Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Inentingen Brazilië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Veel reizigers bezuinigen nog wel eens op de inentingen Brazilië. Dit raden we niet aan. Ziek worden op reis is geen pretje. En helaas spreken wij uit ervaring. Lees je daarom van te voren goed in over de eventuele inentingen Brazilië.

Verplichte inentingen Brazilië

In 2016 zijn er geen verplichte inentingen Brazilië. Dit kan echter altijd snel veranderen dus we adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden. Brazilië heeft vrij strenge regels wat betreft gezondheidseisen. Het is daarom aan te raden om je eventuele vaccinatiebewijs mee te nemen.

TIP ♥ – voor een reis naar Brazilië zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

Zoals gezegd dat er op dit moment geen verplichte inentingen Brazilië. Dat betekent echter niet dat ze geen advies geven over eventuele andere inentingen. Er zijn namelijk wel een aantal inentingen die door gezondheidsinstellingen worden aanbevolen voor reizen naar Brazilië. Dit zijn de volgende:

 • inentingen tegen DTP;
 • inentingen tegen hepatitis A
 • vaccinatie tegen gele koorts

Ga je langer dan drie maanden naar Brazilië? Dan worden de volgende inentingen Brazilië aanbevolen:

 • vaccinatie tegen hepatitis B
 • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Malaria

In grote delen van Brazilië komt Malaria voor. Vooral in het noorden, de amazone en de westkust. Er wordt sterk aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken bij een bezoek aan deze regio. In de andere delen van Brazilië is anti-muggenspray of een klamboe voldoende.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

 • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
 • Groen = muggenwering
 • Grijs = geen malaria
Inentingen brazilie

Bron: Vaccinatie Op Reis

Wat wij vinden:
 • 7/10
  Zuid-AmerikaExpert - 7/10
7/10

Samenvatting

In 2016 zijn er geen verplichte inentingen Brazilië. Dit kan echter altijd snel veranderen dus we adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden. Brazilië heeft vrij strenge regels wat betreft gezondheidseisen. Het is daarom aan te raden om je eventuele vaccinatiebewijs mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.