Hoofdmenu
Onze Producten

ZUID AMERIKA EXPERT

Vervoer Colombia

Het vervoer Colombia is verrassend toed geregeld. Je kunt eigenlijk overal wel komen met het vliegtuig of de bus. Opvallend is wel dat bussen, en met name langeafstandsbussen, soms duurder zijn dan het vliegtuig. Over het algemeen is het vervoer Colombia vrij goedkoop.

Vervoer Colombia

De bus wordt veruit het meest gebruikt in Colombia. Niet alleen door toeristen maar ook door locals. Als je meer wil weten over het vervoer en wat de makkelijkste opties zijn, lees dan deze pagina waar we je alles over de mogelijkheden om van A naar B te komen. We vertellen je over;

Bus Colombia

Busvervoer is het meest gebruikte vervoersmiddel in Colombia. Bussen rijden naar elke uithoek van het land en het bussysteem zit goed in elkaar. Je hebt in Colombia de lokale bussen, die vaak erg goedkoop zijn, en de luxere bussen die grotere afstanden afleggen.

TIP – buskaartjes koop je makkelijk bij het busstation, bij je accommodatie of touroperators

De lokale bussen worden vaak gebruikt in de steden zelf of voor kleinere afstanden. De luxere bussen (climatizado) worden vaak ingezet op langere afstanden. Deze bussen hebben wat meer beenruimte, een wc aan boord en ze stoppen iets vaker.

Tussen de bekende plekken rijden heel frequent bussen. Als je naar afgelegen gebieden reist waar weinig bussen rijden kan het geen kwaad om te reserveren. 

Reserveren

Op populaire routes tussen bekendere plekken rijden heel frequent bussen.

Vooraf een buskaartje kopen is vaak niet nodig omdat er genoeg bussen rijden.

De enige periode dat je wel vooraf moet boeken is tijdens Kerst en Pasen of Colombiaanse feestdagen.

Vervoer Colombia

Een gekleurde chiva bus. Deze lijken op de jeepneys in de Filipijnen. Foto by @javarman / Shutterstock.com

Vliegtuig Colombia

Colombia heeft een uitgebreid en goed werkend netwerk van vluchten die gebieden met elkaar verbinden. Binnenlandse vluchten worden steeds populairder binnen het vervoer Colombia.

TIP – de meest gebruikte luchtvaartmaatschappijen in Colombia zijn Avianca, Copa en LAN.

Eigenlijk kun je met een vlucht in elke middelgrote stad komen. Door de toenemende concurrentie voor luchtvaartmaatschappijen en locals en toeristen die steeds vaker vliegen zijn prijzen voor tickets vaak bijzonder goedkoop. Soms betaal je voor een langeafstandsbus meer dan €50, dan is een vliegticket goedkoper. Zo vlieg je van Bogota naar Medellin al voor €31.

Viva Colombia

VivaColombia is een relatief jonge luchtvaartmaatschappij in Colombia. Het lijkt een beetje op de Zuid Amerikaanse versie van Ryan Air.

Ze hebben super goedkope vluchten binnen Colombia. Check hier hun website.

Boot Colombia

De boot wordt niet heel veel gebruikt door toeristen maar het is wel een leuke manier om je door Colombia te verplaatsen. Colombia heeft een kustlijn van meer dan 3.000 kilometer lang. Daarnaast stromen er behoorlijk wat rivieren door Colombia.

De kans dat je in een bootje komt te zitten is dus wel aanwezig. Zo is de route naar Capurgana en tussen San Andres en Providencia alleen met de boot af te leggen. Het is wel wat duurder dan de bussen.

Dit zijn niet de standaard ferries of boten die in de Amazone varen. Maar het ziet er wel lekker uit toch? 🙂

Auto Colombia

Een auto huren in Colombia is mogelijk. Het wordt de laatste jaren wel populairder maar het wordt nog door weinig mensen gedaan. Dit heeft te maken met het feit dat het in bepaalde delen van het land nog niet heel veilig is.

TIP – je Nederlandse of Belgische rijbewijs zou voldoende moeten zijn om een auto te huren, maar neem haal voor de zekerheid een International Driving Permit (IDP) bij de ANWB

Daarnaast is het huren van een auto behoorlijk prijzig. Zeker als je het vergelijkt met prijzen voor taxi’s, bussen en binnenlandse vluchten.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.