Voor dat je daadwerkelijk vertrekt naar Colombia is het aan te raden om te checken of je een visum Colombia nodig hebt. Gelukkig is dat voor Colombia zo gedaan. Alle Nederlanders en Belgen krijgen bij aankomst namelijk gratis een toestemmingsbewijs (toeristenvisum) dat 180 dagen geldig is.

Visum Colombia

Zodra je in Colombia aan komt (op het vliegveld) krijg je een toestemmingsbewijs waarmee je 180 dagen in het land mag blijven. Tevens krijg je eens tempel in je paspoort. Als je langer dan 180 dagen wilt blijven raden we aan om contact op te nemen met de ambassade.

Hoewel je dus geen visum Colombia nodig hebt, dien je wel te beschikken over een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Colombia. Je kunt je visum Colombia verlengen met 30 dagen tot 6 maanden. Een verlenging noemen ze ook wel een ‘Prorroga de Permanencia’.

TIP – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum 180 dagen in Colombia blijven

Wat heb je nodig

Hoewel je op het vliegveld toestemmingsbewijs krijgt van 180 dagen, dien je wel een aantal dingen op orde te hebben voordat je een visum krijgt. Dit zijn;

 • je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn bij vertrek uit Colombia
 • één lege visumpagina voor de stempel van de douane
 • 2 kleurenpasfoto’s (is niet verplicht, maar wel handig)

Wil je langer dan 180 dagen in Colombia blijven? Neem dan contact op met de ambassade.

TIP ♥ – maak voor vertrek een kopie van je paspoort en ticket. Neem een geprinte versie mee en stuur een ingescande versie naar je eigen e-mail adres. Zo heb je altijd je documenten bij je als je ze verliest.

Visum Colombia

Je krijgt alleen een stempel

TIP – bij vertrek uit Colombia moet je een Airport Tax betalen. Dit omdat je gebruik maakt van de faciliteiten van de luchthaven. Op dit moment is het $35 USD of $61,000 COP (Colombiaanse Peso) maar het veranderd elk jaar.

Visum Colombia verlengen

Je kunt een toeristenvisum van Colombia NIET verlengen. Met een toeristenvisum mag je maximaal 180 dagen per kalenderjaar in Colombia blijven Als je langer dan 180 wil blijven kun je je visum verlengen bij de lokale Immigration Affairs (IA) in steden als Bogota, Medellin of Cali. Kosten hiervoor liggen rond de COP$90.000 p.p.

Colombia via land

Vlieg je niet naar Colombia maar kom je via land binnen bijvoorbeeld op reis richting Cali? Als je bij internationale grensovergangen het land binnen komt krijg je ook een toestemmingsbewijs van 180 dagen. Zorg er wel voor dat je een stempel krijgt in je paspoort! Als je dit niet hebt kun je namelijk een flinke boete krijgen bij vertrek.

Comments

2
 1. Maurizio

  Hey! Wij gaan 10 feb as. Naar Bogotá maar je moet aantonen dat je er niet langer dan 90 dagen blijft… nou is t de bedoeling dat wij er maar 1 maand blijven en dan door reizen met de bus naar Ecuador of Peru… is een busticket waarmee je t land uitgaat ook voldoende? We willen nl niet vliegen!:) groetjes

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Maurizio,

   een busticket is ook voldoende. Zo lang je maar aan kunt tonen dat je het land binnen de gestelde termijn weer verlaat. Hoe je dat doet mag je zelf weten 🙂
   Veel reisplezier (Colombia is echt geweldig!).

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet voor anderen te zien zijn.