Hoofdmenu
Onze Tours

ZUID AMERIKA

Visum Brazilië

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 24 september, 2018

Voor dat je daadwerkelijk vertrekt naar Brazilië is het aan te raden om te checken of je een visum Brazilië nodig hebt. Gelukkig is dat voor Brazilië zo gedaan. Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst namelijk gratis een toestemmingsbewijs (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is. Op deze pagina vertellen we het volgende:

Visum Brazilië 

Zodra je in Brazilië landt, krijg je een toeristenstempel waarmee je 30 dagen lang visumvrij door het land kunt reizen. Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je dit aangeven. Ze geven je dan een toeristenstempel voor 90 dagen. Als je langer dan 90 dagen wilt blijven raden we aan om contact op te nemen met de ambassade.

Hoewel je dus geen visum Brazilië nodig hebt, dien je wel te beschikken over een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Brazilië. Let hier goed op voordat je naar Brazilië vertrekt. Ze kunnen toegang weigeren als dit niet op orde is.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Brazilië blijven.

Wat heb je nodig

Hoewel je geen visum nodig hebt  voor Brazilië dien je naast een geldig paspoort nog wel het een en ander te regelen. Officieel moet je het volgende bij je hebben (ook al vragen ze er niet altijd om);

 • bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
 • een geldige paspoort foto
 • de vereiste documenten voor de eerstvolgende bestemming

Wil je langer dan 90 dagen in Brazilië blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

Kopie

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Langer blijven?

Alle Nederlanders en Belgen mogen maximaal 90 dagen per 180 dagen in Brazilië blijven. Dus niet 180 per jaar, maar per periode. Mocht je dus al 90 dagen (zonder onderbreking) in Brazilië zijn moet je het land uit en mag je pas over 90 dagen weer terug. Een Visa Run kan hier dus NIET!

Visum Verlengen

Je kunt je visum Brazilië verlengen. Dit dien je minimaal 5 dagen voor je visum verloopt aan te vragen. Het verlengen van je visum is niet makkelijk maar het kan als je de volgende stappen volgt;

 • vul het formulier Perquerimento de Prorrogacao de Prazo in. Deze vind je op de website van de Policia Federal (zie blauwe link met clique aqui). Je kunt het ook hier downloaden.
 • ga vervolgens naar deze pagina. Klik hier op Pessoas e entidades estrangeiras
 • vul bij dit formulier je persoonlijk gegevens in. Bij Codigo da Receita STN vul je 140090 in. Kies bij Unidade Arrecadadora het Policia Federal (politiebureau) die het dichts in de buurt ligt en vul bij Valor Total R$67 in. vervolgens klik je op Gerar Guia
 • print het formulier uit. Ga naar de dichtstbijzijnde bank of postkantoor en betaal de R$67. Ga dan naar het dichtstbijzijnde Policia Federal met alles wat je gekregen/ingevuld en betaald hebt
 • Zorg er voor dat je netjes gekleed bent en dat je een bewijs hebt (vliegticket) dat je het land verlaat. Ze kunnen ook vragen om je bewijs van financiële middelen.

Entry/exit Card

Als je Brazilië binnen komt dien je een cartao de entrada/saida (entry/exit card) in te vullen. Deze dien je bij je te houden totdat je het land verlaat! Bij het verlaten van Brazilië nemen ze namelijk de helft in. Als je de kaart verliest krijg je een boete (vaak maar €45). Het grootste nadeel is dat ze je vrij lang kunnen laten wachten waardoor je je vlucht kunt missen. Bewaar de kaart dus goed.

Wat wij vinden:
 • 8.4/10
  Zuid-AmerikaExpert - 8.4/10
8.4/10

Samenvatting

Voor dat je daadwerkelijk vertrekt naar Brazilië is het aan te raden om te checken of je een visum Brazilië nodig hebt. Gelukkig is dat voor Brazilië zo gedaan. Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst namelijk gratis een toestemmingsbewijs (toeristenvisum) dat 90 dagen geldig is.

4 comments

 1. Lesli Mendes

  Beste,

  Ik ga emigreren naar Brazilië omdat ik ga trouwen. Mijn toekomstige man is Braziliaans en heeft de Braziliaanse nationaliteit. Na de bruiloft gaan wij terug omdat hij woont en werkt in Brazilië. Wat heb ik allemaal nodig en wat moet ik doen om daar legaal als zijn vrouw te blijven.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

 2. Patricia

  25-03-2019
  Mijn man die nog geen Nederlands Paspoort heeft dus met verblijfsvergunning. Heeft voor een visum voor 8 dagen 88 euro betaald. Bij het consulaat

 3. Adriaan

  Ik vond de informatie heel nuttig. Ik ben eerst zonder enig document gegaan (naar de Federale Politie op de luchthaven in Brasília) en werd geweigerd. Met het formulier en het betalingsbewijs (via deze website ‘getipt’) werd ik twee dagen later héél anders ontvangen – men regelde inderdaad een oplossing.

  De postkantoren doen geen betalingen meer (zoals gesuggereerd) en de federale politie (in Brasília) is open van 8:00 tot 12:00 uur.

 4. Vicky

  Had graag geweten of het verlengen van een visum gevolgen heeft voor andere landen.
  Als ik de boete betaal en 60 dagen langer blijf in Brazil heeft dit gevolgen bij een aanvraag bij een visum in Amerika of Austarlia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.