Tayrona National Park wordt ook wel het mooiste stukje van Colombia genoemd. Ben je in Colombia aan het reizen en wil je het mooiste stukje van het land niet overslaan, dan raden wij je zeker aan om een bezoek te brengen aan dit prachtige gebied. 

Dit is een van de meest bezochte nationale parken in Colombia (en terecht). Ga je het bezoeken? Lees dan deze pagina goed door waar je we vertellen over onder andere:

Tayrona National Park; intro

Het landschap varieert van zandstranden langs de kust tot regenwouden op een hoogte van 900 meter. Het westelijk deel is droog, met licht-bruine heuvels en diverse plantensoorten zoals cactussen. Dit maakt het park zo bijzonder, je vindt er echt alle soorten landschappen.

TIP – neem je paspoort mee! Deze heb je nodig om het park binnen te komen.

Het maakt Tayrona National Park al zeker de moeite waard om te bezoeken, maar de meeste mensen bezoeken Tayrona National Park toch echt om de prachtige stranden die middenin het nationaal park liggen. Je zou het niet verwachten, maar midden in de jungle vind je de mooiste stranden van Colombia.

Entre

De entrance-fee tot het park is COP$42.000, zo’n €12,65 voor toeristen. Locals betalen COP$16.000, ongeveer €4,80. Het is de moeite waard om een paar dagen in het park te blijven. Zeker omdat je €12 moet betalen om binnen te komen. *Prijzen apr. 2017

Het park is open van 8:00 tot 17:00 uur.

tayrona national park

 Tayrona National Park 

Tayrona National Park

 Tayrona National Park 

Bezienswaardigheden bij Tayrona National Park

De meest bijzondere bezienswaardigheid is het park zelf. Ben je in dit prachtige natuurgebied, dan kom je in aanraking met de meest bijzondere planten, bloemen, bomen en diersoorten en heb je echt de ervaring van een tocht door de jungle. Naast het natuurpark zelf, zijn er natuurlijk ook nog andere dingen die je bij Tayrona National Park kunt doen. Welke dingen dit zijn, lees je in onderstaande alinea’s.

El Cabo San Juan

El Cabo San Juan ligt in de directe omgeving van het park en biedt je eigenlijk alles wat je nodig hebt om lekker te ontspannen op vakantie. Denk hierbij aan een spierwit strand, lekker warm en vooral rustig water, veel palmbomen en een heerlijk zonnetje. Je kunt beter gaan zwemmen in de zee van El Cabo San Juan dan in de zee aan Tayrona National Park, want de stroming van de zee bij Tayrona National Park kan erg sterk en dus gevaarlijk zijn.

El Pueblito

El Pueblito ligt in Tayrona National Park en betreft een unieke ruïne van de Tayrona indianen. Je kunt deze ruïne bezoeken door naar El Cabo San Juan te gaan en hier een deel te nemen aan een dagtocht naar de ruïnes. Doe wel stevige schoenen aan, want een wandeling door de jungle kan best zwaar zijn.

LET OP – vergeet je paspoort niet. Die heb je nodig om binnen te komen.

Tayrona
Tayrona
tayrona national park

 Tayrona National Park 

De geschiedenis van Tayrona National Park

Tayrona National Park was ooit een gevaarlijk gebied, maar dit is tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Omdat het gebied beschermd wordt door het leger, is het nu hartstikke veilig en kun je hier zonder enige zorgen naartoe als toerist. Daar komt nog bij dat het park erg toeristisch is geworden, waardoor je hier als een van de vele toeristen sowieso al niets meer te vrezen hebt.

TIP – boek een overnachting in het park voor de ultieme jungle ervaring. Slaap je in Tayrona National Park, dan slaap je echt tussen de apen en andere exotische diersoorten.

Voorheen waren de stranden van Tayrona National Park een goed bewaard geheim en kwamen hier alleen de locals, maar tegenwoordig is dit wel anders. Het is niet te druk in het gebied, maar de stranden worden wel steeds meer bezocht door toeristen. Dit is overigens niet zo raar, want de stranden zijn simpelweg prachtig en erg bijzonder door hun unieke ligging.

Tayrona
tayrona national park

Het prachtige El Cabo San Juan

Hoe kom je er?

Je kunt Tayrona National Park eenvoudig bereiken vanuit Santa Marta of Taganga. Vanuit deze stad rijden iedere dag meerdere openbare bussen naar het natuurgebied, waarbij je netjes wordt afgezet voor de ingang van het natuurpark.

De bus kost COP$7.000, zo’n €2,10. De bus doet er ongeveer een uur over. De bus vertrekt vanaf de central market in Santa Marta. Bussen vertrekken elk half uur, maar vraag voor de zekerheid maar de actuele tijden bij je accommodatie. Eenmaal in het park kun je nog een shuttle bus nemen voor COP$3.000 (€1) die je naar het startpunt van de hike brengt.

Als je een minivan neemt vanuit Cartagena of Taganga reken dan op zo’n COP$50.000 per persoon.

Zwemmen

Ga niet zwemmen in de zee bij Tayrona National Park als je geen ervaring hebt met zwemmen in sterke stroming.

De stroming bij de zee aan het nationaal park is zo sterk, dat dit echt gevaarlijk kan zijn.

Tayrona

Tayrona National Park

Kamperen in Tayrona

Er zijn een paar opties als het gaat om kamperen in Tayrona National Park. De meest populaire camping ligt in Cabo San Juan. Dit is ook de drukste en de meest toeristische door de ligging aan het mooiste strand. Het zit dan ook snel vol. Als drukte niet je ding is, dan kun je ook kamperen op Cañaveral of Bukaru, hoewel je niet kan zwemmen in Bukaru door de sterke stroming. Als je veel bagage hebt, heb je de mogelijkheid om een paard te huren (echt!) voorCOP$30.000 (€10).

TIP – ga vroeg naar het park als je zeker wil zijn van een goed kampeerplekje!

Kosten

Je kunt overnachten in hangmatten en tenten. De hangmat hangen onder een rieten dak en alle hangmatten hebben een klamboe. Deze hangmatten kosten $12.000 per persoon. De camping is erg groot met veel ruimte. Een tent en matras huren kost je $20.000 per persoon. Je moet zelf een kussen en deken meenemen. Heb je een eigen tent? Dan betaal je $15.000 per persoon.

Tayrona National Park

De camping bij Cabo San Juan

Beste reistijd

Bezoek het park in de maanden december, januari, februari, maart of april. Buiten dit seizoen is het regenseizoen in Tayrona National Park en dit betekent dat het meer regent, maar ook echt hard kan regenen. Niet echt ideaal als je een lange trekking maakt door de jungle!

Locatie Tayrona National Park

Heb je een vraag of opmerking?

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.