Colombia heeft een vrij stabiel klimaat gedurende het hele jaar. Dit komt daardoor het land dicht bij de evenaar ligt. De beste reistijd Colombia is afhankelijk van je eigen wensen maar temperaturen schommelen het hele jaar tussen de 25°C en 17°C. Het regenseizoen kan echter wel variëren. In het Andes gebergte zijn er twee droge en twee natte seizoenen per jaar.

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd Colombia zijn de maanden december tot en met februari. Dit zijn de droogste maanden van het jaar. Daarnaast zijn mei en oktober ook goede maanden om te reizen. Het is dan officieel niet het hoogseizoen waardoor prijzen nog laag zijn, het is rustig en de natuur is mooi groen door de regenval van eerdere maanden.

TIP; Een retourtje Colombia boek je al vanaf €501. Vergelijk de Tickets hier.

Op deze pagina vertellen we je alles over de beste reistijd Colombia. We geven je tips over ondere andere de volgende onderwerpen:

TIP – de beste reistijd Colombia zijn de maanden december tot en met februari en juli en augustus.

De seizoenen van Colombia

De beste reistijd Colombia heeft niet alleen te maken met het weer maar ook met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Tijdens deze seizoenen kan het namelijk drukker of rustiger worden qua toerisme en kunnen prijzen toe-m en afnemen. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

Hoogseizoen

Cocora
December t/m februari

De maanden december tot en met februari zijn de beste maanden om Colombia te bezoeken. Het weer is dan namelijk het mooist met zonnige en warme dagen in de bergen. Het kan rond het Amazone gebied wel meer regenen. Hou er tevens rekening mee dat prijzen in deze periode het hoogst zijn.

Tussenseizoen

San Andres
Maart t/m september

Dit zijn tevens goede maanden om te reizen. In de regio’s van Bogotá, Medellín en Cali kan het iets meer regenen in april en mei. De rest van deze maanden is het weer gewoon goed met af en toe een regenbui. Walvissen spoten kan het beste in juli tot en met oktober. Voordeel is dat de prijzen zakken.

Laagseizoen

Oktober t/m november

In de maanden oktober tot en met november kan het flink spoken in Colombia. Overstromingen zorgen voor onbegaanbare wegen in het Andes gebergte. Cartagena en de kust aan de Caribische Oceaan krijgen extreem veel regen in oktober. De prijzen zijn overal op het laagste punt.

Beste reistijd Colombia

Hoogseizoen

Colombia heeft een stabiel klimaat. De enige regio die er uit springt is het Andes gebergte. In het Andes gebergte valt de minste regen tussen december en februari en juli en augustus. Dit wordt dus beschouwd als het hoogseizoen.

TIP – vermijd Colombia in oktober en november, aangezien dit de meest regenachtige maanden zijn.

Reizen in het hoogseizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel si natuurlijk het goede weer. Nadelen zijn de toenemende prijzen. Soms betaal je in het hoogseizoen tot wel drie keer meer dan in het laagseizoen. Daarnaast moet je vaak reserveren voor accommodatie omdat het snel vol kan zitten.

Medellin

De stad Medellin zul je ongetwijfeld bezoeken als je in Colombia bent

Nationale feestdagen

De beste reistijd Colombia heeft niet alleen te maken met het weer. Nationale en internationale feestdagen hebben namelijk ook invloed op de prijzen en beschikbaarheid van accommodatie en bezienswaardigheden. En Colombia heeft nogal wat feestdagen, 16 in totaal.

Op een nationale feestdag gaan bedrijven eerder dicht of helemaal dicht. Locals bezoeken familie. Het kan dus geen kwaad om busreizen en vliegtickets tijdens nationale feestdagen te reserveren. Hetzelfde geldt voor accommodatie. Oud en Nieuw, Kerst , St. Joseph’s Day in maart, Independence Day in augustus en Immaculate Conception in december zijn drukke feestdagen.

TIP ♥ – op de website Colombia Travel vind je info over feestdagen (en meer) zoals data en waar een feestdag wordt gevierd. Een handige website!

Leuke route door Colombia

Colombia is een van de leukste, mooiste en meest indrukwekkende landen waar we zijn geweest en de locals zijn hier gastvrijer dan in menig ander land. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We raden je zeker aan om naar Colombia te gaan.

Het land biedt zoveel mooie dingen om te zien en doen dat je hier makkelijk een maand kan blijven zonder je een dag te vervelen. Wil je graag naar Colombia, maar heb je moeite met het samenstellen van je route? Check dan ons blog over onze route door Colombia.

Comments

2
 1. Patricia

  Hallo,

  Ik vroeg me af of het goed te doen is om Colombia aan het einde van het jaar te bezoeken. Ik dacht aan November.
  Hoor graag van jullie.

  groeten,
  Patricia

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Patricia,

   in principe is Colombia het hele jaar door goed te bezoeken. In november heb je statistisch gezien wat meer kans op regen, dat wel.
   Helaas is het weer wereldwijd enorm aan het veranderen. Statistieken uit het verleden gaan dus niet altijd meer even goed op.

   Groeten,
   Sjoerd

   Beantwoorden

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.