijk van de locatie. Voor het slapen in een normaal hotel kost je al snel zo’n 100-150 real, ongeveer €30 – €45. Alles wat boven de €45 komt is vrij luxe.

Een andere, goede optie zijn de kleine, door familie gerunde, hotels. Deze vind je veel in Brazilië. Het is niet alleen goedkoop slapen (tussen de 70 en 100 BRL voor een kamer), het is er ook nog erg leuk omdat je veel locals leert kennen.

TIP ♥ – meer over accommodatie lees je op de pagina overnachten Brazilië.

Kosten voor eten

Het is geen geheim dat je in Brazilië lekker kunt eten. En het grote voordeel is dat het vaak ook nog eens lekker goedkoop is. In kleine, plaatselijke restaurants kun je al een maaltijd met een drankje bestellen voor 15 BRL of minder. Dat is €4,50. Een maaltijd in een iets luxer restaurant met een mooiere inrichting kost je ongeveer 35 BRL, zo’n €10. Uiteraard zijn de prijzen in Rio wel hoger.

Boodschappen doen kan voor ongeveer 100 BRL per week. Ongeveer €27. De meeste hotels hebben een gezamenlijke keuken die je kunt gebruiken. Het is daarom best voordelig (en leuk) om af en toe zelf te koken.

TIP ♥  met een CreditCard (Visa, MasterCard) kun je bijna overal in Brazilië betalen.

Eten Brazilië

Het eten is hier wel erg lekker!

Vervoer

Langafstandsbussen is vaak de meest gebruike optie tijdens het reizen in Brazilië. Het heeft ook de grootste invloed op je budget Brazilië. Bussen zijn vaak erg efficient en comfortabel, maar soms best prijzig. Denk aan zo’n 8 tot 10 BRL per uur voor een buskaartje. Dat is ongeveer €2,30 tot €2,80. Ook weer afhankelijk van de busmaatschappij en het seizoen.

Een ritje van Rio de Janeiro naar Sao Paulo, toch al snel 6 uur met de bus, kost tussen de 440 en 650 BRL. Dat is zo’n €125 tot €190. Dat zijn flinke prijzen. Je kunt daarom ook eens kijken naar binnenlandse vluchten. Een vlucht van Rio de Janeiro naar Sao Paulo kostje namelijk maar €35 en het duurt een uurtje. Dat is beter dan voor ruim €100 zo’n 8 uur in de bus zitten.

Activiteiten

Brazilië is een gigantisch land en in elke uithoek is wel iets te doen. De meeste bezienswaardigheden zijn betaald maar er zitten ook genoeg gratis dingen tussen. Zo kost een dagje naar het strand van Rio of rondwandelen in Ouro Preto vrijwel niets.

Uiteraard zijn er ook betaalde tours. Denk aan bungyjumpen, mountainbiken, hiken, duiken, surfen of snorkelen. Een bezoekje aan de Iguazu Falls, een bekende bezienswaardigheid, kost je 42 BRL (€12) entree. Een cruises over de Amazon kost je makkelijk honderd tot duizenden dollars, afhankelijk van hoe lang je wil. Kortom, activiteiten in alle prijsklassen.

TIP ♥ – als je Brazilië combineert met andere landen kun j een TAM South America Airpass aanschaffen. hiermee kun je 13.000 kilometer vliegen tussen Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela. Prijzen voor passen verschillen per vliegafstand en land.

Braziliaanse real

De munteenheid is de Braziliaanse Real. 100 Real is ongeveer €28 (2017). In heel Brazilië kun je makkelijk Amerikaanse Dollars en Euro’s wisselen bij banken, wisselkantoren, luxere hotels, reisorganisaties en souvenirwinkels in de grote steden.

Pinnen

Overal in het land staan ATM’s maar kunnen buitenlandse passen nog wel eens weigeren. Daarnaast wordt er veel fraude gepleegd met ATM’s. Gebruik dus alleen ATM’s die binnen in een bank staan.

Wat wij vinden:
  • 7.9/10
    Zuid-AmerikaExpert - 7.9/10
7.9/10

Samenvatting

Je budget Brazilië is afhankelijk van je eigen reisstijl. De een reist namelijk anders dan de ander. Backpackers slapen vaak in dorms in hostels. Dat is goedkoper dan een hotel. Brazilië is wel duurder dan je misschien gewend bent van andere landen Zuid-Amerika. Reken op minimaal €45 per persoon per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken