Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA

Visum Chili

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 2

Het checken van de visum eisen voordat je op reis gaat is een van de belangrijkste dingen. Gelukkig ben je daar voor Chili snel klaar mee. Je hebt namelijk geen visum nodig voor een bezoek aan Chili. Je visum Chili is dus zo geregeld.

Visum Chili

Zodra je op het vliegveld van Santiago of over de grens aan komt in Chili krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Je hoeft hier niet voor te betalen. In je paspoort krijg je een stempel waarmee je 90 dagen lang vrij door Chili mag reizen.

Hoewel je geen visum Chili nodig hebt, krijg je wel een zogenaamde 90-day-tourist-card. Deze kaart moet je goed bewaren omdat ze deze weer vragen zodra je het land verlaat.

Alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Chili blijven

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld gratis een 90-dagen visum krijgt dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een visum krijgt. Dit zijn;

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Chili
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
 • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Chili

Wil je langer dan 3 maanden (90 dagen) in Chili blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

Reizen naar Argentinië

Chili loopt aan de oostgrens bijna helemaal gelijk met die van Argentinië. Er zijn dus wel wat plekken waar je de grens kunt oversteken tussen Chili en Argentinië. In totaal zijn er 19 grensovergangen. Dit zijn de belangrijkste;

 • Calama Jujuy
 • La Serena ➜ San Juan
 • Santiago (of Valparaiso) Mendoza en Buenos Aires
 • Temuco San Martin de los Andes
 • Osorno Bariloche
 • Puerto Ramirez Esquel
 • Puerto Natales Rio Turbio

Reizen naar Bolivia

In het noorden grenst Chili aan Bolivia. Ook hier kun je de grens oversteken en je reis vervolgen. De wegen zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Er loopt nu een snelweg tussen Arica (Chili) en La Paz in Bolivia. Een andere route is tussen Iquique naar Colchane. Op beide routes rijden bussen.

Het is zelfs mogelijk om vanuit Chili naar Brazilië te reizen. Je reist van vanuit Santiago naar Sao Paulo. Deze reis duurt wel 55 uur.

Wat wij vinden;
 • 7.5/10
  Zuid Amerika Expert - 7.5/10
7.5/10

Samenvatting

Het checken van de visum eisen voordat je op reis gaat is een van de belangrijkste dingen. Gelukkig ben je daar voor Chili snel klaar mee. Je hebt namelijk geen visum nodig voor een bezoek aan Chili. Je visum Chili is dus zo geregeld.

2 comments

 1. Karin

  Beste meneer/mevrouw,

  Kun je ook meermaalse de grens oversteken tussen chili en argentinie? Want aangezien (zeker in patagonie) de bezienswaardigheden heel dicht bij elkaar liggen lijkt het voor de hand liggend dat je meermaals de oversteek tussen de 2 landen maakt.

  Hartelijke groet,
  Karin

  1. Ties Post author

   Hoi Karin,

   excuus voor de late reactie. Het visum dat je krijgt is een 90 dagen single entry visum. Als je een multiple entry visum zou willen moet je hiervoor contact opnemen met de ambassade.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.