Chili is qua vorm een bijzonder land. Het land is 4.500 kilometer lang en slechts 175 kilometer breed. De beste reistijd Chili verschilt dus in het noorden, midden en zuiden. Aangezien Chili op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. De maanden november tot en met februari worden gezien als het hoogseizoen in Chili. 

Beste reistijd Chili

De maanden november tot en met februari worden gezien als de beste reistijd Chili, maar dat kan per regio verschillen. Als je bijvoorbeeld het noorden bezoekt heerst er een ander klimaat dan in het zuiden en centraal Chili. Eigenlijk is er dus niet één beste reistijd voor Chili. Elke regio heeft een eigen reisadvies.

TIP; Een retourtje Chili boek je al vanaf €629. Vergelijk de tickets hier.

Als je alles wil weten over de beste reistijd Chili lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

TIP – de beste reistijd Chili zijn de maanden november tot en met februari

De seizoenen van Chili

De beste periode om Chili te bezoeken heeft niet alleen te maken met het weer. Uiteraard heeft het weer grote invloed op je reis, maar de beste reistijd Chili is in de delen in het hoogseizoen, tussenseizoen en laagseizoen. En in die seizoenen heb je ook grote verschillen qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie en bezienswaardigheden.

Hoogseizoen

Torres del Paine
Nov. tot en met februari

De maanden november tot en met februari worden gezien als het hoogseizoen van Chili. De maanden december tot en met februari zijn de beste maanden om Patagonië te bezoeken. Een van de belangrijkste regio’s in Chili. Aan de stranden van Chili wordt het drukker vanaf eind december tot februari. Deze maanden zijn tevens de duurste maanden.

Tussenseizoen

Valparaiso
Spt t/m nov & mrt t/m mei

Deze vormen het tussenseizoen. Het is prima reizen in het tussenseizoen want de temperaturen zijn goed en prijzen zijn lager. Van september tot november kun je het beste het Lake District bezoeken. Dit loopt tussen Temuco in het noorden tot Puerto Montt in het zuiden. In april brengt vallen de bladeren van bomen en maart is de beste maand voor wijnliefhebbers.

Laagseizoen

Chiloe Island,
Juni t/m augustus

Je zou het niet zeggen maar je kunt skiën in Chili. En de beste tijd om dat te doen in juni tot en met augustus. Tijdens deze maanden kan het weer verslechteren en wegen kunnen ontoegankelijk worden door smeltende sneeuw. Prijzen voor accommodatie en bezienswaardigheden zijn wel op z’n laagst.

Beste reistijd noord Chili

Het noorden van Chili is over het algemeen een extreem droge regio. Zo droog zelfs dat het op sommige plekken nog nooit geregend heeft. In de zomer (onze wintermaanden) kan het hier overdag extreem heet worden met temperaturen boven de 40°C en ’s nachts afkoelen tot -1°C. De winter (juni tot en met augustus) zijn fris maar zonnig en aangenaam. Zodra de zon onder gaat zakt de temperatuur. Langs de kust is het weer is goed en droog, variërend van 16° tot 32°C.

De beste maanden om het noorden van Chili te bezoeken zijn de maanden april tot en met oktober. In deze periode heb je de meeste kans op helder weer en mooie uitzichten. In januari en februari regent het hier het meest.

Beste reistijd Chili

TIP – de beste reistijd voor het noorden van Chili zijn de maanden april tot en met oktober.

Atacama Desert

De extreem droge Atacama Desert in Chili

Beste reistijd centraal Chili

De beste reistijd voor centraal Chili zijn de maanden september tot en met april. Maart is overigens de maand dat de wijn wordt geoogst. Als je van plan bent Santiago te bezoeken probeer dan de maanden december tot februari vermijden. Het is er dan behoorlijk heet en door de vervuiling van de stad voelt dat niet echt prettig.

Wist je dat je in Chili kunt skiën? Als je gaat skiën in het centrale gedeelte van Chili kun je dat het beste doen in juni tot september en dan met name in augustus. Deze maanden vormen de wintermaanden. Houd er wel rekening mee dat Patagonië in deze maanden behoorlijk koud kan worden.

Beste reistijd Chili

TIP – de beste kans op het mooiste weer in centraal Chili heb je in de maanden september tot en met april

Valparaiso

De stad Valparaiso in Chili

Beste reistijd zuid Chili

Degene die het zuiden van Chili willen bezoeken kunnen dat het beste doen in de maanden december tot en met maart. De zomermaanden in Chili. Het Lakes District en Torres del Paine hebben het meest aangename weer in de lente, van september tot en met november.

Houd er wel rekening mee dat je in het zuiden wat meer regent hebt dan in het noorden. In Patagonië kunnen de kou en weersomstandigheden het reizen vertragen.

Beste reistijd Chili

TIP – het beste weer in het zuiden van Chili heb je in de maanden december tot en met maart

Torres del Paine

Torres del Paine National Park in het zuiden van Chili