Cali wordt ook wel ‘The Branch of Heaven’ genoemd, door de welvarendheid van de stad. De stad wordt gezien als het industriële en commerciële centrum van de Cauca-vallei, met meer dan twee miljoen inwoners. Cali kom je niet tegen in de toeristische brochures. Het is niet zo mooi als Cartagena of Medellin, maar zeker wel een bezoek waard! 

Er gaan niet heel vele toeristen naar deze stad. En dat maakt een bezoek juist zo leuk. Wil je meer weten? Lees dan deze pagina goed door. Op deze pagina vertellen we je over:

Waarom Cali?

Het is een grote stad met boordevol leven. Enkel de stede Bogota en Medellín zijn groter dan Cali. Veel reizigers die naar Cali komen blijven langer dan gepland. Alles wat van Colombia verwacht vind je ook in Cali. De hitte, het verkeer, de muziek, het eten, de aardige mensen en de passie van de mensen zijn dingen die deze stad typeren. Het is een stad die een indruk achter laat die nog lang blijft hangen ook al ben je al lang de stad uit. Het is een stad waarvan ze vaak zeggen; ‘you’ll hate it or you’ll love it‘.

TIP – de Rio Cali stroomt dwars door de stad. Een wandeling in de schaduw van de bomen langs de rivieroever is een aanrader!

Hoewel de stad niet de looks heeft om op de cover van een toeristische brochure te staan, heeft het wel genoeg te bieden. Het is geen gemakkelijke stad om te leren kennen. Het toerisme speelt hier bijna geen rol. Maar als je goed zoekt vind je een geweldig nachtleven, goede restaurants en genoeg activiteiten.

Cali

Cali is stad met leuke details

Bezienswaardigheden in Cali

In de stad speelt de salsa een belangrijke rol, wat je onder meer terugziet in de workshops die overal gegeven worden. Naast het volgen van een salsacursus zijn er verschillende andere culturele activiteiten die hier georganiseerd worden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het zuidelijke deel van de stad, onder de rivier Cali River. Hier vind je op het Plaza de Caycedo een aantal historische kerken en musea, die het absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ook Av Sexta is een populaire plaats, waar je verschillende hippe winkeltjes en restaurantjes vindt.

Cauca Valley

Iets buiten de stad ligt Cauca Valley, waar oude haciënda’s te vinden zijn. Deze haciënda’s stammen uit de achttiende en negentiende eeuw en werden voornamelijk gebruikt voor het telen en verwerken van suikerriet. Suikerriet werd zeker vroeger als het belangrijkste gewas van het gebied gezien. 

Isla Gorgona

Ook net buiten de stad ligt Isla Gorgona, wat het grootste vulkanische eiland van Colombia is. Dit eiland ligt 56 kilometer bij Cali vandaan en biedt je de mogelijkheid om door een regenwoud met apen, schildpadden en een breed scala aan vogels te wandelen. Absoluut de moeite waard voor natuurliefhebbers.

TIP – trek de omliggende bergen in om een prachtig uitzicht over de stad te hebben. Hoe hoger je komt, hoe fraaier je uitzicht zal worden!

San Cipriano

San Cipriano is een klein Afro-Colombians dorpje dicht bij Cali. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en ook goed betaalbaar. Je kunt hier al voor COP$10.000-15.000 (€3 – 4,50) per persoon per nacht slapen. En het is echt de moeite waard!

cartagena

De Cauca Valleygrootste stad

De geschiedenis van Cali

De stad werd in 1536 gesticht door de conquistador Sebastián de Belalcázar, die net als veel andere ontdekkingsreizigers afkomstig was uit Spanje. Hiermee is de stad een van de oudere steden van Colombia. Als stad speelde het geen belangrijke rol in de geschiedenis en was het vrij onbeduidend in vergelijking met andere grote Colombiaanse steden. In 1811 riep de stad samen met vijf andere plaatsen uit de Cauca-vallei haar onafhankelijkheid van Spanje uit.

TIP – het hier door het Colombiaanse klimaat erg heet worden in de heetste maanden. Het is daarom sterk aan te raden om voldoende luchtige kleding mee te nemen.

Het is niet heel lang geleden dat de stad voor het laatst in het nieuws was. Zo was de stad in de jaren tachtig in het nieuws vanwege een beruchte cocaïnebende, het Calikartel. Sinds de 20e eeuw is de stad flink gegroeid en de bevolking verdubbeld.

Salsa

Salsa is in Zuid-Amerika een begrip, een manier van leven. En dat is in Cali niet anders. Misschien nog wel meer dan in elke andere Zuid-Amerikaanse stad. Mensen zijn bezeten van de salsa dansen in Cali.

Je kunt hier op les of gewoon in een restaurantje (of op straat) neerploffen en geniete van een van de voorstellingen.

Cali

Hoe kom je er?

Doordat de stad over een eigen vliegveld beschikt is het mogelijk om vanuit de grotere steden in Colombia naar deze stad te reizen. Uiteraard kun je ook met de bus.

Vliegtuig

Het Palmaseca Airport lit 16 kilometer van Cali. Je kunt met een minivan van het vliegveld naar de stad. Deze tijden elke 10 minuten tot 20:00 uur. Reken op  COP$4.000, zo’n €1,25, per rit. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Als je later landt kun je de taxi nemen voor COP$50.000.

Bus

Het busstation ligt in het noorden van de stad. Een taxi naar het busstation kost je zo’n COP$6.000. Bussen rijden naar de volgende bestemmingen:

  • Bogota – COP$60.000 – 10 uur;
  • Medellin – COP$46.000 – 9 uur;
  • Armenia – COP$20.000 – 4 uur;
  • Pereira – COP$22.000 – 4 uur;
  • Manizales – COP$35.000 – 5 uur;
  • Pasto – COP$40.000 – 9 uur.

Locatie Cali

Heb je een vraag of opmerking?

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.