Brazilië is al jaren een van de populairste bestemmingen in Zuid-Amerika. En met zo veel bezienswaardigheden en de vriendelijke locals is dat ook meer dan terecht. Een voordeel hier van is dat de vliegtickets Brazilië relatief goedkoop zijn. Zeker in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika. Een vliegtickets Brazilië hoeft vandaag de dag niet meer dan €450 te kosten.

Vliegtickets Brazilië

De laatste jaren is Brazilië enorm in opkomst. Natuurlijk hebben het WK in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 hier aan bijgedragen. De infrastructuur en vliegvelden zijn flink verbeterd en ticketprijzen schoten omlaag. We kunnen je geen zekerheid geven over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Brazilië. We kunnen je echter wel een aantal tips geven voor het boeken van goedkope vliegtickets. Op deze pagina vertellen we je over:

Goedkope vliegtickets Brazilië boeken

Websites waar je vliegtickets kunt boeken schieten als paddestoelen uit de grond. Eigenlijk doen alle websites hetzelfde dus eindeloos naar het goedkoopste vliegticket Brazilië zoeken heeft weinig nut. Wij gebruiken zelf al jaren CheapTickets om onze tickets te boeken. Als we in Zuid-Amerika zelf zijn en binnenlandse vluchten zoeken gebruiken we vaak Skyscanner.

Tips

Iets wat wij altijd aanraden is om met flexibele vertrekdata te zoeken. Als je je vast pint op een datum heb je weinig mogelijkheden om uit te wijken naar goedkopere data. Bij CheapTickets kun je een tabel kiezen die de goedkoopste vliegtickets Brazilië laat zien van een paar dagen rondom jou gekozen vertrekdatum.

Daarnaast vormen de maanden december tot en met maart het hoogseizoen in Brazilië. In deze maanden zijn de vliegtickets Brazilië automatisch wat duurder. Hetzelfde geldt voor onze vakantieperiodes. Zeker de maanden juli en augustus zijn duur in vergelijking met andere maanden.

Vliegtickets Brazilie

TIP – uit onderzoek blijkt dat de tickets 8 weken van te voren het voordeligst zijn

De beste vliegticket websites

Wij gebruiken zelf altijd CheapTickets om onze tickets te boeken. Maar als je niet zo’n fan bent van deze site zijn er gelukkig nog andere sites waar je je vliegtickets Brazilië kunt boeken. Goed zoeken en vergelijken is handig maar verwacht niet dat er honderden euro’s verschil tussen bepaalde sites zit. Verschil in prijs heeft vooral te maken met de periode waarin je vliegt, niet zozeer de site waar je boekt. 

CheapTickets

WTC

WTC logo

Skyscanner

Skyscanner logo

Handige trucjes

Wij hebben redelijk veel ervaring met het boeken van tickets. Niet alleen naar Zuid-Amerika maar ook richting Azië. Toch is er niet één gouden regel waarmee je het goedkoopste ticket Brazilië kunt boeken. Vandaag de dag kunnen luchtvaartmaatschappijen hun ticketprijzen per dag, en zelfs per uur, verhogen of verlagen.

Gelukkig zijn er wel een aantal trucjes die je kunt toepassen om toch op zoek te gaan naar het goedkoopste ticket. Deze zijn niet door ons bedacht maar door mensen die in de vliegticket industrie werken.

TIP – bij TravelBird hebben ze vaak voordelige reizen naar Brazilië. Er is nu een actie waar je €1.629 betaald voor een twee-weekse reis inclusief vlucht, hotelovernachtingen en binnenlandse vluchten!

1. Prijsalarm

Een soort wekker voor goedkope vliegtickets. Dat is altijd handig! Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het is vrij eenvoudig. Als je zoekt op vliegtickets Brazilië en er zit geen geschikte prijs tussen kun je een prijsalarm instellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Een inbox vol met tientallen nieuwsbrieven wil niemand. Maar het kan je wel degelijk geld schelen. Via nieuwsbrieven kondigen veel luchtvaartmaatschappijen namelijk hun aanbiedingen aan. En wat er vaak gebeurd is dat luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Mocht Lufthansa de prijzen voor een vliegtickets Brazilië verlagen, is de kans aanwezig tot British Airways dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Verwacht geen aanbiedingen in de trend van 50% korting. Maar het is de moeite waard om aanbiedingen in de gaten te houden. Vaak zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

Vertrek plaats

De meeste mensen vertrekken vanuit Amsterdam. Hoewel Schiphol een van de grootste luchthavens is en veel vluchten afhandelt kun je ook eens kijken naar andere luchthavens in de buurt. Het kan namelijk in prijs schelen als je op andere luchthavens zoekt.

Check ook eens tickets vanaf BrusselDüsseldorf en Frankfurt. Dit kan nog wel eens geld schelen.