Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Visum Brazilië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 19

Bijgewerkt op 3 december, 2019

Voor dat je daadwerkelijk vertrekt naar Brazilië is het aan te raden om te checken of je een visum Brazilië nodig hebt. Gelukkig is dat voor Brazilië zo gedaan. Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst namelijk gratis een toestemmingsbewijs (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is. Op deze pagina vertellen we het volgende.

Visum Brazilië 

Zodra je in Brazilië landt, krijg je een toeristenstempel waarmee je 30 dagen lang visumvrij door het land kunt reizen. Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je dit aangeven. Ze geven je dan een toeristenstempel voor 90 dagen. Als je langer dan 90 dagen wilt blijven raden we aan om contact op te nemen met de ambassade.

Hoewel je dus geen visum Brazilië nodig hebt, dien je wel te beschikken over een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Brazilië. Let hier goed op voordat je naar Brazilië vertrekt. Ze kunnen toegang weigeren als dit niet op orde is.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Brazilië blijven.

Wat heb je nodig

Hoewel je geen visum nodig hebt  voor Brazilië dien je naast een geldig paspoort nog wel het een en ander te regelen. Officieel moet je het volgende bij je hebben (ook al vragen ze er niet altijd om);

  • bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
  • een geldige paspoort foto
  • de vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming

Wil je langer dan 90 dagen in Brazilië blijven? Neem dan contact op met de ambassade

Kopie

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Langer blijven?

Alle Nederlanders en Belgen mogen maximaal 90 dagen per 180 dagen in Brazilië blijven. Dus niet 180 per jaar, maar per periode. Mocht je dus al 90 dagen (zonder onderbreking) in Brazilië zijn moet je het land uit en mag je pas over 90 dagen weer terug. Een Visa Run kan hier dus NIET!

Het was tot voor kort mogelijk om je visum te verlengen via de federale politie, maar dit schijnt niet meer mogelijk te zijn. Als je langer wil blijven zul je contact op moeten nemen met de ambassade.

TIP ♥ – er wordt RS1oo in rekening gebracht voor elke dag dat je langer dan de gestelde termijn in Brazilië blijft

Entry/exit Card

Als je Brazilië binnen komt dien je een cartao de entrada/saida (entry/exit card) in te vullen. Deze dien je bij je te houden totdat je het land verlaat! Bij het verlaten van Brazilië nemen ze namelijk de helft in. Als je de kaart verliest krijg je een boete (vaak maar €45).

Het grootste nadeel is dat ze je vrij lang kunnen laten wachten waardoor je je vlucht kunt missen. Bewaar de kaart dus goed.

Wat wij vinden:
  • 8.4/10
    Zuid-AmerikaExpert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Voor dat je daadwerkelijk vertrekt naar Brazilië is het aan te raden om te checken of je een visum Brazilië nodig hebt. Gelukkig is dat voor Brazilië zo gedaan. Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst namelijk gratis een toestemmingsbewijs (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is.

19 comments

  1. Lesli Mendes

    Beste,

    Ik ga emigreren naar Brazilië omdat ik ga trouwen. Mijn toekomstige man is Braziliaans en heeft de Braziliaanse nationaliteit. Na de bruiloft gaan wij terug omdat hij woont en werkt in Brazilië. Wat heb ik allemaal nodig en wat moet ik doen om daar legaal als zijn vrouw te blijven.

    Alvast bedankt voor uw reactie.

    Met vriendelijke groet,

  2. Patricia

    25-03-2019
    Mijn man die nog geen Nederlands Paspoort heeft dus met verblijfsvergunning. Heeft voor een visum voor 8 dagen 88 euro betaald. Bij het consulaat

  3. Adriaan

    Ik vond de informatie heel nuttig. Ik ben eerst zonder enig document gegaan (naar de Federale Politie op de luchthaven in Brasília) en werd geweigerd. Met het formulier en het betalingsbewijs (via deze website ‘getipt’) werd ik twee dagen later héél anders ontvangen – men regelde inderdaad een oplossing.

    De postkantoren doen geen betalingen meer (zoals gesuggereerd) en de federale politie (in Brasília) is open van 8:00 tot 12:00 uur.

    1. Ties - Reis Expert Post author

      Hoi Adriaan,

      bedankt voor de tips! We passen het gelijk aan.

      Groeten,
      Ties

  4. Vicky

    Had graag geweten of het verlengen van een visum gevolgen heeft voor andere landen.
    Als ik de boete betaal en 60 dagen langer blijf in Brazil heeft dit gevolgen bij een aanvraag bij een visum in Amerika of Austarlia?

    1. Ties - Reis Expert Post author

      Niet dat wij weten, maar bij dit soort vragen zou ik het voor de zekerheid even navragen bij de ambassade 🙂

  5. Sandra Groenwold

    Hey wat een goede post maar ik hoor net van mijn Engelse vriendinnen dat zij voor hun 90 dagen weer het land in konden. Ik heb een vriend daar en wil graag 3 weken eerder terug dan officieel is toegestaan. Hoe kan ik dit regelen.

