Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

reis expert header

Inentingen Brazilië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Veel reizigers bezuinigen nog wel eens op de inentingen Brazilië. Dit raden we niet aan. Ziek worden op reis is geen pretje. En helaas spreken wij uit ervaring. Lees je daarom van te voren goed in over de eventuele inentingen Brazilië.

Verplichte inentingen Brazilië

In 2016 zijn er geen verplichte inentingen Brazilië. Dit kan echter altijd snel veranderen dus we adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden. Brazilië heeft vrij strenge regels wat betreft gezondheidseisen. Het is daarom aan te raden om je eventuele vaccinatiebewijs mee te nemen.

TIP ♥ – voor een reis naar Brazilië zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen inentingen

Zoals gezegd dat er op dit moment geen verplichte inentingen Brazilië. Dat betekent echter niet dat ze geen advies geven over eventuele andere inentingen. Er zijn namelijk wel een aantal inentingen die door gezondheidsinstellingen worden aanbevolen voor reizen naar Brazilië. Dit zijn de volgende:

 • inentingen tegen DTP;
 • inentingen tegen hepatitis A
 • vaccinatie tegen gele koorts

Ga je langer dan drie maanden naar Brazilië? Dan worden de volgende inentingen Brazilië aanbevolen:

 • vaccinatie tegen hepatitis B
 • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

Malaria

In grote delen van Brazilië komt Malaria voor. Vooral in het noorden, de amazone en de westkust. Er wordt sterk aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken bij een bezoek aan deze regio. In de andere delen van Brazilië is anti-muggenspray of een klamboe voldoende.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

 • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
 • Groen = muggenwering
 • Grijs = geen malaria
Inentingen brazilie

Bron: Vaccinatie Op Reis

Wat wij vinden:
 • 7/10
  Zuid-AmerikaExpert - 7/10
7/10

Samenvatting

In 2016 zijn er geen verplichte inentingen Brazilië. Dit kan echter altijd snel veranderen dus we adviseren om de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden. Brazilië heeft vrij strenge regels wat betreft gezondheidseisen. Het is daarom aan te raden om je eventuele vaccinatiebewijs mee te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder