Inentingen Colombia is voor veel mensen niet het meest favoriete onderdeel van de reisvoorbereiding. Er wordt nog wel eens bezuinigd op inentingen. Iets wat wij overigens niet aanraden. Ziek worden op reis is namelijk geen pretje.

Verplichte inentingen Colombia

Er zijn geen verplichte inentingen Colombia. Dat kan uiteraard wel veranderen. Wij adviseren daarom om de website van de website van de Rijksoverheid goed in de gaten te houden. Mochten de regels qua inentingen veranderen vraag dan altijd advies aan je dokter betreffende de inenting.

TIP – voor een reis naar Colombia zijn er geen inentingen verplicht

Zika Virus

In Colombia is op dit moment het zikavirus actief! De gelekoortsmug is verantwoordelijk voor het Zikavirus. Zeker zwangere vrouwen moeten oppassen voor dit virus.

Het wordt zwangere vrouwen (of vrouwen die zwanger willen worden) afgeraden om naar Colombia te reizen. Wil je per se naar Colombia? Check dan bij je huisarts of het wel veilig is. Het kan namelijk grote gevolgen hebben voor de zwangerschap. Meer informatie over het zikavirus vind je op de websites van het RIVM.

Aanbevolen inentingen

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen. Dat betekent niet dat er ook niks geadviseerd wordt. Er zijn namelijk wel een aantal aanbevolen inentingen voor Colombia. Dit zijn;

  • een vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A
  • vaccinatie tegen gele koorts (in gebieden oostelijk van de Andes en in het noordelijke kustgebied)

Ga je langer dan drie maanden naar Colombia? Dan worden de volgende inentingen Colombia aanbevolen:

  • vaccinatie tegen hepatitis B
  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)

TIP – bij Meditel kun je je voordelig en makkelijk laten inenten

Malaria

In Colombia komt Malaria voor. Dit is wel iets om rekening mee te houden tijdens je reis. Er wordt aangeraden om malariatabletten (malarone of lariam) te gebruiken. Als je hier niet van houdt kun je in delen van Colombia ook anti-muggenspray gerbuiken.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
  • Groen = muggenwering
  • Grijs = geen malaria
Inentingen Colombia

Bron: Vaccinatie Op Reis

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.