  6. Rik

    Ik wil 180 dagen in Brazilië samen gaan wonen met mijn Braziliaanse vriendin
    wat is in deze het beste om te doen gelijk na landing na een aantal dagen naar de federale politie gaan met het formulier en geld? En dien ik als ik afreis een retourticket te hebben? Of kan ik gewoon een enkeltje boeken en als de federale politie een retourticket wil iets boeken wat ik kan annuleren binnen 24 uur?

    Wie kan me hierin meer informatie geven, en verlengen ze altijd 90 dagen of wat zouden redenen zijn dat ze het weigeren. Niemand schijnt hier duidelijkheid over te hebben ik heb de Braziliaanse consulaat gebeld maar ze wisten het ook niet.

    1. Sjoerd - Reis Expert

      Hi Rik,

      Helaas zijn wij geen visum organisatie. Voor vragen omtrent je eigen aanvraag verwijzen wij door naar de ambassade of een visum partij die je aanvraag kan regelen.

      Happy Travels,
      Sjoerd

  7. Marieke Huysmans

    Hallo!

    Ik ben een Belg net naar de federale politie geweest met al de nodige documenten om mijn visum te verlengen, dus ook betaald. Ik kreeg te horen dat het niet meer mogelijk is om je visum te verlengen, dus ik moet het land over 2 weken verlaten… Ik heb via dee website alles in orde gemaakt en was blij met jullie stappenplan. Maar helaas is het dus niet meer van toepassing??

    1. Ties - Reis Expert Post author

      Hoi Marieke,

      bedankt voor de update. Wel gek, want 2 maanden geleden was het nog mogelijk. We zullen er naar kijken!

      Happy travels,
      Ties

  8. H. van der Schaaf

    hallo! ik heb een vraag in januari vertrek ik voor 90 dagen naar sao Paulo naar vrienden mag ik daar verblijven? en slapen
    en heb ik een uitnodigings brief nodig en credit kaart ? hoeveel cash Euro geld en reaal cash mag ik meenemen
    vacinaties heb ik laten doen en heb een retour ticket 90 dagen
    mijn vraag wat heb ik nog meer nodig ?

    1. Sjoerd - Reis Expert

      Hi H,

      Helaas zijn wij geen visum organisatie. Voor vragen omtrent je eigen aanvraag verwijzen wij door naar de ambassade of een visum partij die je aanvraag kan regelen.

      Happy Travels,
      Sjoerd

  9. Karen

    Ik ben eergisteren naar de federale politie geweest met alle documenten (de tax staat ondertussen op 110,44 reais) om dan te horen dat Brazilië en België geen samenwerking hebben waarin het verlengen van een visum toegelaten wordt.
    Ik ben nog een keer terug gegaan met een vriendin voor meer info, ook het studentenvisum en het werkvisum zijn belachelijk moeilijk om te regelen. Ik moet over 10 dagen het land verlaten.

    1. Sjoerd - Reis Expert

      Hi karen,

      Vervelend om te horen. Het blijft helaas Zuid-Amerika en regels veranderen ontzettend snel (zeker met de huidige spanning tussen Brazilië en Europa).

      Happy Travels,
      Sjoerd

      1. Maaike

        Beste Sjoerd, ik ben momenteel in Brazilië en wil graag langer (meer dan 90 dagen) blijven. Betekent dat Nederlanders ook geen verlenging van een visum kunnen aanvragen?

        1. Sjoerd - Reis Expert

          Hi Maaike,

          Officieel was het wel mogelijk. Alleen, zoals hier onder te lezen is, kunnen er dingen veranderen of spanningen ontstaan.
          Zover als dat wij nu kunnen inschatten (Let op, wij zijn geen officiële visum organisatie) is het niet meer mogelijk om je toeristenvisum te verlengen. Dat houdt in dat je eerst weer 90 dagen het land uit moet voordat je weer een nieuw toeristen visum kan aanvragen.

          Happy Travels,
          Sjoerd

  10. Semora en Bart

    Beste Sjoerd,

    Wij hebben jullie advies opgevolgd, alle stappen. We zijn naar meerdere federale politie bureaus geweest en hebben de NL-se ambassade in Saõ Paulo ingeschakeld voor extra informatie. Wat jullie beschrijven op de website is voor Nederlanders niet (meer) mogelijk. Wij denken dat het belangrijk is dat jullie dit aanpassen op deze website. Jullie site komt nl best hoog naar boven in Google en geeft hoop dat het mogelijk is. Helaas doe je een betaling a RS110 p.p. voor niks. De boete die je p.p. moet betalen voor elke dag die je langer bent in Brazilie bedraagt RS100. Wij zijn nu een jaar op reis door Zuid Amerika met onze camper en vinden dat deze blogpost echt een update moet krijgen voor de toekomstige reizigers. Dus per 180 dagen mag je 90 dagen in Brazilië zijn. Niet 6 maanden achter elkaar in 1 jaar.

    1. Ties - Reis Expert Post author

      Beste Semora,

      we proberen onze info over de visums zo up to date mogelijk te houden. Helaas blijkt dat met dit soort informatie altijd lastig. In ieder geval bedankt voor de info. We gaan het gelijk aanpassen.

      Happy travels,
      Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.