Van oorsprong is Taganga een klein vissersplaatsje, wat gelegen is op de helling van een berg vlakbij Santa Marta. Inmiddels is Taganga het formaat van een klein visserplaatsje ontgroeid en wordt het gezien als een waar backpackersoord, waar jaarlijks tientallen Westerse backpackers naartoe trekken. In het plaatsje is genoeg te doen, wat het absoluut de moeite waard maakt om Tanganga te bezoeken!

Wil jij graag Taganga bezoeken? Lees dan verder want op deze pagina vertellen we alles over dit sfeervolle plaatsje aan de kust.

Waarom naar Taganga?

Taganga ligt drie kilometer ten noorden van de grotere plaats Santa Marta, waardoor het heel eenvoudig is om een bezoek aan beide plaatsen te combineren. De stad staat voornamelijk bekend om haar zonsondergang, wat jaarlijks tientallen backpackers trekt.

Ook ligt het Tayrona National Park heel dicht bij Taganga. Een absolute must tijdens je reis door Colombia.  

TIP – een bezoek aan Taganga is voornamelijk geschikt voor budgetreizigers, die goedkoop willen feesten of duiken in een gezellige omgeving.

Veiligheid

Taganga gaat de laatste jaren gebukt onder veel criminaliteit in de avond. Toen wij er waren in maart 2017 merkte we dit ook. Er werd na een ruzie een paar keer geschoten op straat. Niet echt relaxed. Overdag merk je hier overigens helemaal niks van.

Aan de boulevard vind je een groot aantal gezellige restaurantjes en barretjes. Hier kun je gedurende de dag genieten van een heerlijk verfrissend drankje.  De stad is steeds meer gericht op het toerisme met tal van appartementen, restaurantjes en een eigen nationaal natuurpark.

FEITJE ♥ – Er gaan de laatste jaren wat verhalen rond over de sfeer in Taganga. Deze zou niet goed zijn en het dorpje wordt een beetje gezien als vergane glorie met veel criminaliteit ’s nachts. Wij hebben hier in 2017 echter niks van gemerkt.

Taganga

Het uitzicht vanuit ons hotel (Cactus Hotel)

Taganga
taganga

Bezienswaardigheden in Taganga

Toeristen die hier naar toe trekken, doen dit vooral voor de goedkope duiktrips die hier worden aangeboden. Het strand en de zee zijn dermate vervuild, dat je voor een stranddagje veel beter in Santa Marta terechtkunt. Naast de goedkope duiktrips kunnen ook de feesten in de avond een reden zijn om naar hier heen te gaan. Zeker voor jonge backpackers hebben de feesten een gezellige en gemoedelijke sfeer!

Tayrona National Park

Wanneer je in de buurt van het Tayrona National Park bent, mag een bezoek aan dit gebied eigenlijk niet ontbreken. Vanuit Taganga worden verschillende tours naar dit natuurpark georganiseerd, waar je een breed scala aan struiken, planten en bomen treft. Niet voor niets is het Tayrona National Park een van de populairste natuurgebieden van Colombia. In het park vind je zandstranden, regenwouden, droge stukken grond met cactussen en fraaie koraalriffen.

TIP ♥ – Zoek je meer info over dit onderwerp? Les dan meer over Tayrona National Park.

Tayrona

Tayrona National Park

Ciudad Perdida

De Ciudad Perdida, ook wel de Verloren Stad genoemd, is een indrukwekkende hike door de jungle van Colombia. De hike was een van onze hoogtepunten van onze reis door Colombia. De hike wordt door veel reizigers als mooier en unieker omschreven als de bekende Inca Trail richting de Machu Picchu.

De hike duurt 4 tot 6 dagen, afhankelijk hoe lang je wil. De meest gangbare tour is die van 4 dagen. Deze tour is te boeken bij Magic Tour. Zij hebben Engels sprekende gidsen. Hun kantoor zit in Taganga en Santa Marta. Een tour kost normaal 850.000 Peso per persoon voor vier dagen.

TIP ♥ – meer info? Check dan onze pagina over de Ciudad Perdida

Duiken in Taganga

Dit kleine kustplaatsje is uitermate geschikt als duiklocatie. Dit is te wijten aan de unieke ligging aan de kust van Colombia, het warme klimaat en het ‘Caribische gevoel’, een perfecte plek voor reizigers. En dus ook voor duikers! De omgeving biedt uitzonderlijke duikplaatsen met watertemperaturen rond 24-28 ° C en zichtbaarheid tot 30 meter, behalve voor de kust.

Je duikt ook niet voor de kust van Taganga, maar rond het Tayrona National Park, op slechts een paar minuten met de boot. Normaal gesproken vindt je geen grote vissen, maar door het zandige en rotsachtige terrein van Tayrona Park zie je wel verschillende soorten koralen in alle kleuren en vormen.

Ciudad Perdida

De Ciudad Perdida

Geschiedenis Taganga

Zowel Santa Marta als Taganga werden ontdekt door Rodrigo de Bastidas op 29 juli van het jaar 1525. Hiermee zijn het oudste plaatsen van het huidige Colombia. Vroeger kwamen vooral lokale vissers in het plaatsje samen, wat gesierd werd door een prachtige maanvormige baai en hagelwitte zandstranden. Door de jaren heen zijn de vissers verdreven door het grote aantal toeristen wat naar de stad afreist. Met alle gevolgen van dien! Het strand werd steeds meer vervuild en de straten onveilig.

TIP – Taganga is vooral populair bij backpackers / jongeren. Als je andere reizigers wilt ontmoeten is dit een goede plek.

Hoewel een bezoek aan deze badplaats steeds minder aantrekkelijk lijkt, geven veel toeristen de voorkeur aan de dorpse sfeer die hier heerst boven het stedelijke sfeertje in Santa Marta.

Taganga

Hoe kom je er?

Het stadje zelf heeft geen vliegveld, waardoor het wordt aangeraden om via het grotere Santa Marta te reizen. Vanuit Santa Marta is het drie kilometer naar Taganga, wat je te voet of per auto af kunt leggen. Een taxi rit van Santa Marta kost je 8.000 peso, de bus kost 1.500 peso.

Er wordt ook vaak via, of vanuit, Bogota naar Santa Marta gereisd. Dit is een behoorlijk stuk. Met de bus doe je hier minimaal 15 uur over. Check daarom eens de binnenlandse vluchten (vooral LAN) om van Bogota naar Santa Marta te vliegen. Vaak boek je al een ticket voor nog geen €50!

TIP – de zee rond Taganga kan erg vies zijn, waardoor vaak wordt aangeraden om de zee te mijden. Bij Santa Marta is de zee een stuk schoner.

Locatie Taganga