Easter Island staat ook wel bekend als het Paaseiland. Het ligt in de Grote Oceaan en het is een provincie van Chili. De hoofdstad van Easter Island is Hanga Roa. Veel mensen kennen het eiland vanwege de honderden paaseilandbeelden (Moai). Het eiland is ongeveer 163,6 vierkante kilometer groot en er wonen ongeveer 5700 mensen.

Wil je ook graag een keer Easter Island bezoeken? Zeker de moeite waard, veel mensen hebben het op hun lijstje staan als bestemming waar ze nog een keer naar toe willen. Op deze pagina vertellen we je over:

Easter Island; intro

De naam Easter Island, Paaseiland, is gekozen door Jacob Roggeveen, want hij kwam op paaszondag op 5 april 1722 met drie schepen aan op het eiland. Vanaf het moment dat hij hier leefde, is het eerste Europese contact met het Easter Island vastgelegd.

Als je op Easter Island bent is een bezoek aan Rapa Nui National Park een absolute must!

Hij heeft er in die periode 2000 tot 3000 bewoners aangetroffen, maar dat kan niet met zekerheid gezegd worden. Er wordt wel aangenomen dat de beschaving van Easter Island in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. Ze noemen het eiland ook wel Te Pito o Te Henau of Rapa Nui.

Moai

Easter Island is bekend vanwege de paaseilandbeelden, ook wel maoi genoemd. Deze beelden zijn over het hele eiland te vinden. Je kunt er makkelijk een trip naar te maken. Bekende plekken waar ze staan zijn Ahu Tepeu, Ahu Akivi (bekendste), Aku Thongariki en Rano Raraku.

Easter Island

Het landschap van Easter Island 

Jacob Roggeveen heeft altijd gezegd dat er twee groepen waren op het eiland en dat zouden de blanken zijn geweest en de Polynesiërs. Bij de blanken zou het gaan over de Langoren, Hanau Epe. Zij hebben de Moai gebouwd. In vrede leefden de twee groepen wel samen op het eiland.

TIP – op een eiland heb je uiteraard ook stranden. Zoek je een tropische strand met wit zand, palmbomen en helder water? Check dan Anakena Beach.

Bezienswaardigheden Easter Island

Als je naar Easter Island gaat, dan is het goed om eens goed om je heen te kijken, want er zijn bezienswaardigheden genoeg. De paasbeelden (moai) daar kun je niet omheen. Het zijn namelijk beelden tot negen en een halve meter hoog en deze zijn gemaakt van zacht vulkanisch gesteente (ook wel tufsteen genoemd). Deze zijn allemaal gemaakt door de voorvaderen van de huidige eilandbewoners.

Rano Kao

Als je naar Rano Kao gaat dan zie je aan de steile helling bij een ruim driehonderd meter hoge klif diverse rotsen met tekeningen, deze noemen ze ook wel petrogliefen. Daarbij is een belangrijk thema de Tangata Manu, dat is de vogelman. Dit is een fabeldier en deze bestaat uit een kruising van een fregatvogel een mens.

Easter Island

De Rano Kao vulkaan

Hanga Roa

De hoofdstad van Easter Island is Hanga Roa. In 2002 woonden er ongeveer 3.300 mensen. Als je het hart van de stad bezoekt dan ga je naar de Avenida Atuma Tekena. Je vindt aan deze straat veel winkels, hotels en restaurants. Ook kun je hier gebruik maken van internet, je vindt hier tevens ook een bank en een museum. Ook de apotheek kun je aan deze straat vinden en het is ook de ontmoetingsplek voor veel mensen. De rooms-katholieke kerk ligt ook dichtbij de hoofdstad en ook daar komen veel mensen samen.

Hoe kom je er?

Je kunt Easter Island bezoeken met het vliegtuig. Het vliegveld van Easter Island heet Mataveri International Airport. Het ligt net buiten Hanga Roa. Er is maar één geasfalteerde landingsbaan van 3440 meter lang. Alleen de nationale Chileense luchtvaartmaatschappij LAN Airlines vliegt hier (het is een tussenstop voor vluchten naar of van Tahiti).

TIP – bij Skyscanner boek je voordelige vliegtickets naar Easter Island

Easter Island

De bekende paaseilandbeelden, ook wel Moai genoemd

Beste reistijd Easter Island

Over het algemeen zijn de maanden januari tot en met maart de beste maanden om dit eiland te bezoeken. Dit is het hoogseizoen met veel drukte. Prijzen gaan ook omhoog in deze periode. In februari vieren ze hier ook het Tapati Rapa Nui festival.

De maanden april tot en met juni en oktober tot en met december vormen het tussenseizoen. Het weer is nog prima en de prijzen zijn al een stuk lager dan in het hoogseizoen.

De maanden juli tot en met september kun je beter overslaan. Het weer is wat kouder dan. Aan het strand liggen is er in die maanden niet bij. Wandelingen of bergbeklimmingen zijn in deze maanden wel te doen.

beste reistijd easter island

Locatie Easter Island