Colombia wordt steeds populairder onder reizigers. Het is jarenlang ontoegankelijk geweest door onveilige situaties in het land door onder andere rivaliserende drugsbendes en ontvoeringen. Hierdoor werd Colombia vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. Die tijd is gelukkig achter de rug. Colombia is hard op weg de verloren jaren in te halen.

TIP – voor €501 boek je bij CheapTickets een retourtje Colombia!

Er komen steeds meer mensen naar Colombia. En dat is begrijpelijk. Het land heeft met het Andes gebergte, het Amazone regenwoud en de oogverblindende stranden meer dan genoeg te bieden. De kleurrijke, koloniale steden en de vriendelijke locals maken het lijstje compleet. Op deze pagina geven we je de nodige reisinformatie Colombia met onder andere;

Beste reistijd Colombia

Het klimaat in Colombia is vrij stabiel omdat het land dicht bij de evenaar ligt. Hierdoor heb je het hele jaar temperaturen tussen de 25°C en 17°C. De enige regio die zich onderscheid qua beste reistijd Colombia is het Andes gebergte. 

TIP – de beste reistijd Colombia zijn de maanden december tot en met februari en juli en augustus.

De maanden december tot en met februari worden over het algemeen beschouwd als beste maanden om Colombia te bezoeken. In deze maanden regen het het minste. Het tussenseizoen is ook goed te doen in Colombia. De prijzen zijn dan namelijk nog laag en het is redelijk rustig. Meer info over de beste reistijd vind je op de pagina beste reistijd Colombia.

Beste reistijd Colombia
Tayrona National Park

Het Tayrona National Park in Colombia

Bezienswaardigheden

Colombia is een van de mooiste en leukste landen in Zuid-Amerika om te reizen. Het heeft alles te bieden wat je zoekt. Mooie natuur, een bijzondere cultuur, lekker weer, heerlijk eten en vriendelijke mensen. Daarnaast is het reizen hier best eenvoudig en kun je je plannen elke dag wijzigen als je dat wilt. We hebben een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet. Wil je ze allemaal bekijken? Check dan onze pagina bezienswaardigheden Colombia.

Budget Colombia

Een budget samenstellen is altijd een persoonlijke kwestie. Iedereen heeft namelijk een andere reisstijl. De een wil graag in duurdere hotels overnachten terwijl iemand anders liever in een low-budget hostel slaapt. 

Wij adviseren altijd om je budget iets hoger in te plannen. Zo kom je nooit zonder geld te zitten.

TIP -als budget Colombia moet je rekenen op minimaal €20 tot €30 per persoon per dag.

€20 per dag per persoon is wel echt het minimale wat je uitgeeft. Als je iets luxer reist en soms in een hotel slaapt, in restaurants eet of met het vliegtuig reist is €50 per dag realistischer. Meer info vind je op de pagina Budget Colombia.

Realistisch

Je leest en hoort nog wel eens mensen die voor $15 per dag rondreizen.

Dit kan maar erg realistisch is het niet. Je zult dan weinig van het land zien.

Iedereen neemt namelijk een keer het vliegtuig i.p.v de bus of eet wat duurder.

Visum Colombia

Je hebt voor Colombia GEEN visum nodig. Zodra je het land binnen komt Colombia aan komt krijg je een toestemmingsbewijs, een soort toeristenvisum. Hiermee mag je maximaal 180 dagen in het land blijven. Als je langer dan 180 dagen wilt blijven raden we aan om contact op te nemen met de ambassade.

Meer info over het visum vind je op de pagina Visum Colombia.

Cocora

De natuur in Cocora is indrukwekkend.

Inentingen Colombia

Bij reisinformatie Colombia horen ook de inentingen. Op dit moment zijn er geen inentingen die verplicht zijn voor een reis naar Colombia. Dit kan natuurlijk wel veranderen. Het is daarom aan te raden om onze site in de gaten te houden. Meer informatie over inentingen vind je op de pagina inentingen Colombia.

BELANGRIJK – in Colombia heerst op dit moment het ZIKA-virus.

Eten en drinken Colombia

Het eten Colombia is niet zo gevarieerd. Gelukkig is het wel erg lekker. Het eten in Colombia is gebaseerd op tradities uit heel Colombia. Ze eten hier veel vlees, en dan met name kip, varkens- en rundvlees en vis. Veel variatie met groenten hebben ze niet hoewel dat de laatste tijd wel heel erg snel veranderd.

Het eten is hier niet zo pittig. In veel restaurants hebben ze een ‘comida correinte. Dit is een vast menu dat je kunt bestellen. Meer info over het eten vind je op de pagina Eten en Drinken Colombia.

Vervoer Colombia

In Colombia is het vervoer goed geregeld. Elke uithoek van het land is te bereiken met de bus, boot of het vliegtuig. Tijdens Kerst en Pasen en Colombiaanse feestdagen is het aan te raden om op drukkere routes tickets van te voren te reserveren. Over het algemeen is het vervoer Colombia vrij goedkoop.

TIP – een binnenlandse vlucht is vaak goedkoper dan een lange busreis.

De meeste gebruikte manier van vervoer zijn de bus en het vliegtuig. Meer over het vervoer lees je op Vervoer Colombia.