Het checken van de visum eisen voordat je op reis gaat is een van de belangrijkste dingen. Gelukkig ben je daar voor Chili snel klaar mee. Je hebt namelijk geen visum nodig voor een bezoek aan Chili. Je visum Chili is dus zo geregeld.

Visum Chili

Zodra je op het vliegveld van Santiago of over de grens aan komt in Chili krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Je hoeft hier niet voor te betalen. In je paspoort krijg je een stempel waarmee je 90 dagen lang vrij door Chili mag reizen.

Hoewel je geen visum Chili nodig hebt, krijg je wel een zogenaamde 90-day-tourist-card. Deze kaart moet je goed bewaren omdat ze deze weer vragen zodra je het land verlaat.

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 90 dagen in Chili blijven

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld gratis een 90-dagen visum krijgt dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een visum krijgt. Dit zijn;

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst in Chili
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
 • een bewijs van een retourvlucht of uitgaande vlucht uit Chili

Wil je langer dan 3 maanden (90 dagen) in Chili blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

TIP

Maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Reizen naar Argentinië

Chili loopt aan de oostgrens bijna helemaal gelijk met die van Argentinië. Er zijn dus wel wat plekken waar je de grens kunt oversteken tussen Chili en Argentinië. In totaal zijn er 19 grensovergangen. Dit zijn de belangrijkste;

 • Calama –> Jujuy
 • La Serena –> San Juan
 • Santiago (of Valparaiso) –> Mendoza en Buenos Aires
 • Temuco –> San Martin de los Andes
 • Osorno –> Bariloche
 • Puerto Ramirez –> Esquel
 • Puerto Natales –> Rio Turbio

Reizen naar Bolivia

In het noorden grenst Chili aan Bolivia. Ook hier kun je de grens oversteken en je reis vervolgen. De wegen zijn de laatste jaren enorm verbeterd. Er loopt nu een snelweg tussen Arica (Chili) en Al Paz in Bolivia. Een andere route is tussen Iquique naar Colchane. Op beide routes rijden bussen.

Het is zelfs mogelijk om vanuit Chili naar Brazilië te reizen. Je reist van vanuit Santiago naar Sao Paulo. Deze reis duurt wel 55 uur.

Reacties

2
 1. Karin

  Beste meneer/mevrouw,

  Kun je ook meermaalse de grens oversteken tussen chili en argentinie? Want aangezien (zeker in patagonie) de bezienswaardigheden heel dicht bij elkaar liggen lijkt het voor de hand liggend dat je meermaals de oversteek tussen de 2 landen maakt.

  Hartelijke groet,
  Karin

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Karin,

   excuus voor de late reactie. Het visum dat je krijgt is een 90 dagen single entry visum. Als je een multiple entry visum zou willen moet je hiervoor contact opnemen met de ambassade.

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Stel hieronder jouw vraag. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.