Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA EXPERT

Vervoer Chili

Chili is een land dat zich ruim 4.000 kilometer uitstrekt langs de kust. Het vervoer Chili is makkelijk, comfortabel en, in vergelijking met Europa, vrij goedkoop. De meeste locals reizen met de bus, en omdat het is zo’n betrouwbare en betaalbare optie is doen de toeristen waarschijnlijk hetzelfde. Door de verlaagde prijzen zijn de laatste jaren de binnenlandse vluchten steeds makkelijker voor de lange afstanden.

[ac_vc_button title=”boek hier de goedkoopste vliegtickets naar chili” href=”url:http%3A%2F%2Fds1.nl%2Fc%2F%3Fwi%3D260496%26si%3D1096%26li%3D70202%26ws%3Dbuttonvervoerchili%26dl%3Dvliegtickets%252Fchili||target:%20_blank” target=”_blank” font_size=”20″ icon=”plane”]

Vervoer Chili

Chili is een van de meest ontwikkelde landen in Zuid-Amerika. Het wegennetwerk in Chili is dan ook bijzonder goed. De trein in Chili is beperkt beschikbaar. Hieronder een overzicht met de opties qua vervoer Chili;

Bus Chili

Van alle landen in Zuid-Amerika is het bussysteem in Chili waarschijnlijk de beste. Er zijn ontzettend veel busmaatschappijen in Chili die toeristen door het hele land vervoeren. Omdat er zo veel concurrentie is onder die bedrijven zijn prijzen vaak bizar goedkoop (vaak met kortingen).

De lange afstand bussen bieden uitstekende service, vaak veel beter dan Europese of Noord-Amerikaanse bussen. Je hebt vaak heel veel beenruimte, frequente vertrektijden en flexibele routes. Prijzen zijn afhankelijk van de bus en stijgen volgens het comfort niveau. De bussen zijn te onderscheiden in:

Pullman (of clásico) – dit zijn is ‘standaard’ bussen maar ook al behoorlijk luxe met semi-verstelbare stoelen.

Semicama – deze bussen hebben zitplaatsen met tweemaal de hoeveelheid beenruimte. De stoelen kunnen ook nog ver naar achteren dus zijn ze extra comfortabel.

Salon cama – dit zijn veruit de meest luxe bussen. Er staan maar drie stoelen op een rij die meer op bedden dan stoelen lijken. Het lijkt op de eersteklas in een vliegtuig.

Alle bussen zijn voorzien van TV(’s) en toiletten. Bij sommige krijg je maaltijden of snacks tijdens de reis, terwijl anderen stoppen bij restaurants waar vaste menu’s worden geserveerd die in de ticketprijs inbegrepen zijn. Video’s, achtergrondmuziek en bingo spellen (serieus) zijn ook standaard opties (of irritaties).

TIP – als prijs kun je rekenen op zo’n €2 per uur dat je rijdt in de standaard bussen

Prijzen

Dankzij de zware concurrentie en de prijsoorlog tussen de busbedrijven, zijn de tarieven extra laag. Een standaard prijs is er niet maar als vuistregel kun je rekenen op zo’n 1.500 Chileense Peso (€2) per uur met standaard bussen.

Voor de meest luxe bussen (salon cama) betaal je minimaal vier keer dat bedrag. Het is raadzaam om tarieven van de verschillende bedrijven te vergelijken, omdat er vrijwel zeker bedrijven zijn met een speciale deal.

Prijzen kun je het beste vergelijken bij de busstation voor langeafstandsbussen waar meerdere kantoortjes zitten.

vervoer Chili

De bussen in Chili. Foto by Art Konovalov / Shutterstock.com

Binnenlandse vluchten Chili

In een land met onvoorstelbare afstanden is het geen wonder dat binnenlandse vluchten steeds belangrijker worden als vervoer Chili. Het is veruit de snelste en meest comfortabele manier voor het afleggen van lange afstanden. Tarieven zijn vrij hoog, maar luchtvaartmaatschappijen hebben vaal mooie acties.

De bekendste luchtvaartmaatschappij is LAN. Wat AirAsia in Azië is, is LAN in Zuid-Amerika. LAN is de degene met het meest uitgebreide aanbod van binnenlandse vluchten en de enige met vluchten naar Paaseiland. Sky Airline heeft beperkte routes maar meestal lagere prijzen.

TIP – wij boeken onze binnenlandse vluchten altijd bij Skyscanner

LAN

De grootste luchtvaartmaatschappij van Chili is LAN. Zij vliegen naar alle grote steden. Vluchten zijn nog vrij prijzig maar het is de moeite waard om tickets voor lange afstanden te checken.

Boot Chili

Met name ferries zijn een belangrijke schakel in het vervoer Chili. In het zuiden, bij Puerto Montt, waar het land opbreekt in een archipel, varen heel veel ferries door de fjorden. De ferries varen vaak door prachtige gebieden waardoor het leuker reizen is dan de bus of het vliegtuig,

TIP – tickets voor ferries en informatie over routes kun je vinden bij NAVIMAG.

Backpacken in Chili

Met de ferry kom je langs schitterende landschappen

Auto Chili

Het reizen met de auto in Chili is niet gebruikelijk als vervoer Chili. Dit omdat de dorpen en steden vaak verbonden door tal van bussen. Alleen de moeilijk en soms onmogelijk te bereiken gebieden worden vaak bezocht met de auto.

Je kunt dan het beste een auto huren. Om dit te doen, moet je minstens 21 jaar oud zijn en een credit card. Je kunt je Nederlandse of Belgische rijbewijs gebruiken, maarte is aan te raden om een International Driving Permit (IDP) aan te vragen. Chileense politie (carabineros), houden vaak auto’s aan om documenten te controleren. Zij zijn vaak niet bekend met Nederlandse rijbewijzen dus een internationaal rijbewijs voorkomt een hoop problemen.

TIP – als een tegenligger met zijn koplampen knippert, wil hij/zij je waarschuwen voor politiecontroles verder op.

Fietsen

Degene die meer tijd hebben en van een uitdaging houden kunnen ook met de fiets door Chili reizen. Je bepaald je eigen ritme, zit niet vast aan tijdschema;s van bussen of vliegtuigen en komt op bijzondere plekken. Het is een uitdaging, maar wel een unieke!

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.