Chili is een van de meest ontwikkelde landen in Zuid-Amerika. Het reizen naar Chili wordt dan ook steeds populairder. Doordat het land zo goed ontwikkeld is, is het reizen in het land ook een stuk makkelijker. Daarnaast is het een van de meest diverse en fascinerende landen in Zuid-Amerika en een rondreis Chili is dan ook een unieke ervaring.

TIP – bij CheapTickets boek je voor €629 een retourtje Chili

Rondreis Chili

Er zijn weinig landen die zo divers als Chili. In Patagonië lopen de gaucho’s, in Altiplano de alpaca herders en in het binnenland de  oude koloniale steden. Er als je niet zelf door het land wilt trekken is er geen betere manier om Chili te ontdekken dan een rondreis door het land.

Waar Chili bovenal in uitblinkt zijn de duizelingwekkende landschappen. Waar je ook bent, hoe je ook reist, het ene na het andere oogverblindende landschap komt voorbij. Een rondreis Chili staat dan ook garant voor avontuur en bijzondere ervaringen. Bezoek rijdens je reis de uitgedroogd woestijnen, vruchtbare valleien, vulkanen, oeroude bossen, enorme gletsjers en fjorden

Rondreis Chili boeken

Maar waar boek je zo’n rondreis? Er zijn namelijk nogal wat websites die reizen aanbieden. Het makkelijkste is om offertes op te vragen bij verschillende reisorganisaties. Wij hebben zelf goede ervaringen met TravelBird. Bij hun kun je reizen online boeken zonder tussenkomst van andere partijen waardoor ze vaak scherpe aanbiedingen hebben.

TravelBird

Een rondreis Chili is niet goedkoop. Het kan daarom geen kwaad om de aanbiedingen in de gaten te houden. TravelBird is een website die vaak scherp geprijsde rondreizen naar Chili (en andere landen) aanbiedt. Hou deze site dus goed in de gaten!

TravelBird

Banner Travelbird

Fox Reizen

FOX 250x250

Tenzing

Tenzing 250x250

TIP – vergelijk meerdere reizen door offertes aan te vragen. Dit is gratis en je hebt gelijk een mooi prijsoverzicht

Backpacken in Chili

Tijdens je rondreis Chili mag kom je zulke uitzichten tegen

Backpacken Chili

Een georganiseerde rondreis is misschien niks voor jou. Heb jij liever wat meer vrijheid? En zou je het liefst je eigen route en tempo bepalen? Dan is een backpack reis door Chili meer voor jou weggelegd. En backpacken is in dit geval een ruim begrip. Het kan van alles beteken, of je nu met een koffer of rugzak reist, met een groot of klein budget. Backpacken staat voor reizigers die liever onafhankelijk reizen en niet vast willen zitten aan een schema.

Waar of hoe je gaat backpacken ligt helemaal aan jezelf. Maar het is niet zo dat je niks hoeft voor te bereiden als je gaat backpacken door Chili. Er zijn wel een aantal dingen je dient te weten voordat je je ticket aanschaft.

Highlights

Ga je binnenkort backpacken door Chili maar weet je nog niet precies wat je wil zien? Check dan onze pagina met bezienswaardigheden Chili. Hier staan de leukste en mooiste bezienswaardigheden.

Budget Chili

Een budget Chili is natuurlijk afhankelijk van je eigen reisstijl. Waar de een kan reizen met een dagbudget van €30 per dag, heeft de ander minimaal €100 nodig. Het is mogelijk om met €30 per dag in Chili te reizen maar echt leuk reizen is dat niet. Je hebt namelijk nergens ruimte om leuke dingen te doen of in iets luxere hotels te slapen.

Visum Chili

Je hebt voor Chili geen visum nodig. Zodra je op het vliegveld van Santiago of over de grens aan komt in Chili krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Je hoeft hier niet voor te betalen. In je paspoort krijg je een stempel waarmee je 90 dagen lang vrij door Chili mag reizen.

Beste reistijd Chili

De maanden november tot en met februari worden gezien als de beste reistijd Chili, maar dat kan per regio verschillen. Als je bijvoorbeeld het noorden bezoekt heerst er een ander klimaat dan in het zuiden en centraal Chili. Eigenlijk is er dus niet één beste reistijd voor Chili. Elke regio heeft een eigen reisadvies.